Beneficiile coaching-ului pentru echipele de la locul de muncă. Managerul coach

Publicat pe 20 aprilie 2022

Beneficiile coaching-ului pentru echipele de la locul de muncă. Managerul coach

Coaching-ul pe care managerul îl face cu echipa lui este o strategie care vizează creșterea eficienței, productivității și coeziunii echipelor. De asemenea ajută la retenția angajaților pe termen lung. 

Coaching-ul în echipă este oferit unui grup de profesioniști care lucrează împreună la proiecte punctuale sau care fac parte din același departament. 

Coaching-ul făcut echipelor poate implica susținerea unor sesiuni de coaching de grup și susținerea unor sesiuni individuale cu fiecare membru al echipei la un interval de timp regulat prestabilit. Coaching-ul în echipă crește în mod eficient stabilitatea, moralul și productivitatea echipei spre binele organizației.

De ce au nevoie organizațiile de coaching în echipe?

Coaching-ul de echipă și individual cu membrii echipei îmbunătățește eficiența echipelor și a  angajaților dintr-un motiv anume. Există un decalaj între tipul de muncă pe care oamenii o pot efectua și ceea ce efectuează de fapt. Acest lucru poate fi cauzat de percepțiile membrilor echipei, de atitudinea neadecvată, de probleme de comportament, lipsa de cunoștințe sau o personalitate diferită. 

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Abilitățile de a construi relații mai bune, de a conduce, de a lucra bine cu ceilalți, de a dezvolta soluții inovatoare și chiar de a genera emoții pozitive pot fi dezvoltate cu coaching individual și de echipă făcut de managerul-coach.

Retenție mai mare în organizațiile în care angajații beneficiază de coaching

Când angajații beneficiază de coaching există, de asemenea, implicații psihologice asupra performanței; când cineva nu se simte încrezător în capacitățile sale, s-ar putea să se închidă. Acest lucru poate afecta în cele din urmă eficacitatea întregii echipe și a organizației. 

Multe echipe din organizații au performanțe foarte scăzute, nu își ating potențialul și există o oportunitate masivă de îmbunătățire a rezultatelor acestora prin coaching.

Coaching-ul la locul de muncă are multe beneficii pentru managerul-coach, pentru persoana care beneficiază de coaching (coachee-ul), dar și pentru organizație. 

Organizația beneficiază de o retenție mai mare a angajaților, un nivel mai ridicat de implicare și un grup de oameni dedicați într-un mod mai profund și mai încrezător. Managerul coach beneficiază de angajați eficienți și productivi. Iar angajatul care beneficiază de coaching devine mai productiv, atinge obiectivele mai repede și are un sentiment de apartenență la echipă și organizație.

Dar de prea multe ori managerii ezită să-și îmbrățișeze rolul de coach, împiedicând astfel pe toată lumea să primească aceste beneficii. De ce se întâmplă asta? Pentru a realiza pe deplin beneficiile coaching-ului la locul de muncă, este esențial să răspunzi la această întrebare.

  • Ce contează cel mai mult pentru angajații tăi?
  • Care sunt valorile angajaților tăi?
  • Cum răspund ei la conflicte?
  • Ce puncte forte preferă să utilizeze la locul de muncă?
  • Te simți confortabil să fii tu însuți în sistemele echipei și organizației noastre?

Acordă o atenție deosebită primelor două întrebări despre ceea ce contează cel mai mult pentru ei. Înțelegerea importanței motivației și valorilor personale oferă o bază sănătoasă pentru relația de coaching pentru a dezvolta un nivel ridicat de productivitate și încredere și un sentiment autentic de siguranță pentru angajat.

Coaching-ul poate aduce beneficii semnificative la locul de muncă, ceea ce poate duce la îmbunătățirea setului de abilități și a performanței.

Beneficiile coaching-ului pentru organizație și echipă

Performanţă

Performanța organizației se îmbunătățește într-o mare măsură când coaching-ul în echipă întărește abilitățile și punctele forte ale indivizilor. Acest lucru le permite să performeze mai bine la atingerea obiectivelor și la îndeplinirea cerințelor.

Relaţii mai bune

Relația dintre angajatori și angajați este consolidată. În plus, legătura dintre membrii echipei este, de asemenea, îmbunătățită într-o mare măsură.

Climat favorabil

Coaching-ul la locul de muncă joacă un rol vital în crearea unui climat favorabil pentru forța de muncă. Într-un climat favorabil, indivizii și membrii echipei își pot împărtăși opiniile și pot comunica într-un mod mai bun.

Apreciere

Coaching-ul la locul de muncă asigură că membrii echipei apreciază abilitățile și unicitatea celorlalți. Membrii echipei care se apreciază reciproc nu sunt doar eficienți în munca lor, dar se și susțin reciproc.

Performanță îmbunătățită a echipei

Oferirea de coaching poate îmbunătăți echipa, precum și performanța organizației. Managerii și angajatorii pot găsi punctele forte și punctele slabe ale indivizilor cărora li se alocă o muncă adecvată.

Retenția angajaților

Retenția angajaților se îmbunătățește pe măsură ce aceștia sunt antrenați și apreciați de organizație. În plus, noi angajați performanți sunt atrași de organizație. Retenția angajaților ajută organizațiile să devină performante în ceea ce privește angajarea.

Adaptabilitate

Organizațiile care au programe de coaching și mentorat pentru forța de muncă se pot adapta la schimbări într-un mod mai bun.

Buna legătură

Coachii pot identifica problemele și preocupările angajaților și angajatorilor, ceea ce ajută la creșterea înțelegerii și la îmbunătățirea comunicării între ambele părți.

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!