Despre
Nina Paraschivescu

Numele meu este Nina Paraschivescu și mă bucur că ai ajuns aici.

Povestea mea a început demult când mi-am dorit să descopăr care este "treaba mea" aici în lume pe care ar trebui să o fac.

Nu a fost un drum nici scurt și nici ușor. Am trecut prin multe provocări în cei 20 de ani de experiență profesională și 17 ani de antreprenoriat, am căutat răspunsuri mai întâi pentru mine și astfel am devenit:

 • Fondatoarea Școlii de Coaching
 • Membră ICF (Federația Internațională de Coaching)
 • Psiholog recunoscut de COPSI
 • Coach acreditat
 • Trainer NLP (Asociația Internațională de NLP)
 • Trainer certificat
 • Expert în comunicare și programarea creierului
 • Autoarea programelor “Femeia Feminină”
 • Psihoterapeut Transpersonal
 • Antreprenor de 17 ani

După ce m-am ajutat pe mine, am găsit răspunsurile pe care le căutam și mi-am liniștit mintea și sufletul, am început să dau mai departe. Iată ce fac în prezent:

Pregătesc profesioniști în domeniul coachingului.

Practic dacă vrei să devii coach, eu sunt omul potrivit care te poate ajuta.

Pe lângă activitatea mea în cadrul Școlii de Coaching în calitate de fondator, trainer și coach, susțin cursul de NLP și de reprogramare a minții “Devino cea mai bună versiune a ta“, am creat programele Femeia Feminină ce ajută zilnic mii de femei din România să aibă mai multă încredere în ele însele și să-și schimbe viața în acord cu potențialul lor nelimitat.

20 de ani de pregătire profesională:

 1. Membră ICF (Federația Internațională de Coaching)
 2. Absolventă Facultatea de Psihologie, 3 ani
 3. Master în Psihologie, 2 ani
 4. Absolventă Facultatea de Comunicare, 4 ani
 5. Master în Management și Comunicare în Afaceri, 2 ani
 6. Formare în Psihoterapie Transpersonală, Asociația Internațională de Psihoterapie Transpersonală, 4 ani
 7. Coachee în cadrul Robbins Research International din 2017-prezent, program 1 la 1, SUA
 8. Formare și Coachee în cadrul Proctor-Gallagher Institute în 2020-2021, SUA
 9. Absolventă a Tony Robbins Leadership Academy, SUA
 10. Membră Inner Circle Tony Robbins, SUA
 11. Pregătire în cadrul Unleash the Power Within, Tony Robbins, SUA
 12. Formare NLP Trainer, IANLP
 13. Formare Master NLP, EANLP, ARONLP
 14. Formare Practitioner NLP, EANLP, ARONLP
 15. Formare în Core Transformation, SUA, Mark and Connirae Andreas
 16. Formare în Metoda Espere, Jacques Salome, Franța
 17. Training de facilitare Respirația Pneuma, Juan Ruiz Naupari, Peru
 18. Formare în WingWave Coaching, Germania, pentru testul miostatic și stimularea bilaterală a emisferelor cerebrale
 19. Wealthy Marketer Academy, T. Harv Eker, SUA
 20. Business School, Marie Forleo, SUA
 21. Femininity Academy, Rori Raye, SUA
 22. Formator acreditat ANC
 23. Formare în coaching, Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Excelenței, ANC

Cum am început?

Primul ”job” l-am avut în timpul liceului perioadă în care doi ani am prezentat și realizat mai multe rubrici tv pentru adolescenți. Tot atunci am făcut și primele mele vânzări către clienți business: am semnat două contracte de publicitate cu două firme pentru promovarea acestora în emisiunea la care lucram.

În timpul facultății mi-am luat și primul job ”adevărat” tot într-o televiziune de data aceasta ca reporter și producător al jurnalului de dimineață. Munceam nopțile și în weekenduri. Câștigam bani frumoși. Apoi am schimbat. M-am angajat într-o casă de producții media. Firma la care lucram producea video-uri și edita o revistă pentru Tarom. Așa l-am cunoscut pe primul meu mentor în business.

Primul om de la care am învățat business a fost șeful meu de atunci a cărui mână dreaptă am devenit foarte curând. Ulterior acesta a vrut să devenim asociați. Eu am ales să merg pe drumul meu.

Cum am început antreprenoriatul?

În ultimul an de facultate îmi dădeam demisia de la cel de-al doilea job din viață și îmi făceam firma mea. Am început prin a face de toate: filme de prezentare pentru companii, inscriptionări de materiale promoționale, tipărituri. Aș fi făcut orice doar să știu că reușesc pe calea antreprenoriatului.

La scurt timp după aceste încercări am găsit o nișă de piață pe care am rămas mai bine de 10 ani. Organizam târguri și expoziții pentru companii. Mi-a plăcut la nebunie să organizez evenimente. Am făcut târguri auto, târguri de agricultură, de nunți, de îmbrăcăminte și încălțăminte, de produse alimentare, târguri de Crăciun și festivaluri.

Apoi m-am reîntors la media. Mi-am făcut propriul post de radio online și un site de știri locale. Iar nebunie, activitate intensă, lucruri noi de învățat. În paralel țineam în continuare târguri și expoziții. Apoi am devenit președintele unei filiale din țară a Patronatului Național Român.

Nu a fost ușor

Am experimentat și dificultăți: am fost la un pas de depresie, de câteva ori afacerile mele au fost s-au clătinat puternic, am divorțat după 13 ani de relație, mi-a fost teamă de singurătate și m-am confruntat cu mai toate emoțiile negative. Am fost în punctul cel mai de jos în care simțeam că nu mai am ce pierde.

În viață mi s-a închis ușa în nas de multe ori: de clienți, de prieteni, de bărbați. Viața mi-a spus ”nu” de fiecare dată când mă îndreptam spre ceva ce nu era pentru mine.

La un moment dat am crezut că viața nu îmi mai poate oferi ceva bun. Urma doar să îmi târâi zilele simțind în fiecare zi frustrare că nu am realizat nimic bun în viață. Mă priveam în oglindă și nu mă mai recunoșteam. Nu mai eram eu.

Această perioadă a fost o etapă din viața mea pentru care sunt foarte recunoscătoare întrucât am învățat enorm din toate aceste experiențe din trecutul meu.

Apoi am renăscut pentru a doua oară. Am găsit în mine puterea vindecării emoționale și puterea de a mă ridica din nou și a mă redescoperi pe mine așa cum nu o mai făcusem vreodată. De fapt pentru prima oară în viață simțeam că în sfârșit eram eu însămi cu adevărat.

Cum am renăscut a doua oară?

Așa am găsit în mine puterea de a continua antreprenoriatul (de la care oricum nu făcusem pauză), dar de data aceasta cu o altă energie.

Am devenit coach, speaker și început să scriu. Așa am ajuns să urmez calea mea, nu a altora, am scăpat de programările sociale, am redescoperit puterea mea interioară enormă și bucuria de a trăi.

Am început treptat să îmi construiesc o nouă viață și să îmi îndeplinesc visurile. Am făcut prima mea investiție financiară. Am făcut ceea ce îmi dorisem mereu să fac, dar cumva nu găseam niciodată timp sau bani. Am călătorit în mai toată România, în Elveția, Austria, Germania, Italia, Bulgaria, Grecia, Statele Unite, Turcia, Thailanda, Malaezia, Singapore. Am urmat zeci de cursuri și am investit peste 10.000 de euro în educația mea și pregătirea profesională.

Am citit sute de cărți de psihologie, dezvoltare personală, programare neuro-lingvistică, spiritualitate, marketing, antreprenoriat și educație financiară.

Astăzi simt că îmi trăiesc viața exact așa cum îmi doresc.

Cred că nimic nu este întâmplător.

Viața este un dar, iar eu sunt binecuvântată. Le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în drumul meu și celor care m-au respins deopotrivă pentru că ei m-au adus mai aproape de mine însămi și de calea mea. Sunt în fiecare zi fericită și mă simt împlinită.

Îți mulțumesc ție pentru încrederea pe care mi-o acorzi, pentru că am lucrat împreună sau pentru că mă citești și pentru că îmi dai posibilitatea de a exprima din darurile mele și de a face ceea ce îmi place.

Schimbarea e posibilă și pentru tine. Știu că ești în căutarea fericirii, iubirii, împlinirii personale și profesionale. Sunt convinsă că dacă te-ai înscris pe acest drum al auto-cunoașterii și al evoluției personale vei găsi ceea ce cauți și că viața are pentru tine surprize frumoase la care nici nu te aștepți.

Cu încredere în potențialul tău nelimitat,

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!