Secretul fericirii – poveste inspirațională

Publicat pe 11 noiembrie 2021

Secretul fericirii – poveste inspirațională

Se spune că într-o bună zi o femeie s-a gândit că vrea să descopere secretul fericirii de la cel mai înțelept om din lume. Femeia a rătăcit prin deșert mai mult de 40 de zile până când a ajuns la un castel minunat, în vârful unui munte. Acolo locuia înțeleptul pe care-l căuta.

În loc să găsească un sfânt refugiat în chilia lui, când a pășit în sufrageria castelului a văzut acolo mare forfotă: negustori ce veneau și plecau, oameni care discutau înflăcărat în grupuri, o mică orchestră cânta o muzică suavă iar în mijlocul camerei trona o masă plină cu platouri cu cele mai alese bucate ale acelei lumi. Înțeleptul părea foarte ocupat, discuta cu toată lumea, trecea pe la fiecare grup, iar femeia a trebuit să aștepte ore în șir înainte de a-i veni rândul să primească atenție.

Înțeleptul i-a ascultat intrebarea, dar s-a scuzat că nu are timp atunci să-i explice secretul fericirii. A sfătuit-o să se mai plimbe prin palat timp de 2 ore, iar apoi să se întoarcă la el.

„Între timp vreau să te rog să mai faci ceva”, i-a spus înțeleptul întinzându-i o linguriță în care a turnat două picatui de ulei. “Cât timp te plimbi prin palat, du cu tine lingurița aceasta cu ulei fără să verși cele două picături din ea.”

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Femeia și-a început plimbarea, a urcat și a coborât scări, a străbătut coridoare, încăperi și grădini ținând mereu ochii ațintiți pe lingurița cu cele două picături de ulei. După două ore s-a întors la înțeleptul care o aștepta curios:

“Deci? Ai văzut minunatele tapiserii persane din sufrageria palatului? Sau grădina de vis ce i-a luat grădinarului 10 ani să o amenajeze? Sau vechile mele pergamente din bibliotecă?”

Femeia încurcată i-a mărturisit că n-a observant mai nimic pentru că singura ei preocupare au fost cele două picături de ulei din linguriță.

„În cazul asta, mai du-te încă o data să vezi minunățiile de care ți-am povestit. Nu poți să te încrezi în sfatul unui om dacă nu-i cunoști casa..”

Femeia a luat din nou ligurița cu picăturile de ulei și s-a întors la explorarea palatului de data asta a observat totul în jurul său,  piesele de artă de pe pereți, grădina cu păuni și flori, pergamentele, munții ce se vedeau în depărtare. La întoarcere i-a povestit înțeleptului cu entuziasm tot ce a văzut.

“Dar unde sunt cele 2 picături de ulei de care te-am rugat să ai grijă?”
Privind lingurița femeia a văzut că în drumul său le vărsase fără să-și dea seama.

“Ei bine, am să-ți dau un singur sfat: Secretul fericirii este să te bucuri de toate frumusețile lumii, dar să nu uiți niciodată de picăturile de ulei din lingurița ta.”

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

S-ar putea să-ți placă articolele

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!