Coaching-ul industria cu cea mai mare creștere la nivel global

Publicat pe 04 mai 2021

Coaching-ul industria cu cea mai mare creștere la nivel global

Cât câștigă un coach în Europa de Est? Potrivit unui studiu condus de PricewaterhouseCoopers (PwC) pentru International Coaching Federation (ICF) coaching-ul este a 2-a cea mai rapidă industrie în creștere din lume. Coaching-ul este una dintre profesiile cu cea mai rapidă creștere pentru simplul motiv că este eficient. Coaching-ul are rezultate și aplicabilitate într-o gamă largă de arii de lucru. 

Coaching-ul nu este doar un instrument pentru profesioniști. Atât managerii cât și liderii folosesc abilitățile de coaching pentru a aduce îmbunătățiri în organizații. Un studiu din 2018 realizat de ICF și HCI susține că 33% dintre organizații ofereau în 2018 instruire pentru manageri și lideri pentru a folosi abilitățile de coaching. Atunci când au fost chestionați 45% dintre respondenți au spus că au urmat cursuri de coaching la o instituție acreditată.

De ce coaching?

Umesh Venkatesh este Executive Vice President la Profind Infotech Private Limited. El afirmă într-un articol pe Linkedin că dimensiunea estimată a pieței industriei de coaching este de 15 miliarde de dolari în 2019. Cu o valoare de piață totală de aproximativ 7,5 miliarde de dolari doar în SUA. 

Umesh se așteaptă ca valoarea de piață să ajungă la 20 de miliarde de dolari până în 2022. Cu o rată medie anuală de creștere de 6,7% din 2019 până în 2022. Se estimează că există în prezent 71.000 de coachi în întreaga lume în 2019. Aproximativ 92% dintre aceștia sunt activi. Dintre aceștia, 42% operează în Statele Unite. 

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Coaching-ul nu este un moft, s-a dezvoltat constant de-a lungul deceniilor. Industria de coaching va continua să crească, deoarece nevoia de schimbare va accelera acest lucru. Pe măsură ce este dorită schimbarea este nevoie de coachi care să împuternicească oamenii cu focus constructiv și cu responsabilitate. Pentru a obține rezultatele consecvente pe care și le doresc în cele mai importante domenii ale vieții lor.

Coachii își ajută clienții să definească cu claritate rezultatele pe care doresc să le obțină. Ei îl sprijină pe client să depășească decalajul dintre locul în care se află în prezent și locul în care dorește să fie. 

Cât câștigă un coach în Europa de Est? O scurtă statistică

Iată pe scurt o statistică a industriei coaching-ului în urma unui studiu global de coaching realizate de (ICF – International Coaching Federation):

 • Numărul total de coachi la nivel global: 53.300 de practicanți profesioniști de coaching; 
 • Veniturile totale generate la nivel mondial de coaching în 2015 au fost de 2,356 miliarde de dolari, reprezentând o creștere de 19% față de estimarea din 2011 publicată în Studiul global de coaching 2012 al ICF;
 • Venitul anual generat de un coach în Europa de Est este de 19.100 dolari, iar în America de Nord este de 62.500 de dolari;
 • Un coach practicant activ are în medie 11 clienți constant;
 • 67% dintre persoanele care practică coaching la nivel global sunt femei, cu cea mai mare concentrație în America de Nord, Europa de Vest și Oceania;
 • 99% dintre coachii practicanți au terminat o formare profesională dintre care 89% acreditată de o instituție;
 • În medie, 60% din clienți au vârsta sub 45 de ani;
 • 54% dintre clienții la nivel global sunt femei.

Industria de life coaching este un domeniu într-o continuă creștere. A fi coach este o modalitate excelentă de a-ți îndeplini menirea în timp ce faci o diferență în lume – și de a fi plătit în timp ce faci ceea ce îți place!

Ce câștigi din cursul acreditat de coaching?

 • O nouă profesie și abilități aflate la mare căutare pe piața muncii
 • O formare completă, practică și cu aplicații clare
 • Informații structurate și ușor de parcurs
 • O bază solidă pe care să construiești
 • Depășești nivelul de teorie și iei atitudine cu privire la schimbare
 • Mai multă încredere în tine și ambiția de a accepta noi provocări
 • Vei porni la drum cu un mindset pozitiv în care tu ești personajul principal

Află mai multe detalii despre Școala de Coaching.

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!