Cum te ajută un curs de coaching în redescoperirea fericirii

Publicat pe 11 februarie 2021

Cum te ajută un curs de coaching în redescoperirea fericirii

Cum te ajută un curs de coaching? Ești una dintre persoanele care a muncit din greu? Ai construit multe, te-ai împlinit în plan familial sau în muncă, ai relații satisfăcătoare? Sau a trebuit să sacrifici unele lucruri în anumite domenii pentru a obține rezultate în altul? „Nu poți avea totul de la viață: trebuie să fii mulțumit cu ce ai”. De câte ori ți s-au repetat aceste fraze? Dar, mai presus de toate, dacă chiar crezi în el, de ce, totuși, te simți nemulțumit și simți că îți lipsește încă ceva?

Este foarte ușor să te uiți și să găsești scuze pentru a justifica o situație. Profesionalismul tău este combătut de incompetența șefilor. Sau a trebuit să nu mai lucrezi pentru că ai decis să întemeiezi o familie. Ori, societatea, așa cum este ea organizată în prezent, penalizează doar oamenii ca tine?

E timpul să scoți capul din nisip. Ce se întâmplă dacă ți-aș spune că tu, tu singur, ești responsabil pentru cine ești, ce faci și ce ai? Răspunsurile pe care le cauți nu sunt în afara ta, ci în tine.

Dacă te simți nemulțumit, crezi că nevoia ta profundă nu a fost încă satisfăcută, poți schimba totul aici și acum, începând de la tine. A sosit momentul ca tu să te redescoperi pe tine însuți, aspirațiile tale, să dai viață visurilor tale, să realizezi echilibru și armonie în viața ta. Dacă vrei să fii mulțumit și împlinit este nevoie să investești în tine timp, energie și bani.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Cum te ajută un curs de coaching? Coaching-ul ca dezvoltare personală

„Lasă-i pe alții să ducă vieți mici, dar nu fi tu acela.
Lasă-i pe alții să se lupte pentru lucruri mărunte, dar nu fi tu acela.
Lasă-i pe alții să plângă din cauza unor lovituri mici, dar nu fi tu acela.
Lasă-i pe alții să-și lase viitorul în mâinile altcuiva, dar nu pe al tău ”.
(Jim Rohn)
Motivul cel mai important pentru care să faci un curs de coaching este susținerea dezvoltării tale personale. Cei care spun „așa sunt eu, n-am ce face” cu siguranță nu se încadrează în această categorie. În schimb, îi vei recunoaște pe cei care au făcut progrese de-a lungul anilor și pe ceicare și-au exprimat potențialul pe care nu-l manifestaseră anterior. Au dezvoltat diferite abordări ale oamenilor și lucruri care produc rezultate mai bune decât cele obținute anterior.

Acești oameni înțeleg că o investiție în ei înșiși și în propria lor dezvoltare poate aduce beneficii mari atât pentru ei cât și pentru ceilalți cu care intră în contact. Cea mai profitabilă investiție și fără riscuri de pierdere este investiția în tine însuți.

Cum te ajută un curs de coaching? Creșterea personală este un proces prin care îți mărești șansele de succes profesional și personal.

Dezvoltarea personală prin cursul de coaching indică o cale care te poate ajuta să îți îmbunătățești abilitățile și să îți depășești limitele psihologice. Îți depășești fricile, grijile, anxietățile și indeciziile. Îți valorifici punctele forte și creșterea gradului de conștientizare. Creșterea personală este un proces prin care îți mărești șansele de succes profesional și personal și este tipică persoanelor determinate și cu valori puternice.

Coaching-ul este o activitate profesională care, cu respect deplin asupra vieții private, poate ajuta managerul, executivul, profesionistul, antreprenorul, sportivul. Coaching-ul poate ajuta orice persoană să obțină și să-și îmbunătățească rezultatele dorite.

Datorită acestei particularități, mulți ar putea crede că activitatea de coaching nu are ca obiectiv creșterea personală a individului, ci mai degrabă realizarea unuia sau mai multor obiective. Doar pentru că scopul îmbunătățirii personale nu este explicit, nu înseamnă că nu poate fi atins.

Coaching-ul pleacă de la presupunerea că, odată ce un obiectiv a fost definit, persoana are deja potențialul de a-l atinge și că aceasta va putea învăța cunoștințele necesare în timp ce se îndreaptă spre obiectivul său.

Prin urmare, în coaching persoana obține o îmbunătățire a abilităților sale prin experiență și de aceea este eficient ca instrument de dezvoltare personală. Procesul de transformare prin cursul de coaching te duce la un alt TU.

Cum te ajută un curs de coaching? Coaching-ul ca suport pentru profesia ta

“Nu am găsit mașina sport a visurilor mele. Așa că am construit-o eu însumi.”
F. Porsche

Un alt motiv pentru a urma un curs de coaching este să aduci abilitățile pe care le înveți și le folosești în profesia ta, în contextul în care te manifești deja. Care sunt abilitățile pe care le poți dezvolta în coaching?

Capacitatea de a crea și dezvolta relații reciproce bazate pe respect, încredere și colaborare;
Abilitățile de comunicare care dezvoltă o înțelegere a comunicării altora și a eficacității propriei persoane;
Facilitarea proceselor care îmbogățesc învățarea pornind de la experiențele și circumstanțele proprii. Exploatarea acestor abilități pentru dezvoltarea unui viitor atrăgător și capacitatea de a pune în aplicare acțiuni care conduc la rezultate concrete.

Folosirea coaching-ului la locul de muncă are efecte benefice. De fapt, un coach din cadrul companiei ajută la dezvoltarea abilităților de leadership, la crearea unui mediu de afaceri în care oamenii să se simtă încurajați să-și ofere contribuția maximă.

Când managerii își folosesc abilitățile de coaching organizația poate avea următoarele beneficii:

 • Creșterea productivității și a performanței individuale;
 • Reducerea conflictelor la locul de muncă;
 • Îmbunătățirea performanței companiei și scăderea costurilor forței de muncă, deoarece utilizarea timpului este mai eficientă, strategiile sunt mai eficiente și obiectivele sunt bine definite;
 • Creșterea implicării angajaților care, apreciați și recunoscuți ca parte activă a companiei, sunt mulțumiți și mai responsabili;
 • Ajută compania să atragă cele mai bune resurse de pe piața muncii;
 • Îmbunătățește rata de păstrare și procesul de selecție a personalului. Angajații doresc să crească, iar coach-ul companiei este un semnal clar al modului în care compania investește pentru a oferi dezvoltare profesională. Acest lucru influențează foarte mult decizia de a rămâne sau de a părăsi compania.

Creează-ți profesia ideală prin cursul de coaching care este o călătorie de transformare a propriului tău mindset. Prin exerciții, întrebări cheie, reflecții și aha-uri puternice, te va conduce să privești în interiorul tău, să contempli, să înveți și să conștientizezi atitudinea ta, influențându-ți gândurile, credințele pentru a le face mai puternice și mai eficiente pentru a-ți atinge obiectivele.

Vrei și tu să faci o schimbare în viața ta?

Școala de Coaching îți oferă posibilitatea să faci coaching la nivel de performanță.
Este un curs de formare profesională specialist în activitatea de coaching, cod cor 242412, acreditat de A.N.C.

Ai acces pe platformă dedicată de cursuri, primești pe email user și parola pentru a urmări și înregistrarea cursului.
Durata: 6 luni (un weekend pe lună)
Inclus: 3 Antrenamente pe lună, luni, între 19.00-21.00, 8 sesiuni de coaching lunare, suport de curs, înveți marketing, suport din partea noastră
Trainer: Nina Paraschivescu – află mai multe despre Nina  aici

Ce câștigi din cursul acreditat de coaching?

 • O formare completă, practică și cu aplicații clare
 • Informații structurate și ușor de parcurs
 • O bază solidă pe care să construiești
 • Depășești nivelul de teorie și iei atitudine cu privire la schimbare
 • Șansa de a învăța coaching de la cineva care a studiat cu Tony Robbins și Bob Proctor – care a fost și este clienta lor în programe de coaching
 • Mai multă încredere în tine și ambiția de a accepta noi provocări
 • Vei porni la drum cu un mindset pozitiv, în care tu ești personajul principal

Click aici pentru înscriere. Află mai multe detalii despre Școala de Coaching.

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!