Femei milionare care au obținut succesul după prima tinerețe

Publicat pe 29 aprilie 2021

Femei milionare care au obținut succesul după prima tinerețe

Femeile milionare și succesul. Unele dintre femeile care au succes în ziua de azi nu au devenit așa din fragedă tinerețe. Poate și tu ai uneori impresia că oportunitățile tale se pot îngusta odată cu trecerea timpului și cu anii pe care îi aduni în experiența vieții. 

Ei, nu e chiar așa. În cele ce urmează vei găsi pe scurt povestea unor femei care au avut succes în floarea vârstei. 

#1 Oprah Winfrey

Femeile milionare și succesul.

Născută pe 29 ianuarie 1954, Kosciusko, Mississippi, S.U.A., personalitate de televiziune americană, actriță și antreprenor al cărui talk show zilnic a fost printre cele mai populare ale genului. A devenit una dintre cele mai bogate și mai influente femei din Statele Unite.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Înainte ca Oprah să înceapă să găzduiască o emisiune de televiziune care se desfășura timp de 25 de sezoane și care a fost numită literalmente după ea, a fost concediată de la slujba ei, raportând știrile de seară pentru WJZ-TV din Baltimore.

Aparent, un producător de televiziune din Baltimore i-a spus lui Winfrey că este „neadecvată pentru știrile de televiziune”, deoarece a arătat atât de multă investiție emoțională în poveștile despre care a raportat. Oprah însă nu a renunțat. Chiar dacă ea a devenit cunoscută mai devreme, a reușit să își mențină succesul ceea ce este deosebit de important. Oamenii au apreciat-o și mai mult atunci când nu doar că a urcat în top, ci a reușit să se mențină. Acum este miliardară.

#2 Vivienne Westwood – Femeile milionare și succesul

PLANT HERO: VIVIENNE WESTWOOD – Grace & Thorn

Regina modei punk este considerată unul din cei mai neconvenționali designeri vestimentari din lume. A transformat nonconformismul într-un stil de viaţă, dar şi un într-un mod de gândire. Stilul ei a fost descris ca ”Decadenţă, depravare şi demenţă, aceasta este traiectoria modei lui West­wood”. 

A reuşit să facă istorie şi să schimbe cursul modei prea cuminţi până în anii ’70. A refuzat să-şi includă compania într-un trust şi nici nu şi-a impus să o transforme într-una din cele mai profitabile afaceri ale modei. A devenit una dintre cele mai profitabile datorită convingerii sale personale că prin modă se poate transmite ideea unei generaţii.

Neconventionalul designer a lucrat ca educatoare până la vârsta de 30 de ani. Alături de cel de-al doilea soț și partenerul ei, Malcolm McLaren, ea a adus punkul în prim plan când creațiile ei erau purtate de trupele de punk. Primul lor spectacol pe podium s-a numit ”Pirate Collection(Colecția Pirat) și s-a întâmplat când Vivienne avea 40 de ani.

#3 Viola Davis

Viola Davis

Femeile milionare și succesul. Viola Davis – actriță, prima persoană afro-americană care a primit “Triple Crown of Acting”(wikipedia), cunoscută pentru interpretările sale precise, controlate și prezența ei regală. A absolvit o diplomă în teatru și a continuat să studieze la Școala Juilliard din New York. În 1996, la vârsta de 31 de ani, a debutat pe Broadway cu un rol principal în „Șapte chitare”.

Viola Davis a fost crescută în Central Falls, Rhode Island. Tatăl ei lucra ca îngrijitor și antrenor de cai la piste de curse din apropiere, iar mama ei a preluat slujbe domestice și de fabrică. Veniturile lor erau adesea insuficiente pentru a susține familia. Au avut de suportat apartamente sumbre infestate de șobolani și lipsuri ocazionale de alimente. 

În copilărie, Davis a început să joace în producții școlare și concursuri de teatru. S-a înscris la Rhode Island College, unde s-a specializat în teatru și a absolvit în 1988. A urmat la Școala Tinerilor Popoare pentru Artele Spectacolului din Rhode Island cu bursă înainte de a participa la Școala Juilliard, la care a absolvit în 1994.

Au urmat piese de lung metraj foarte mici, precum rolul ei aproape complet mut în „Antwone Fisher”, pentru care a primit o nominalizare la Independent Spirit Award. Dar abia după rolul ei alături de Meryl Streep în filmul „Doubt” cariera ei va decola cu adevărat. Pentru interpretarea sa, Viola a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Avea 43 de ani.

#4 Vera Wang – Femeile milionare și succesul

Vera Wang

Părinții Verei Wang au emigrat în Statele Unite la mijlocul anilor 1940. Ea s-a pregătit inițial ca patinatoare artistică. Atunci când nu a reușit să ajungă în echipa olimpică a SUA, s-a alăturat industriei modei.

Wang a lucrat ca editor de modă senior la Vogue timp de șaisprezece ani. A părăsit Vogue în 1985, după ce nu a fost promovată ca redactor șef. A lucrat 2 ani pentru Ralph Lauren în calitate de director de design.

În 1989, Vera s-a căsătorit cu Arthur Becker. Frustrată de selecția subțire a rochiilor de mireasă existente, a schițat propriul design, rochia elaborată cu un cost de 10.000 USD. Anul următor, cu un sprijin financiar din partea tatălui ei, ea și-a deschis propriul boutique de rochii de mireasă în luxosul Hotel Carlyle din New York. Avea pe atunci 40 de ani. 

Wang a lansat o colecție ”pret-a-porter” în 2000, care a avut un succes imediat. Cinci ani mai târziu, Wang a fost numit „Designerul de îmbrăcăminte pentru femei al anului” de Consiliul creatorilor de modă din America. Wang a proiectat costumul olimpic pentru patinatoarea artistică Nancy Kerrigan în 1994. Modelul a câștigat atenția internațională.

În 2001, Wang și-a lansat primul parfum și a publicat un ghid pentru căsătorie. Odată cu creșterea afacerii sale, Wang a colaborat cu magazinele departamentale Kohl în 2006 pentru a lansa o linie exclusivă pentru lanțul numit Very Vera.

Vera Wang este sinonim cu mirese la modă la nivel internațional.

Brandul a îmbrăcat celebrități printre care Ivana Trump, Chelsea Clinton, Victoria Beckham, Nancy Kerrigan, Kate Hudson și este prima alegere a mireselor celebre. Unul din cei mai de succes designeri de rochii de mireasă din America, Wang a fost onorată cu o serie de premii pentru realizările sale. Cu talentul și succesul ei, Wang a devenit o figură de mare anvergură în lumea modei.

#5 Martha Stewart

Femeile milionare și succesul.

Marta a urmat cursurile la Barnard College din Manhattan. A absolvit istoria europeană și arhitecturală în 1962. La colegiu s-a întâlnit cu Andy Stewart, student la drept la Yale. Cei doi s-au căsătorit în 1961. Șase ani mai târziu, după nașterea fiicei lor, Alexis, Stewart a plecat să lucreze ca agent de bursă. A lucrat pe Wall Street până în 1972, când familia s-a mutat la Westport, Connecticut.

La 32 de ani a renunțat la cariera de broker și, după o pauză de 3 ani, la 35 de ani și-a deschis o afacere de catering, în subsolul casei. Șansa vieții ei a fost o petrecere pentru editura soțului ei, unde s-a ocupat de amenajarea localului și de mâncare, atrăgând atenția unui publisher care i-a propus să scrie o carte. Acea carte a fost Entertaining, publicată pe când Martha avea 41 de ani.

I-au urmat multe alte bestseller-uri, propria ei revistă, Martha Stewart Living, apoi propria emisiune TV. După care un întreg canal TV, colecții de mobilier, textile și accesorii pentru gătit, și, în cele din urmă, un adevărat imperiu media, Martha Stewart Living Omnimedia.

Da, este vorba despre aceeași Martha Stewart care a făcut închisoare pentru fraudă, dar este de admirat modul spectaculos în care și-a revenit după scandalul cu închisoarea. Ea continuă să fie o prezență la televiziune, apărând ca judecător la Chopped, Bakeaway Camp și multe altele.

#6 Anca Vlad – Femeile milionare și succesul

Anca Vlad, despre antreprenoriat: Am trăit din plin fiecare zi şi nu m-am plictisit deloc! - Banii.net

Anca Vlad a absolvit Academia de Studii Economice – secția Relații Economice Internaționale. O dată cu apariția primului act normativ care permitea, după Revoluție, înființarea unei firme private, Anca Vlad și-a înființat mai întâi un birou de marketing care avea ca obiect de activitate prestarea serviciilor de consultanță. Cel dintâi client avea să vină după șase luni. Așa a apărut compania Fildas Trading S.R.L. 

Astăzi, a ajuns la o cifră de afaceri totală pe grup de peste 400 milioane de euro, iar compania are peste 3500 de angajați. În prezent, Grupul Fildas se numără printre primele în branșă. Fildas deține în prezent două antrepozite vamale farmaceutice, unul în București și unul la Pitești. Are 13 filiale în țară. În 1998, a fost creată și partea de retail, prin achiziția unei companii care deținea o rețea de 30 de farmacii și un mare depozit la Pitești. 

Ulterior, pe parcursul a 15 ani, reinvestind aproape integral profiturile în dezvoltare, s-a ajuns la peste 500 de farmacii în aproape toate județele țării, sub brandul Catena. Urmând succesul obținut în domeniul medicamentelor, Fildas continuă să se extindă pe piața distribuției de produse cosmetice și nutritie.

În anul 2005, Grupul Fildas a creat un nou brand – Naturalis. Acesta definește produse de nutriție și îngrijire pe bază de plante. SensoTv.ro este un alt brand al grupului, initial lansat pe cablu. Revistele de sănătate Tonica, Farmacia Ta, Galenus, Slab sau Gras. Fundatia Fildas Art reprezinta o extindere a conceptului de sănătate și frumusețe spre echilibru, armonie cu tine însuți și cu restul lumii, prin cultura și implicare socială.

Lecțiile crizei au fost aspre, dar foarte bune. 

Criza a fost un moment dificil pentru firma. Devalorizarea valutelor, intarzierile la plata, creditele bancare au creat provocări majore. Nu a fost deloc ușor, s-au pierdut sume mari, iar redresarea a durat aproape 3 ani. Din 2012 însă, firmele Ancai Vlad au luat un nou avânt. 

Anca Vlad a reușit performanța de a fi aleasă, printre puținele romance și chiar est-europene, în Asociația Internațională a Femeilor Intreprinzatoare – Leading Women Entrepreneurs of The World. Este președinte de onoare al Asociației Femeilor Creatoare din România.

În septembrie 2004, a primit Medalia de Aur pentru Excelență în Practica Afacerilor, în cadrul celui de-al patrulea Forum Internațional pentru Excelență în Practica Afacerilor, organizat la Geneva. Revista Forbes a mentionat-o în mai multe randuri, printre primele cele mai influente femei din România. În anul 2014, Anca Vlad a fost finalista EY Entrepreneur of The Year.

„Vârsta unei femei nu înseamnă nimic. Cele mai frumoase melodii sunt cântate pe cele mai vechi viori.” – Ralph Waldo Emerson

Trăiește-ți menirea cu entuziasm, draga mea! Fii cântecul lui Dumnezeu pe acest pământ!

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!