Cum obții ceea ce vrei. ”O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas.” Lao Tzu
Orice schimbare este o călătorie. Este posibil să întâlnești obstacole care te vor face să te întorci din drum sau să schimbi direcția, dar asta nu înseamnă că nu proiectezi un viitor mai bun, mai senin și care să te împlinească.
De multe ori, primul pas este cel mai dificil dar și cel mai curajos de făcut pentru că ne scoate din zona cunoscută pentru a ne introduce într-o călătorie care, chiar dacă știm unde vrem să ajungem, nu avem niciodată garanția că se va întâmpla acest lucru. Avem doar încrederea și credința.
Mulți oameni nu creează stilul de viață pe care și-l doresc pentru că în mintea lor încă mai permit să ruleze fraze de tipul: ”Nu pot să o fac, nu funcționează, am făcut tot posibilul, dar nu merge, nu se poate.” Chiar ai făcut tot posibilul? Ai făcut ceea ce știai la momentul respectiv, însă întotdeauna vei găsi noi metode de a mai încerca încă o dată.
Descarcă acum gratuit
Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.
Schimbarea interioară este formată din realizări mici, de multe ori imperceptibile. Focusează-te pe tine și nu pe cum reacționează ceilalți la schimbările din viața ta. Observă părțile din tine care te sabotează și vezi nevoile pe care acestea le ascund. Întotdeauna vei avea dorințe și nevoi și probabil nu le vei satisface pe toate niciodată. Faptul că le recunoști și începi să le prioritizezi este un punct excelent spre propria îmbunătățire.
Cum obții ceea ce vrei. Trebuie să vezi finalul călătoriei atunci când începi.
”Întotdeauna va exista o altă oportunitate, o altă prietenie, o altă dragoste, o forță nouă. Pentru orice scop final există un nou început.” Antoine de Saint-Exupéry
Toate începuturile pornesc cu finalul pe care tu îl vizualizezi în mintea ta. Trebuie să știi exact unde vrei să ajungi. Uneori poate fi totul clar, cu mici detalii, încă de la început. Alteori ai doar anumite părți din puzzle, câteva fragmente esențiale, iar restul le completezi pe parcurs. Cu cât ai mai clară viziunea de final, cu atât subconștientul tău va găsi sau va crea resurse să te ducă mai rapid acolo.
Firul roșu care te va conduce de la începutul călătoriei până la final este senzația că ești acolo unde trebuie să fii, ești în acord cu tine însuți și cu valorile tale, cu sentimentul de mulțumire interioară.
Toți oamenii au visuri mari. Totuși, doar o parte din ei și le îndeplinesc. De ce? Dacă ar fi să îi luăm pe cei care au reușit, am observa că majoritatea dintre ei au știut exact ceea ce vor și au crezut în visul lor, în pofida provocărilor sau a descurajărilor din exterior. De exemplu, Oprah Winfrey care a crescut în ghetou și a ajuns o persoană care inspiră milioane de oameni.
Enzo Ferrari a spus așa: ”Dacă poți să visezi, poți să o faci.” Tu cu câtă ușurință renunți la visurile tale? De câte provocări ai nevoie ca să te oprești sau să mergi înainte?
Trebuie să crezi indiferent cât de rele ar părea lucrurile.
“Sunt cel mai bun! Am spus acest lucru chiar înainte să ştiu că sunt” – Muhammad Ali
Credința că meriți și că poți obține ceea ce vrei este esențială în îndeplinirea visurilor și a obiectivelor tale. Pentru a obține un anumit nivel de succes în oricare din ariile vieții ai nevoie să fii sau să devii persoana care spune: ”Vreau să fiu cel mai bun/foarte bun în ceea ce fac”. Ai nevoie de curaj să-ți lărgești orizonturile mentale altfel te vei trezi că faci aceleași lucruri toată viața.
Mulți oameni consideră că cei care au avut o copilărie fericită și lipsită de griji, care au fost apreciați și protejați, au mai multă încredere în ei înșiși decât cei defavorizați. Totuși, există situații când persoane care au avut o copilărie dezastruoasă au construit imperii, iar altele care au avut o copilărie ”normală” au devenit exemple negative. De exemplu, Tony Robbins care a fost crescut de un tată vitreg și a avut o copilărie nu tocmai fericită, dar totuși a ajuns să inspire miliarde de oameni prin ceea ce este și face.
De ce anume depinde cu adevărat încrederea ta în tine? Secretul pentru menținerea constantă a încrederii în sine în timp este reînnoirea acesteia în funcție de nenumăratele schimbări din viață. Simțul de sine nu este static, ci se transformă în funcție de cum lași evenimentele din exterior să te influențeze..
În momentele provocatoare când simți că nu mai poți, trebuie să ai întotdeauna în vedere scopul tău. Scopul tău este motorul care te propulsează. Cât de mult crezi că meriți să ai ceea ce îți dorești? Cât de puternică este credința ta în ceea ce dorești să obții?
Cum obții ceea ce vrei. A obține este ultimul pas.
”Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viața ta îți aparține numai ție”. Ralph Waldo Emerson
A obține este partea cea mai ușoară din tot procesul manifestării. Cu toții avem vise care ni se par imposibile. Dar ele nu sunt așa. Cu câteva exerciții simple și puțină stăpânire de sine, poți merge spre realizarea a ceea ce până acum ți se părea imposibil:
- Notează-ți acțiunile cheie pe care trebuie să le faci între ”vreau acest lucru” și ”am obținut acest lucru”. Ține-le la îndemână până le îndeplinești.
- Ia-ți angajamentul pentru ”când” și ”cum” să le duci la îndeplinire.
- Repetă-ți continuu afirmația dorinței tale în minte, fii asertiv când declari ce vrei și asumă-ți responsabilitatea pentru deciziile tale.
- Fă câte un pas în fiecare zi spre îndeplinirea dorinței tale. Pune la îndoială propriile slăbiciuni și apreciază resursele proprii.
- Fii disciplinat. Atunci când te simți distras și ai tentația să renunți, reia lista cu ce ai de făcut.
Renunță la activitățile inutile care te seacă de energie și care nu te sprijină în a obține ceea ce vrei. De asemenea, celebrează fiecare pas care te apropie de obiectivul tău. Folosirea unei anumite cantități de umor și creativitatea dezarmează rezistența la schimbare și te ajută să-ți deschizi mintea către noi posibilități.
Și voi încheia cu un citat din Zig Ziglar la care te invit să reflectezi: ”Poți obține orice vrei în viață dacă ajuți alte persoane să obțină ceea ce vor.”