Cei patru piloni ai vindecării – Joe Dispenza

Publicat pe 08 februarie 2021

Cei patru piloni ai vindecării – Joe Dispenza

Vindecarea de Joe Dispenza. Persoanele care au experimentat remisiuni și vindecări spontane au în comun 4 calități specifice.  

1. O inteligență superioară înnăscută ne dă viață și poate vindeca trupul

Oamenii care au experimentat o remisiune spontană au avut credința că o ordine sau o inteligență superioară trăia în ei. Indiferent dacă au numit-o mintea lor divină, spirituală sau subconștientă, au acceptat că o putere interioară le dădea viață în fiecare moment și că aceasta știa mai mult decât ar putea ei, ca oameni, să știe vreodată. În plus, dacă ar putea să folosească această inteligență, ar putea să o direcționeze pentru a începe să lucreze pentru ei. Nu există nimic mistic în această minte mai mare.

Este aceeași inteligență care organizează și reglează toate funcțiile corpului.

Această putere ne ține inima să bată fără întrerupere de mai mult de 100.000 de ori pe zi, fără să ne oprim vreodată să ne gândim la asta. Acest lucru se adaugă la peste 40 de milioane de bătăi ale inimii pe an, aproape trei miliarde de pulsații pe o viață de 70 până la 80 de ani. Toate acestea se întâmplă automat, fără îngrijire sau curățare, reparare sau înlocuire. O conștiință ridicată evidențiază o voință mult mai mare decât voința noastră.

Chiar acum, aproximativ 100.000 de reacții chimice au avut loc în fiecare dintre celulele tale. Acum înmulțește 100.000 de reacții chimice cu 70 până la 100 de miliarde de celule care alcătuiesc corpul tău. Răspunsul are mai multe zerouri decât pot afișa majoritatea calculatoarelor, totuși în fiecare secundă un număr uimitor de reacții chimice are loc în interiorul tău. Efectuăm în mod conștient chiar și una dintre acele reacții? 

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Mulți dintre noi nici măcar nu ne putem echilibra carnetele de cecuri și nici nu ne amintim mai mult de șapte articole din listele noastre de cumpărături. Așa că, suntem norocoși pentru că o inteligență superioară minții noastre conștiente organizează întregul spectacol. Cât de mult am trăi dacă ar trebui să ne concentrăm asupra faptului că toate acestea se întâmplă? 

Vindecarea de Joe Dispenza. Gândurile tale îți condiționează mintea, iar sentimentele îți condiționează corpul. 

Și când ai mintea și corpul care lucrează împreună ai puterea universului în spatele tău. Nimeni nu este exclus din acest fenomen.

Cel mai minunat este că această forță a vieții știe să pornească de la doar două celule, un spermatozoid și un ovul și să creeze aproape 100 de miliarde de celule specializate. După ce ne-a dat viață, regenerează continuu acea viață și reglează un număr incredibil de procese. Este posibil să nu observăm această minte a noastră superioară la locul de muncă, dar în momentul în care murim, corpul începe să se destrame deoarece această putere interioară a plecat.

Fie că recunoaștem sau nu, în noi funcționează o inteligență care depășește cu mult abilitățile noastre conștiente.

Ne animă corpul în fiecare moment, iar lucrări incredibil de complexe au loc practic în spatele nostru. Suntem ființe conștiente, dar de obicei acordăm atenție doar evenimentelor care credem că sunt importante pentru noi.

Aceste 100.000 de reacții chimice în fiecare secundă din cele 100 de miliarde de celule sunt o expresie miraculoasă a forței de viață. Totuși, singura dată când devin semnificative pentru mintea conștientă este atunci când ceva nu merge bine.

Acest aspect al sinelui este obiectiv și necondiționat. Dacă suntem în viață, această forță vitală se exprimă prin noi. Toți împărtășim această ordine înnăscută, independent de sex, vârstă și genetică. Această inteligență transcende rasa, cultura, poziția socială, statutul economic și credințele religioase.

Oferă viață tuturor, indiferent dacă ne gândim la asta sau nu, indiferent dacă suntem treji sau adormiți, fie că suntem fericiți sau triști. O minte mai profundă ne permite să credem orice vrem, să avem plăceri și neplăceri, să fim îngăduitori sau judecători. Acest dătător de viață dă putere oricărui lucru pe care îl avem; ne dă puterea de a exprima viața în orice mod alegem.

Această inteligență știe cum să mențină ordinea între toate celulele, țesuturile, organele și sistemele corpului. 

Vindecarea de Joe Dispenza. Puterea care a făcut corpul este puterea care îl menține în viață și-l vindecă.

Boala înseamnă că, într-o oarecare măsură, persoana a pierdut contactul sau s-a distanțat de o parte din legătura sa cu această inteligență superioară. Poate că propria sa gândire a direcționat cumva această inteligență spre boli și departe de sănătate. Dar persoanele care s-au vindecat, au ajuns să înțeleagă că, dacă ar folosi această inteligență și își vor folosi gândurile pentru a o direcționa, ar ști cum să-și vindece trupurile. 

Abilitățile acestei inteligențe înnăscute, ale subconștientului sau naturii spirituale sunt mult mai mari decât orice pastilă, terapie sau tratament și așteaptă doar permisiunea noastră de a acționa în mod voit. E ca și cum am merge pe spatele unui uriaș și am primi o călătorie gratuită.

 2. Gândurile sunt reale și afectează în mod direct corpul

Modul în care gândim ne afectează atât corpul, cât și viața. Este posibil să fi auzit acest concept exprimat anterior în diferite moduri – de exemplu, în acea expresie „mintea asupra materiei”. Oamenii care s-au vindecat, nu numai că au împărtășit această credință, ci au folosit-o și ca bază pentru a face schimbări conștiente în propria lor minte, corp și viață personală. Pentru a înțelege cum au realizat acest lucru, e nevoie să înțelegem relația dintre gândire și corpul fizic.

Fiecare gând al tău produce o reacție biochimică în creier. Creierul eliberează apoi semnale chimice care sunt transmise corpului, unde acționează ca mesagerii gândului. Gândurile care produc substanțele chimice din creier permit corpului tău să simtă exact așa cum gândeai.

Deci, fiecare gând produce o substanță chimică care se potrivește cu un sentiment din corpul tău. În esență, atunci când creezi gânduri fericite, care te inspiră sau pozitive, creierul tău produce reacții chimice care te fac să te simți bucuros, inspirat sau înălțat. 

De exemplu, atunci când anticipezi o experiență plăcută, creierul produce imediat un neurotransmițător chimic numit dopamină, care pornește creierul și corpul în așteptarea acelei experiențe și te face să începi să te simți entuziasmat.

Dacă ai gânduri de ură, furie sau autodepreciere, creierul produce și substanțe chimice numite neuropeptide la care organismul răspunde într-un mod comparabil. Simți ură, supărare sau te simți nedemn. 

Vindecarea de Joe Dispenza. Gândurile tale devin imediat materie.

Când corpul răspunde la un gând având un sentiment, acesta inițiază un răspuns în creier. Creierul, care monitorizează și evaluează constant starea corpului, observă că organismul se simte într-un anumit fel.

Ca răspuns la acel sentiment corporal, creierul generează gânduri care produc mesageri chimici corespunzători. Începi să gândești așa cum te simți. Gândirea creează sentimentul, iar apoi sentimentul creează gândirea, într-un ciclu continuu.

Această buclă creează în cele din urmă o stare specială în corp care determină natura generală a modului în care ne simțim și ne comportăm. Vom numi asta o stare de a fi. De exemplu, să presupunem că o persoană trăiește o mare parte din viața ei într-un ciclu de gânduri și sentimente repetate legate de nesiguranță.

În momentul în care se gândește că nu este suficient de bună, suficient de inteligentă sau că nu e suficientă pentru nimic, creierul ei eliberează substanțe chimice care produc un sentiment de nesiguranță. Simte exact cum gândea. 

Odată ce se simte nesigură, va începe să gândească așa cum se simțea. Cu alte cuvinte, corpul ei o determină acum să gândească.

Acest gând duce la mai multe sentimente de nesiguranță și astfel ciclul se perpetuează. Dacă gândurile și sentimentele acestei persoane continuă, an de an, să genereze aceeași buclă de feedback biologic între creierul ei și corpul ei, ea va exista într-o stare de a fi numită „nesigură”.

Cu cât repetăm mai mult aceleași gânduri, cu atât mai mult suntem modificați fizic de gândurile noastre. 

În acest fel, în funcție de ceea ce gândim și simțim, ne creăm starea de a fi. Ceea ce gândim și energia sau intensitatea acestor gânduri influențează în mod direct sănătatea noastră, alegerile pe care le facem și, în cele din urmă, calitatea vieții noastre.

Multe persoane care s-au vindecat au înțeles că multe dintre gândurile lor nu numai că nu le-au servit sănătatea, ci ar putea fi și motivul pentru care s-au dezvoltat condițiile lor nefericite sau nesănătoase.

Cel mai probabil mulți dintre ei au petrecut aproape fiecare zi de zeci de ani în stări interne de anxietate, îngrijorare, tristețe, gelozie, furie sau o altă formă de durere emoțională. Gândirea și simțirea, simțirea și gândirea – acest ciclu perpetuat atât de mult timp încât și-a manifestat condițiile.

Pentru a începe să-și schimbe atitudinea, acești indivizi au început să acorde o atenție constantă gândurilor lor. În special, ei au făcut un efort conștient pentru a-și observa procesele automate de gândire, în special pe cele dăunătoare.

Spre surprinderea lor, au descoperit că majoritatea afirmațiilor lor interioare persistente și negative nu erau adevărate. Cu alte cuvinte, doar pentru că avem un gând nu înseamnă neapărat că trebuie să credem că este adevărat.

De fapt, majoritatea gândurilor sunt idei pe care le inventăm și apoi ajungem să le credem. A crede doar devine un obicei. 

Unele dintre persoanele care s-au vindecat și-au comparat gândurile repetitive cu programe de calculator care rulează toată ziua, în fiecare zi, în fundalul vieții lor. Întrucât acești oameni operează aceste programe, ar putea alege să le schimbe sau chiar să le șteargă.

Vindecarea de Joe Dispenza. Gândurile cuiva sunt incontrolabile. Nimic mai greșit! 

Tu alegi dacă vrei să fii liber și să preiei controlul asupra gândirii tale. 

Gândurile conștiente, repetate suficient de des, devin gândire inconștientă. Într-un exemplu comun al acestui lucru, trebuie să ne gândim în mod conștient la fiecare acțiune a noastră în timp ce învățăm să conducem. După multă practică, putem parcurge 100 de mile de la punctul A la punctul B și să nu ne amintim nici o parte a călătoriei, deoarece mintea noastră subconștientă este de obicei la volan.

Cu toții am experimentat că ne aflăm într-o stare inconștientă în timpul unei deplasări de rutină, doar pentru a ne simți mintea conștientă reîntorcându-se ca răspuns la un sunet neobișnuit al motorului sau la bătăile ritmice ale unei anvelope. Așadar, în cazul în care continuăm să avem aceleași gânduri, ele vor începe ca fiind conștiente, dar vor deveni în cele din urmă programe de gândire inconștiente, automate. 

Aceste moduri inconștiente de gândire devin modurile noastre inconștiente de a fi. Și ele ne afectează în mod direct viața la fel ca gândurile conștiente. Așa cum toate gândurile declanșează reacții biochimice care duc la comportament, gândurile noastre repetitive și inconștiente produc modele de comportament dobândite automat, care sunt aproape involuntare. Aceste tipare comportamentale sunt obiceiuri și, cu siguranță, devin conectate din punct de vedere neurologic în creier.

Este nevoie de conștientizare și efort pentru a rupe ciclul unui proces de gândire care a devenit inconștient.

Vindecarea de Joe Dispenza.

În primul rând, trebuie să ieșim din rutina noastră pentru a ne putea privi viața. Prin contemplare și autoreflecție, putem deveni conștienți de tiparele noastre inconștiente.

Apoi, trebuie să observăm aceste gânduri fără a răspunde la ele, astfel încât acestea să nu mai inițieze răspunsurile chimice automate care produc un comportament obișnuit. Avem un nivel de conștiință de sine care ne poate observa gândirea.

Trebuie să învățăm cum să fim separați de aceste programe și atunci când o facem, putem avea în mod voit stăpânirea asupra lor. În cele din urmă, putem exercita controlul asupra gândurilor noastre. Procedând astfel, ne despărțim neurologic de gânduri care au devenit conectate în creierul nostru.

Nu numai că gândurile noastre contează în modul în care ne trăim viața, dar gândurile noastre devin materie chiar în propriul nostru corp. Gândurile contează și sunt importante. O nouă atitudine poate deveni un nou obicei.

3. Vindecarea de Joe Dispenza. Ne putem reinventa

Vindecarea de Joe Dispenza. Motivați de boli grave atât fizice, cât și psihice, oamenii care s-au vindecat și-au dat seama că, având gânduri noi, trebuie să meargă până la capăt. Pentru a deveni o persoană schimbată, ar trebui să se regândească pe ei înșiși într-o viață nouă. Toți cei care și-au revenit la normal cu sănătatea, au făcut acest lucru după ce au luat o decizie conștientă de a se reinventa.

Desprinzându-se des de rutinele zilnice, aceștia petreceau timp singuri, gândindu-se și contemplând, examinând și speculând despre ce fel de oameni doreau să devină. Au pus întrebări care le-au provocat cele mai profunde presupuneri despre cine erau. 

Întrebările „ce se întâmplă dacă” au fost vitale pentru acest proces: ce se întâmplă dacă nu mai sunt o persoană nefericită, egocentrică, care suferă și cum pot să mă schimb?

Ce se întâmplă dacă nu mă mai îngrijorez, nu mă mai simt vinovat sau nu am ranchiună?

Ce se întâmplă dacă încep să-mi spun adevărul mie și celorlalți? Aceste „ce-ar fi” i-au condus la alte întrebări: Ce oameni fericiți cunosc și cum se comportă aceștia? Ce personaje istorice admir ca fiind nobile și unice? Cum aș putea face să devin ca ei? Ce ar trebui să spun, să fac, să gândesc și să acționez ca să mă prezint diferit în fața lumii? 

Ce vreau să schimb la mine?

Vindecarea de Joe Dispenza.

Colectarea informațiilor este un alt pas important pe calea reinventării. Cei care s-au vindecat au trebuit să ia ceea ce știau despre ei înșiși și apoi să-și reformuleze gândurile pentru a dezvolta idei noi despre cine doreau să devină. Toată lumea a început cu idei din propriile experiențe de viață.

De asemenea, au accesat cărți și filme despre oameni pe care îi respectau. Îmbinând unele dintre meritele și punctele de vedere ale acestor figuri, împreună cu alte calități pe care le contemplau, au folosit toate acestea ca materie primă pentru a începe să construiască o nouă reprezentare a modului în care doreau să se exprime.

Pe măsură ce acești indivizi au explorat posibilitățile unui mod mai bun de a fi, au învățat și noi moduri de gândire. Au întrerupt fluxul de gânduri repetitive care au ocupat majoritatea momentelor lor de veghe.

Eliberându-se de aceste obiceiuri de gândire familiară și confortabilă, au creat un concept mai evoluat despre cine ar putea deveni, înlocuind o idee veche despre ei înșiși cu un nou ideal mai mare. Și-au oferit zilnic timp pentru a repeta mental cum ar fi această nouă variantă de persoană. 

Vindecarea de Joe Dispenza. Repetiția mentală stimulează creierul să dezvolte noi circuite neuronale și schimbă modul în care creierul și mintea funcționează.

Vindecarea de Joe Dispenza. Celulele nervoase care nu mai trag împreună, nu se mai conectează. Aceasta este legea universală “a folosi-o sau a pierde-o” în acțiune și poate face minuni în schimbarea vechilor paradigme de gândire despre noi înșine. 

Este interesant de menționat aici că majoritatea oamenilor care s-au vindecat nu au simțit niciodată că trebuie să se disciplineze pentru a face acest lucru. În schimb, le plăcea să practice mental cine doreau să devină. Au persistat să-și respecte noul ideal până când a devenit modul lor familiar de a fi. Au devenit altcineva și acea persoană nouă avea obiceiuri noi. Au rupt obiceiul de a fi ei înșiși. Cum au realizat acest lucru ne aduce la al patrulea credo împărtășit de cei care au experimentat vindecări fizice.

4. Suntem capabili să acordăm atenție atât de bine încât să putem pierde urmele spațiului și timpului relativ

Oamenii care s-au vindecat știau că alții înainte de ei și-au vindecat propriile boli, așa că au crezut că vindecarea este posibilă și pentru ei. Dar nu și-au lăsat vindecarea la voia întâmplării. Speranța și dorința nu fac schimbarea.. Nu era suficient doar să știe ce trebuie să facă.

Vindecarea a cerut acestor indivizi să se răzgândească permanent și să creeze în mod intenționat rezultatele dorite. Fiecare persoană trebuia să ajungă la o stare de decizie absolută. Să ajungă la voință absolută, pasiune interioară și concentrare completă. După cum a spus cineva la un moment dat: „Trebuie doar să te hotărăști!”

Această abordare necesită eforturi mari. Primul pas pentru toți a fost decizia de a face din acest proces cel mai important lucru din viața lor. Asta însemna să se desprindă de programele lor obișnuite, de activitățile sociale, de obiceiul de a se uita la televizor și așa mai departe.

Dacă ar fi continuat să își urmeze rutina obișnuită, ar fi continuat să fie aceeași persoană care a manifestat boala. Pentru a se schimba, a înceta să mai fie persoana care fuseseră, nu mai puteau face lucrurile pe care le făcuseră de obicei.

Vindecarea de Joe Dispenza. Toți au practicat cum să devină un observator obiectiv al vechilor lor gânduri familiare.

În schimb, acești oameni s-au așezat în fiecare zi și au început să se reinventeze. Au făcut acest lucru mai important decât orice altceva, dedicând fiecare moment din timpul liber acestui efort. 

Au refuzat să permită orice altceva decât intențiile lor care să le ocupe mintea. Poate vă gândiți: „Este destul de ușor de făcut atunci când vă confruntați cu o criză gravă de sănătate. La urma urmei, propria mea viață este în mâinile mele. „Ei bine, cei mai mulți dintre noi nu suferim de vreo afecțiune – fizică, emoțională sau spirituală – care afectează calitatea vieții noastre? Nu cumva acele afecțiuni merită același tip de atenție concentrată?

Cu siguranță, acești oameni au fost nevoiți să se lupte cu credințe limitative, îndoială de sine și temeri.

Vindecarea de Joe Dispenza.

Ei au fost nevoiți să nege atât vocile lor familiare interne, cât și vocile externe ale altor oameni, mai ales atunci când aceste voci i-au îndemnat să se îngrijoreze.

Aproape toată lumea a comentat că acest nivel al minții nu este ușor de atins. Nu își dăduseră niciodată seama cât de multă vorbărie ocupă mintea neinstruită. La început s-au întrebat ce se va întâmpla dacă ar începe să cadă în modele obișnuite de gândire. Ar avea puterea să se oprească de la a se întoarce la vechile lor căi? Ar putea să-și păstreze conștientizarea gândurilor pe tot parcursul zilei?

Dar, cu experiență, au descoperit că ori de câte ori au revenit la fostul lor sine, puteau detecta acest lucru și întrerupe acel program. Cu cât practicau mai mult atenția la gândurile lor, cu atât acest proces devenea mai ușor și cu atât se simțeau mai bine cu privire la viitorul lor. Simțindu-se pașnic și calm, liniștit de un sentiment de claritate, a apărut un nou sine.

Interesant este că toți subiecții au raportat că au experimentat un fenomen care a devenit parte a noii lor vieți. În perioade îndelungate de introspecție asupra reinventării, s-au implicat atât de mult în concentrarea asupra momentului prezent și asupra intenției lor încât s-a întâmplat ceva remarcabil. Au pierdut complet urma corpului, a timpului și a spațiului lor. Nimic nu era real pentru ei în afară de gândurile lor.

Vindecarea de Joe Dispenza. Conștientizarea noastră de zi cu zi de obicei este implicată în trei lucruri.

  • În primul rând, suntem conștienți că suntem într-un corp. Creierul nostru primește feedback cu privire la ceea ce se întâmplă în corp și la ce stimuli primește din mediul nostru și descriem ceea ce simte corpul în termeni de senzații fizice.
  • În al doilea rând, suntem conștienți de mediul nostru. Spațiul din jurul nostru este conexiunea noastră cu realitatea externă. Suntem atenți la lucrurile, obiectele, oamenii și locurile din împrejurimile noastre.
  • În al treilea rând, avem un sentiment al timpului care trece; ne structurăm viața în cadrul conceptului de timp.

Cu toate acestea, atunci când oamenii se concentrează în interior prin autoreflecție, atunci când repetă mental posibilități noi despre cine ar putea deveni, sunt capabili să devină atât de scufundați în ceea ce gândesc că, uneori, atenția lor este complet detașată de corpul și mediul lor. Acestea par să dispară. Chiar și conceptul de timp dispare.

Nu că se gândesc la timp, dar după astfel de perioade, când deschid ochii, se așteaptă să constate că a trecut doar un minut sau două, doar pentru a descoperi că au trecut orele. În aceste momente, nu ne facem griji cu privire la probleme și nici nu simțim durere. Ne separăm de senzațiile corpului nostru și de tot ceea ce este în mediul din jurul nostru. 

Ne putem implica atât de mult în procesul creativ încât să uităm de noi înșine.

Vindecarea de Joe Dispenza.

Când se produce acest fenomen, acești indivizi nu sunt conștienți decât de gândurile lor. Cu alte cuvinte, singurul lucru care este real pentru ei este conștientizarea a ceea ce gândesc. Aproape toți au exprimat acest lucru în cuvinte similare. „Aș merge în acest alt loc din mintea mea”, a spus un subiect, „unde nu existau distrageri, nu era timp, nu aveam corp, nu exista nimic-nimic” în afară de gândurile mele.” De fapt, ei au părăsit asocierea lor actuală cu a fi cineva, „tu” sau „sinele” și au devenit un ”nimeni”.

În această stare, acești indivizi puteau începe să devină exact ceea ce își imaginau. Creierul uman, prin lobul frontal, are capacitatea de a reduce volumul. De asemenea, creierul poate închide stimulii din corp și din mediu, precum și conștientizarea timpului.

Vindecarea de Joe Dispenza. Cele mai recente cercetări în tehnologia funcțională de scanare a creierului au dovedit următorul lucru. Când oamenii sunt cu adevărat focalizați și se concentrează, circuitele creierului asociate cu timpul, spațiul și sentimentele / mișcările / percepțiile senzoriale ale corpului se calmează literalmente.

Ca ființe umane, avem privilegiul de a ne face gândurile mai reale decât orice altceva. Atunci când o facem, creierul înregistrează acele impresii în pliurile adânci ale țesuturilor sale. Stăpânirea acestei abilități este ceea ce ne permite să începem să ne reconectăm creierul și să ne schimbăm viața.

Sursa: Dr. Joe Dispenza

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!