Abundenta si lifestyle

Sir Anthony Hopkins: ”Dă drumul oamenilor care nu sunt pregătiți să te iubească!”

Publicat pe 27 decembrie 2020

Share
Sir Anthony Hopkins: ”Dă drumul oamenilor care nu sunt pregătiți să te iubească!”

Citate Anthony Hopkins. O vorbă celebră spune să învățăm de la fiecare om din jurul nostru. Astăzi îți prezentăm câteva cuvinte înțelepte ale celebrului actori britanic Sir Anthony Hopkins.

”Dă drumul oamenilor care nu sunt pregătiți să te iubească! Acesta este cel mai greu lucru pe care va trebui să-l faci în viata ta și va fi și cel mai important lucru.

Încetează să porți discuții dificile cu oameni care nu vor să se schimbe. Încetează să te prezinți persoanelor care nu au niciun interes în prezența ta. Știu că instinctele tale sunt să faci tot posibilul să fii apreciat de cei din jur, dar este un impuls care îți fură timpul, energia, sănătatea mentală și fizică.

Când începi să lupți pentru o viață cu bucurie, interes și angajament, nu toți vor fi gata să te urmeze în acel loc. Asta nu înseamnă că trebuie sa schimbi ceea ce ești, înseamnă că trebuie să lași să plece oamenii care nu sunt pregătiți să te însoțească.

Dacă ești exclus, insultat, uitat sau ignorat de oamenii cărora le dedici timpul, nu iți faci o favoare continuând să le oferi energia și viața ta.

Adevarul este că nu ești pentru toți și nu toți sunt pentru tine.

Cu cât petreci mai mult timp încercând să faci pe cineva care nu te poate iubi, să te iubească, cu atât mai mult timp pierzi lipsindu-te de posibilitatea acelei conexiuni cu altcineva. Exista miliarde de oameni pe această planetă și multi dintre ei te vor întâlni, la nivelul tău de interes și angajament.

Cu cât te implici mai mult cu oameni care te folosesc ca pernă, opțiune de fundal sau terapeut pentru recuperarea lor emoțională, cu atât scapi mai mult de comuniunea pe care o dorești. Poate dacă nu mai apari, nu te vor căuta. Poate dacă încetezi să mai încerci, relația se va termina. Poate dacă nu mai trimiți mesaje, telefonul tău va rămâne întunecat săptămâni întregi.

Asta nu înseamnă ca ai stricat relația, înseamnă că singurul lucru care a susținut-o a fost energia pe care doar tu ai dat-o. Aceasta nu este dragoste, este atașament. Se acordă șanse celor care nu merită!

Cel mai prețios lucru pe care îl ai în viață este timpul și energia ta, deoarece ambele sunt limitate. Pentru ce îți dedici timp și energie, îți va defini existența.

Când o să realizezi asta, o să începi să înțelegi de ce ești atât de nerăbdător să pleci când îți petreci timpul cu oameni, în activități, locuri sau situații care nu îți priesc.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Vei începe să realizezi că cel mai important lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru toți cei din jurul tau este să îți protejezi energia mai înverșunat decât pe orice altceva.

Fă din viața ta un paradis sigur, unde doar oamenii ′′compatibili′′ au voie.

Nu ești responsabil pentru salvarea nimănui. Nu ești responsabil pentru a-i convinge să se îmbunătățească. Nu e treaba ta să exiști pentru oameni și să le dai viața ta.

Pentru că dacă te simți rău, dacă te simți obligat, vei fi rădăcina tuturor problemelor tale din cauza insistenței tale, temându-te că nu îți vor întoarce favorurile pe care le-ai acordat.

Singura ta obligație este să realizezi că ești stăpânul destinului tău și să accepți dragostea pe care crezi că o meriți.

Decide ca meriți o prietenie adevărată, angajament real și iubire completă cu oameni sănătoși și prosperi.

Așa că, așteaptă să vezi cât de mult începe să se schimbe totul.”

Alte mesaje din înțelepciunea celebrului actor Sir Anthony Hopkins:

  1. Filozofia mea este: Nu este treaba mea ce gândesc sau spun oamenii despre mine. Sunt cine sunt și fac ceea ce fac. Nu aștept nimic de la nimeni și accept totul. Și așa viața mea este mult mai simplă.
  2. Oamenii nu îți spun întotdeauna ceea ce gândesc. Ei doar stau și observă cum te descurci și avansezi în viață.
  3. Viața este grea, dar trebuie doar să te ridici din pat, să ieși din casă și să faci acel lucru.
  4. Îţi faci propriul tău drum în viaţă şi de-a lungul acestui drum, întâlneşti oameni.
  5. Întâlneşte-te cu femeia care a cumpărat mai multe cărţi decât pantofi! Nimic nu se compară cu o viață trăită alături de o femeie inteligentă!
  6. De câte ori încerc să mă pensionez sau, cel puţin, mă gândesc să mă retrag, agentul meu vine cu un scenariu.
  7. Nu există nicio scurtătură către fericire, trebuie să-ți trăiești viața.
  8. Şi dacă mă întrebaţi, în general, să ştiţi că eu îmi trăiesc visurile. Nu îmi pasă: dacă nu le place, nu le place, eu o fac pentru plăcerea de a o face.
  9. Ne ucidem încet făcându-ne griji pentru toate nimicurile. Murim de la atâta gândit în exces. Ne omorâm încetul cu încetul gândindu-ne la tot. Gândim. Gândim. Gândim. Nu poți avea niciodată încredere în mintea umană. Este o capcană mortală. Astăzi este ziua de Mâine pentru care eram îngrijorat Ieri!
  10. Credeți în Dumnezeu, credeți în puterea Lui. El vă este aproape în orice moment al vieții.

Vals compus de Anthony Hopkins

La 27 de ani, Anthony Hopkins a compus un vals. Anii au trecut, Hopkins a devenit Hannibal Lecter, și compoziția sa din 1964 a rămas nedezvăluită. 47 de ani mai târziu, acel vals a fost interpretat pentru prima oară în public. André Rieu și orchestra sa i-au împlinit marelui actor visul de a-și asculta compoziția într-o interpretare ireproșabilă.

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?