Abundenta si lifestyle

Creează abundență în viața ta prin dezvoltarea conștiinței prosperității

Publicat pe 31 mai 2021

Share
Creează abundență în viața ta prin dezvoltarea conștiinței prosperității

Cum ne raportăm la bani astfel încât să ne atingem obiectivele atunci când vine vorba de segmentul financiar al vieții noastre?

Cât de mult te influențează banii în viața ta? Ce simți atunci când spui acest cuvânt: bani? Ce simți când auzi acest cuvânt în mod repetat? Bani, bani, bani. Ai o senzație neplăcută? De jenă, de disconfort? Asociezi banii cu o emoție negativă, cu o durere de cap, cu stres, îngrijorare sau cu probleme? Sau cu întrebări la care nu ai un răspuns? Întrebări la care ți-e greu să răspunzi? Sau asociezi cuvântul bani cu bucurie, rezultate, confort, lucruri extraordinare pe care le poți face în viața ta cu entuziasm și cu pasiune?

Cum aduci în viața ta mindsetul de abundență, de prosperitate?

O capcană în care pică probabil 96% din persoane este faptul că își vând timpul pentru bani. În momentul în care ai un serviciu, un salariu atunci ai un program fix și ești plătit pentru a îndeplini fișa postului pentru programul pe care îl ai. În acest caz nu putem vorbi de plata în funcție ce rezultate creezi tu, despre cât de eficientă este munca ta, despre contribuția pe care tu o ai în firma în care lucrezi. 

În momentul în care tu îți vinzi timpul pentru bani ești în capcana de a rămâne fără timp pentru că ziua are 24 de ore pentru toți. Vei vrea să câștigi mai mult, dar te întrebi de unde să mai faci rost de timp pentru a munci mai mult astfel încât să câștigi și mai mult? 

Te uiți în jur și vezi oameni, de exemplu artiștii, care duc o viață diferită de a ta. Câștigă bine, însă ei au o strategie diferită. Aceștia prestează un serviciu către mai multe persoane. Câți oameni au viața un pic mai bună, mai frumoasă, mai schimbată în bine datorită serviciului sau produsului respectiv? Artiștii câștigă mult pentru că prin munca lor, prin muzica lor distrează o mulțime de oameni. Artiștii care ajung la puțini oameni cu muzica lor câștigă puțin. Cei care ajung la mulți oameni, câștigă mult.

Privește la viața ta, tu în ce situație ești? Dacă tu îți vinzi serviciile unei singure firme și îți vinzi timpul pentru bani atunci ești în cea mai proastă afacere în care puteai fi. Te afli într-o afacere neproductivă pentru că la un moment dat vei rămâne fără timp. Ce crezi că ai de făcut? Ce ai putea schimba? Nu te gândi la schimbări mari și bruște, ci privește totul treptat.

Banii sunt doar niște hârtii sau doar monezi?

Din punctul meu de vedere banii sunt un instrument, o unealtă. Aceștia reprezintă valoarea pe care tu o aduci în economia de piață. Cu cât mai multă valoare aduci cu atât mai mult vei câștiga. Vei spune că munca ta este valoroasă. Așa este. Însă întreabă-te, câți oameni beneficiază de munca ta? Câți oameni sunt ajutați de darul pe care tu îl ai? Ce produsele tale? De serviciile pe care tu le prestezi în piață?

Dacă ești cosmeticiană ești plătită pentru serviciile pe care le prestezi femeilor de a le înfrumuseța. Vei crește prețurile și vei câștiga din ce în ce mai mult. Îți vei ocupa fiecare zi a săptămânii. Însă, la un moment dat, prin această strategie vei rămâne fără timp, fără energie și nu vei mai putea să-ți iei și mai mulți clienți. 

Ce soluție ai putea aplica pentru a ieși din această capcană? Îți multiplici timpul. Când ai conștiința prosperității știi și înțelegi foarte bine că veniturile tale cresc în funcție de câți oameni ajuți prin serviciile tale. Cum ar fi să găsești o modalitate prin care să poți să prestezi serviciul tău către un număr dublu de oameni? Cum ar fi de exemplu, să-ți vinzi nu doar serviciul tău de cosmetică, dar și sfaturile tale despre cosmetică?

Poate că sunt femei care nu vor să meargă la salon pentru că vor să economisească bani sau timp și atunci ai putea să le vinzi un tutorial, de exemplu, în care să le înveți cum să se înfrumusețeze acasă. Aceasta este doar o modalitate, însă creativitatea umană este fără margini. 

Cum ar fi să monetizezi recomandările? O femeie care merge la cosmetică are nevoie și de manichiură, de coafură. Cum ar fi să închei un astfel de parteneriat între tine și alți colegi de breaslă?

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Cum ar fi să pregătești alte cosmeticiene aflate la început de drum și să câștigi din cursurile tale? Cum ar fi să pregătești 1-2 ucenice și să te ajute la salon, să presteze și ele același serviciu ca și tine, iar tu să te concentrezi mai mult pe vânzări?

Care este darul tău? Ce ai tu unic și ai putea să monetizezi?

Începe să-ți observi gândurile pe care le ai despre bani. Ești o ființă divină și fiecare om se naște cel puțin cu un dar unic, un talent, o abilitate. Dacă îți dezvolți și mai mult această abilitate și dacă o monetizezi, viața ta va fi extraordinară. Când înțelegi lucrul acesta, te liniștești. Liniștea aceasta o aduci atât pe cale emoțională cât și prin niște strategii concrete, raționale, practice, decizii financiare pe care le iei în viața ta.

Tu cum îți câștigi banii? Îți câștigi traiul făcând ceea ce îți place? Îți câștigi banii exploatând darurile tale naturale? Să vorbesc este unul din darurile mele. Care este darul tău? Identifică acel dar și începe să-l exploatezi. 

Îți place să conduci oameni? Condu oameni! Îți place să scrii? Scrie! Îți place să pictezi? Fă-o! Lucrurile pe care tu le faci cu ușurință și din care te încarci cu energie, pot deveni afacerea ta. Simți că trăiești bucuria vieții când faci o anumită activitate? Acele lucruri sau activități sunt cele care te pot ajuta să câștigi cel mai ușor bani. 

Atenție! Ușor nu înseamnă repede, peste noapte sau că nu vei munci pentru visurile tale. Nu înseamnă să stai cu mâinile în sân și să vină banii doar clipind din ochi. Ușor înseamnă să faci cu drag munca, activitatea respectivă.

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?