Cum îti reintri în normal după vacanță?

Publicat pe 05 mai 2021

Cum îti reintri în normal după vacanță?

Cum îți revii după vacanță? Am ajuns astăzi acasă după mini-vacanța de Paște petrecută la ai mei. Nu știu cum ți-a fost ție ziua, dar eu una astăzi nu am simțit că am aceeași energie pentru a munci. Parcă voiam încă o zi doar cu activități personale așa că mi-a venit în minte o temă pe care vreau să o împărtășesc cu tine.

Cum îți revii după mini-vacanță?

Ai mai jos 5 soluții care pe mine m-au ajutat întotdeauna în aceste zile de după vacanță în care o parte din tine încă mai este cu gândul la zilele trecute.

1. Propune-ți obiective realiste în prima zi de după mini-vacanță.

Prima zi este o zi de tranziție. Nu te aștepta să ai același “drive” ca în zilele obișnuite. Corpul și psihicul tău au nevoie de un timp de acomodare. Firește că dacă vrei, poți să fii brici și să performezi maxim în prima zi de lucru de după vacanță, însă uneori parcă vrei să iei lucrurile mai ușor. E ok. Ești în regulă.

2. Cum îți revii după vacanță? Stabilește obiectivul principal al zilei și îndeplinește-l.

În prima de revenire la muncă de după vacanță ar trebui să ai clar în minte care este sarcina zilei – cea mai importantă. Și pe aceea să o duci la îndeplinire. Acest task nu ar trebui să fie ceva nou și extrem de solicitant. Mai degrabă aș alege o sarcină importantă, provocatoare, suficient de mare, dar pe care știi să o faci. Cumva să fii în partea de execuție-implementare.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

3. Ia un fragment din vacanță cu tine.

Fie că iei un prânz festiv, fie că te delectezi cu pozele făcute în aceste zile, bucură-te încă de vacanță. Este firesc încă să vrei să mai vorbești despre zilele libere. Ește firesc să vrei să visezi. Profită de ocazie pentru a visa nu atât la ceea ce a fost cât la ceea ce vrei să creezi. Care sunt obiectivele tale pentru următoare perioadă? Ce vrei să creezi în viața ta?

4. Cum îți revii după vacanță? Fă un singur lucru o dată.

Renunță la multitasking. Când faci mai multe lucruri deodată scade calitatea muncii prestate. De ce să tragi de tine și să faci o muncă mediocră? Nu mai bine te focusezi doar pe ceea ce ai de făcut și termini mult mai repede? Implementează acest obicei al elitelor în viața ta de zi de zi: un singur lucru deodată.

5. Stabilește-ți lista cu priorități și ține-te de ea.

O activitate excelentă pentru prima zi de lucru este să faci lista cu to do-uri și cu priorități pentru următoarea perioadă. Acum că ai revenit în forță la serviciu care sunt activitățile cele mai importante? Ce trebuie finalizat, până când și în ce ordine?

Un om echilibrat se dezvoltă atât personal cât și profesional. Organizează-ți timpul eficient și obține succes și fericire.
Concentrează-te pe lucrurile cu adevărat importante pentru tine și amintește-ți că ești aici și acum ca să trăiești cea mai minunată versiune a vieții tale.

Ține minte: nu permite să treacă ziua fără să faci cel puțin un lucru care să te aducă mai aproape de cine ești tu cu adevărat, ceva ce te face fericit!

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!