Managementul mintii

Dacă vrei să ai succes în viață, e nevoie să fii proactiv

Publicat pe 20 ianuarie 2021

Share
Dacă vrei să ai succes în viață, e nevoie să fii proactiv

Fii proactiv. Nu aștepta să te împingă cineva de la spate ca să faci lucruri pentru tine, pentru cariera ta, pentru familia ta, pentru sănătatea ta, pentru stările tale interioare.

Majoritatea oamenilor așteaptă și se complac în situații nefericite crezând că nu pot face nimic pentru ei înșiși. Aceștia plasează puterea altora neștiind că ei înșiși au putere asupra vieții și stării lor de fericire.

Tu îți construiești viața prin puterea de a alege.

De multe ori oamenii așteaptă să pice din cer ceva favorabil sau se gândesc că alții au noroc, iar ei nu. Realitatea ne arată că succesul este obținut de oamenii proactivi care nu se mulțumesc să ia viața așa cum este, ci fac tot ceea ce este necesar pentru o viață așa cum își doresc ei să fie.

Și ce dacă te-ai născut în România? Și ce dacă părinții tăi nu ai avut bani să te susțină? Și ce dacă ești singur? Și ce dacă încă mai ai probleme de rezolvat? Le vei rezolva căci întreaga viață presupune rezolvarea de noi și noi probleme pe măsura capacității noastre.

La grădiniță aveai anumite probleme, astăzi ca adult ai cu totul altele. După cum observi, problemele nu se sfârșesc o dată cu trecerea anilor, ci tu crești. Tu poți controla direcția către care te îndrepți. 

Renunță să fii o victimă a circumstanțelor. Creează tu căi de acces către țintele în care îți dorești să ajungi. Vrei bani mai mulți? Creează contextul pentru a-i obține: economisește, găsește noi surse de venit, învață permanent ceva nou, ieși în lume pentru a avea acces la noi oameni și oportunități.

E nevoie să fii proactiv dacă vrei să îți stabilești singur cursul vieții.

Vrei să cunoști marea iubire? Devino proactiv în cautarea unui partener compatibil cu tine, șlefuiește-ți personalitatea astfel încât să devii genul de persoană pe care partenerul ideal pentru tine ar iubi-o, ai grijă de tine, cultivă în interiorul tău trăsături de caracter care susțin iubirea pe termen lung.

Fii proactiv și fă tu singur acțiunile pe care e nevoie să le faci astfel încât să îți împlinești visurile! Pentru tine o faci, pentru viața ta, pentru fericirea ta. Oamenii au impresia că pentru a realiza lucrurile la care visează este nevoie să facă cine știe ce acțiuni mărețe, ce fapte vitejești, însă de cele mai multe ori obții succesul dacă înveți să practici zi de zi câteva lucruri simple, acțiuni care știi că te susțin în atingerea visului tău.

Simplitate și perseverență.

Nu mai credem în lucrurile simple. Ne imaginăm tot felul de complicoșenii, de scenarii abstracte, de lucruri grele de făcut. Ne gândim la cum să facem să mutăm munții din loc, la ce super secret o avea celălalt care reușește ceea ce și noi ne dorim.

În timp ce în mintea noastră se derulează filme mentale cu lucruri complicate și grele, viața curge lin, simplu, direct. Complicatul și imposibilul sunt doar în mintea noastră. În viața reală parcurgi totul pas cu pas, treptat.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Fii proactiv. Acțiune pas cu pas

Cum ai ajuns aici unde ești acum? Ai făcut lucrurile în ritmul natural al vieții în fiecare clipă realizând o nouă ACȚIUNE, ACȚIUNE, ACȚIUNE. Sunt mai importante decât credem micile noastre acțiuni, acelea care ne par simple, banale și în care uneori nu credem.

Când mi-am luat carnetul de șofer și am început să conduc mașina, îmi imaginam cât de complicat este să fii atent la toate acele butoane, pedale, comenzi în același timp. Începusem să mă îndoiesc că aș putea vreodată să fac asta cu ușurință. Credeam că este greu și îmi trebuie vreo strategie anume pentru a reuși. În realitate nu mi-a trebuit decât mult execițiu, să ies și să încep să conduc, adică exact ceea ce se numește a ACȚIONA.

Pas cu pas, puțin cu puțin și cu multă răbdare. Apoi când am început business-ul în coaching mă gândeam că este ceva complicat să poți să faci asta, nu credeam că pot accesa starea de flux atunci când vreau eu, că nu voi știi să scriu, să vorbesc, că nu voi avea subiecte, că este greu, că îți trebuie inspirație și ce voi face dacă nu am?!

Acum când privesc în urmă mă amuz pentru că știu că de fapt totul a fost foarte simplu, iar acțiunile mele zi de zi m-au adus aici unde sunt acum. Iar drumul doar pare lung, însă pentru cât timp este nevoie să ai succes el nu este lung. Dar dacă o iei treptat totul pare mai ușor. Pas cu pas. Acțiune cu acțiune.

Fii proactiv. Viața te duce acolo unde alegi tu să te ducă.

Dacă vrei să ajungi cel mai bun frizer din oraș și îți spune cineva că trebuie doar să tunzi zilnic și să o faci cu atâta pasiune și plăcere de parcă viața ta depinde de acea tunsoare pe care o faci în acel moment, ți se va părea banal și nu vei crede.

Te vei gândi la strategii de marketing, la cum să atragi clienții, la bani mulți investiți, la saloane de lux sau cine știe la ce alte minuni. Și da pentru că tot veni vorba de minuni, știi ce-mi place mie la oameni? Că nu cred în acțiunile mărunte care să îi ducă acolo unde vor, dar cred în schimb în minuni.

Zi de zi nu fac nimic pentru un vis, o dorință sau un obiectiv al lor, dar așteaptă să se întâmple apoi o minune care să îi parașuteze acolo vor să ajungă.

Surpriză! Așa ceva nu se va întâmpla. Pentru că viața te duce acolo unde alegi tu să te ducă.

Dacă nu muncești și nu faci nimic pentru ceea ce vrei, nici nu vei obține. Construiește, descoperă-te și creează-te pe tine însuți. la tine este puterea. Tu alegi. Alege înțelept!

Vrei să faci o schimbare în viața ta?

Școala de Coaching îți oferă posibilitatea să faci coaching la nivel de performanță.
Este un curs de formare profesională specialist în activitatea de coaching, cod cor 242412, acreditat de A.N.C.

Ai acces pe platformă dedicată de cursuri, primești pe email user și parola pentru a urmări și înregistrarea cursului.
Durata: 6 luni (un weekend pe lună)
Inclus: 3 Antrenamente pe lună, luni, între 19.00-21.00, 8 sesiuni de coaching lunare, suport de curs, înveți marketing, suport din partea noastră
Trainer: Nina Paraschivescu – află mai multe despre Nina  aici

Ce câștigi din cursul acreditat de coaching?

  • O formare completă, practică și cu aplicații clare
  • Informații structurate și ușor de parcurs
  • O bază solidă pe care să construiești
  • Depășești nivelul de teorie și iei atitudine cu privire la schimbare
  • Șansa de a învăța coaching de la cineva care a studiat cu Tony Robbins și Bob Proctor – care a fost și este clienta lor în programe de coaching
  • Mai multă încredere în tine și ambiția de a accepta noi provocări
  • Vei porni la drum cu un mindset pozitiv, în care tu ești personajul principal

Click aici pentru înscriere. Află mai multe detalii despre Școala de Coaching.

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?