Devino cea mai bună versiune a ta prin NLP

Publicat pe 12 mai 2021

Devino cea mai bună versiune a ta prin NLP

Ți s-a întâmplat și ție uneori sau de mai multe ori să ai aceste gânduri?

Ce păcat că eu nu am parte de asta / Nu e bun ce am eu / Așa nu-mi place / Aia nu-mi convine / partenerul/ șeful / copilul sunt răi sau egoiști / mama și tata în copilărie s-au comportat urât cu mine. Și tot așa.

Acest tip de gândire este unul centrat pe probleme. Omul care are astfel de gânduri trăiește în ignoranță. Iar aceasta înseamnă să nu te cunoști, să nu știi cine ești cu adevărat. A trăi în ignoranță înseamnă că nu înțelegi cum funcționează mintea ta. Pentru că dacă ai înțelege cu adevărat cum funcționează mintea ta într-un mod profund, atunci nu ai mai gândi lucrurile acestea. 

Cum scapi de gândirea centrată pe probleme?

De obișnuința de a gândi centrat pe probleme scapi prin educație. Dar nu educație în sensul că faci școala generală, liceul, facultatea, ci prin educație după școala obligatorie. Acea educație de tipul self help prin care tu înțelegi că ai o anumită problemă și că de tine depinde să o rezolvi. Îți asumi responsabilitatea pentru cine ești și cum te simți.   

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Înțelegi cum funcționează mintea ta, cum funcționează psihicul uman și emoțiile tale. Ce se petrece în interiorul tău ca să te simți într-un anumit fel într-o anumită situație? De ce ieri te-ai simțit într-un fel și azi te simți altfel? Aparent nu s-a schimbat nimic. Ce se întâmplă cu această curbă emoțională? 

E o diferență uriașă atunci când investești în tine și te educi prin alegere deliberată decât atunci când înveți pentru că trebuie și pentru că ești obligat. Când alegi tu să te autoeduci atunci îți asumi diferit responsabilitatea schimbării în viața ta.

Nu crede tot ceea ce gândești

Am pentru tine un mesaj foarte important: Nu crede tot ceea ce gândești! Pe mine m-a ajutat foarte mult în trecut această afirmație și mă fascinează în continuare. Dacă nu ai mai auzit până acum această sintagmă “nu crede tot ceea ce gândești” este posibil să te șocheze. Dă-ți voie să simți ceea ce simți. E în regulă.

Tu îți crezi propriile gânduri? Ceea ce tu gândești crezi că este real sau nu? Te-ai întrebat vreodată dacă să îți crezi sau nu propriile gânduri, dacă să te iei sau nu în serios? Nu crede tot ceea ce gândești!
Vin persoane la mine și îmi spun:

Nina, uite așa e situația, e prea greu, nu pot să schimb asta.
Mama nu m-a iubit atunci când eram mică.
Partenerul meu nu simte față de mine iubire.
Dacă m-ar iubi ar face x, y pentru mine.
E prea greu să-mi fac firma mea.
Eu nu mă descurc la lucrul acela. 

Eu nu aș putea obține un job nu știu de care sau dacă l-aș obține o să muncesc din greu, va trebui să renunț la prea multe.

Opusul gândirii centrate spre probleme este gândirea orientată spre obiective. 

Tu crezi în propriile tale gânduri? Nu crede tot ceea ce gândești. Îți poți imagina cum m-am simțit eu acum câțiva ani când am auzit această afirmație și eram într-o stare negativă? După ce am trecut de faza de șoc și de negare, am început să mă întreb: Ar putea fi lucrurile și altfel decât le gândesc eu? Mi s-a părut super tare ideea! Și de aici a început transformarea. 

Cineva, în decursul unei sesiuni de coaching mi-a spus așa: Mi-am dat seama că aceste gânduri nu sunt ale mele. Sunt ale mamei mele. Iată cât de extraordinare pot fi aceste exerciții simple. Să te întrebi pur și simplu: Sunt acestea gândurile mele sau nu? Mă servesc sau nu? Ce aleg să fac cu ele?

Tu decizi dacă îți iei gândurile în serios sau nu. Ce poate fi mai simplu de atât? 

NLP este fascinant!

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!