Ne alegem părinții și familia în care ne naștem – 25 de lecții spirituale pentru evoluția sufletului tău

Publicat pe 22 iulie 2022

Ne alegem părinții și familia în care ne naștem – 25 de lecții spirituale pentru evoluția sufletului tău

Venim în această viață cu un scop. Ne naștem pentru a crește, a evolua și a ne dezvolta. Ne naștem pentru a ne descoperi și pentru a ne trăi potențialul. Ne naștem fericiți și apoi avem de învățat să redevenim fericiți.

Nu putem nega că viața noastră are un scop. Nu te-ai născut întâmplător în familia în care te-ai născut. Ți-ai ales părinții, frații și pe toți ceilalți.

Pactul sufletelor înainte de întrupare

Pentru ca un copil să se nască este nevoie de un pact între sufletele celor trei: sufletul mamei, al tatălui și al copilului sau al copiilor dacă sunt gemeni sau tripleți. Sufletele stabilesc un pact cu ce anume vor experimenta în această viață, ce roluri vor juca pe scena vieții.

Noi suntem cei care alegem. Vrem să învățăm lecția iubirii și alegem contexte de viață în care nu ne simțim iubiți pentru a învăța să creăm iubirea în interiorul nostru.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Vei spune poate că ai avut condiții dificile de viață în copilărie și că nu aveai cum să alegi așa ceva. Desigur că aceste alegeri nu sunt în plan uman, ci la nivel spiritual.

Ai ales un părinte care nu te acceptă pentru a învăța să nu mai aștepți acceptarea în exterior.

Ai ales un părinte care nu mai este cu tine pentru a învăța că ai un părinte ceresc întotdeauna cu tine.

Ai ales un părinte care nu te iubește pentru a învăța să nu mai depindă fericirea ta de iubirea celor din jur.

Ai ales un părinte care te nedreptățește pentru a învăța să dăruiești de bunăvoie.

Descoperă lecția spirituală pe care o ai de învățat

Situațiile provocatoare din viața noastră sunt darurile sufletului nostru.

Privește cea mai mare problemă a ta din perspectivă spirituală. Desigur că dacă stai în minte, vei suferi. Mintea are capacitatea de a distorsiona, generaliza și șterge informații. Nu poți scoate durerea din experiența umană.

Sunt emoții negative și durere aici în lumea dualității. Însă există și un univers al sufletului. Pentru a depăși mai ușor provocările îți recomand să îți adresezi întrebarea de mai jos de fiecare dată când ceva persistă și te necăjește foarte tare.

Întrebare cheie: Care este lecția spirituală cu care vine la pachet provocarea ta cea mai mare?

Pe măsură ce evoluezi și îți extinzi capacitățile sufletului te apropii mai mult de Esența ta. Când trăiești în conexiune cu Esența ta nu ai cum să suferi. Însă nu vei fi mereu în conexiune cu Sursa ta (Sinele tău, Sufletul tău, Esența ta) și asta este în regulă. Deprinde-te cu anumite obiceiuri care să te ajute să revii cât mai des la starea ta divină. Vei fi mai fericit.

Iată o listă de 25 de lecții spirituale profunde care te vor ajuta în călătoria ta către creștere spirituală:

1. Ești un suflet ce are o experiență umană. Privește-ți viața nu doar din perspectivă umană, ci și la nivel de spirit.

2. Suntem cu toții conectați. Dacă ajuți pe cineva, te ajuți pe tine însuți. Dacă rănești pe cineva, te rănești pe tine.

3. Nu-ți fie frică de experiențele dureroase. Durerea nu este nici bună, nici rea în sine. Durerea este inevitabilă în experiența umană, dar putem să-i facem față în moduri bune și rele.

4. Când renunți la toate dorințele și așteptările despre cum ar trebui să fie oamenii, nu vei fi ușor înșelat sau rănit emoțional din nou.

5. Toată frica se reduce în cele din urmă la frica de moarte. Dacă nu te familiarizezi cu ideea morții, nu vei putea trăi pe deplin și fără griji.

6. Nu poți ști mai multe despre o altă persoană decât poți ști despre tine. Și cu cât te înțelegi mai mult pe tine însuți, cu atât mai bine îi vei înțelege pe ceilalți.

7. Dragostea adevărată nu poate fi niciodată rănită, pentru că dăruiește fără să ceară nimic în schimb. Deci, chiar dacă iubirea este nevăzută sau respinsă de cei cărora le este îndreptată, ea continuă să fie ceea ce este.

8. Plăcerea și durerea sunt două aspecte ale aceleiași monede. Nu poți avea niciodată una fără cealaltă.

9. Tratând simptomul, nu vei vindeca boala. În schimb, caută să îndepărtezi cauza principală.

10. Una din legile universale este cea a cauzei-efect. Totul are o cauză. Adesea cauza este chiar modul tău de gândire.

11. Nu îți concentra atenția asupra a ceea ce spun sau fac oamenii. Mai degrabă, căută să afli motivele din spatele acțiunilor lor.

12. Spune adevărul, indiferent de ce. A fi sincer este singura modalitate de a fi în pace cu tine și cu ceilalți.

13. Posesiunile te pot poseda. Eliberează-ți atașamentele față de bunurile tale.

14. Cu toții venim singuri în această lume și plecăm singuri. Lăsăm această lume în pace. Nu-ți fie frică să experimentezi singurătatea, pentru că numai așa vei putea să te împrietenești cu tine însuți.

15. Prietenia și dragostea adevărată pot înflori sub soarele respectului reciproc.

16. Nu te teme de eșec. De fiecare dată când cazi, asigură-te că te ridici și încerci din nou.

17. Când pierzi un prieten, nu te grăbi să-l înlocuiești cu altul. În schimb, acordă-ți timp și spațiu pentru a-ți examina durerea din inimă.

18. Nu confunda dorința cu dragostea. Dorința este un foc pasional, iubirea este o adiere calmă.

19. Uneori, dușmanii tăi te pot ajuta mai mult decât prietenii tăi. Dușmanii sunt întotdeauna dispuși să sublinieze aspectele negative ale tale pe care le poți apoi îmbunătăți.

20. Mulțumirea nu înseamnă recunoștință. Poți fi recunoscător și totuși să nu fi mulțumit. A nu fi mulțumit te poate ajuta să schimbi lumea, dar a fi recunoscător te va face fericit.

21. Caută să te schimbi înainte de a căuta să schimbi lumea. Dacă nu întruchipezi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, lumea va rămâne mereu aceeași în ochii tăi.

22. Nu încerca să scapi de experiențe neplăcute cu ceilalți. Privește-le ca pe o oportunitate de a înțelege mai bine oamenii, în loc să îți proiectezi propriile imagini asupra lor.

23. Nu te îngrijora în legătură cu cei care te nedreptățesc. Lasă legile universale să lucreze. Tot ceea ce emiți în Univers se întoarce la tine cu o precizie uimitoare. Gândurile și faptele tale revin la tine mai devreme sau mai târziu.

24. Convingerile tale îți modelează percepția, așa cum ochelarii de soare colorează ceea ce vezi.

25. Nu-i imita pe alții. Creează-ți propria cale și mergi pe ea.

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!