Arta schimbării de dr. Joe Dispenza

Publicat pe 16 decembrie 2020

Arta schimbării de dr. Joe Dispenza

Nu este suficient doar să știi, trebuie să și faci.

Nimic nu este permanent în afară de schimbare” – Heraclitus

Schimbarea este un lucru interesant pentru că implică să devii conștient. Necesită să decizi cum dorești să NU mai fii. Acel nivel de conștientizare cere o anumită cantitate de efort mental și reținere.

De ce este importantă schimbarea?

De ce vrem sau ar trebui să ne schimbăm? De ce am vrea să ne creăm un nou Sine sau o nouă viață? Care ar fi beneficiile? Schimbarea este despre expansiune. 

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Este vorba de dezvățarea anumitor trăsături pe care le-am memorat și de învățarea altora noi. Schimbarea este despre întreruperea anumitor obiceiuri ale vechiului Sine și reinventarea unui Sine nou. 

Schimbarea este o decizie pe care o iei ca să nu mai gândești, acționezi sau simți într-un mod predictibil, automat. Și asta necesită întreruperea conexiunilor sinaptice și crearea a noi conexiuni. 

Necesită stări emoționale nememorate încă și care să devină parte din personalitatea ta și care apoi să-ți recondiționeze corpul către o nouă emoție sau o nouă minte. 

Nu este suficient doar să știi, trebuie să și faci

În neuroștiință, sunt trei creiere care ne permit să mergem de la a gândi la a face și la a fi. Neocortexul este creierul pentru gândire. 

De fiecare dată când învățăm ceva nou creăm o nouă conexiune sinaptică în neocortex care ne permite să primim informații din mediul înconjurător.

Este suficient doar să înveți această informație. E important pentru noi să aplicăm ce învățăm, să personalizăm și să demonstrăm. 

Trebuie să luăm ceea ce am învățat intelectual din punct de vedere filosofic, cunoașterea pe care am câștigat-o și să o aplicăm. 

Să o personalizăm, să o demonstrăm și prin asta să schimbăm ceva în noi înșine. Iar atunci când facem acest lucru, avem o nouă experiență.

Nu este suficient doar să știi, trebuie să și faci

Experiența îmbogățește creierul pentru că, atunci când suntem în mijlocul unei noi experiențe, tot ceea ce vedem, auzim, mirosim, simțim, gustăm, toate cele cinci simțuri adună toate informațiile din mediul înconjurător. 

Apoi trimite rapid informațiile la creier cauzând o junglă de neuroni care să se organizeze între ele și să reflecte evenimentul. 

Acești neuroni încep să reprezinte mediul și să producă substanțe chimice care încep să dea semnale în corp. Și când se întâmplă acest lucru, ne activăm cel de-al doilea creier, creierul limbic sau creierul emoțional. 

Ce se întâmplă în organismul tău când îți schimbi comportamentul?

Din momentul în care am început să ne modificăm comportamentul și să avem o nouă experiență, ne instruim emoțional corpul să învețe ceea ce pe plan intelectual am înțeles. 

Acum avem două creiere care lucrează împreună. Încorporezi / metabolizezi informația acum. Nu este suficient să ai o singură dată experiența, să experimentezi doar o dată. 

Trebuie să o repeți, să o faci încă o dată și încă o dată, e nevoie să o memorezi. Corpul tău va trebui să cunoască informația la fel cum o înțelege creierul tău.

Nu este suficient doar să știi, trebuie să și faci

Când ajungi în starea aceasta atunci ai ajuns la a fi. Și când suntem în starea de a fi atunci gândurile și emoțiile noastre sunt aliniate și se activează al treilea creier numit cerebel. 

Acesta este centrul de memorie în care am practicat un lucru de atâtea ori încât nu mai trebuie să ne gândim la el când îl facem. Procesul schimbării ne cere să trecem de la a gândi la a face și la a fi

Gândurile noastre puternice, comportamentele noastre obișnuite și emoțiile noastre memorate determină cine suntem. 

Câmpul cuantic tinde să răspundă la cine suntem. 

El nu răspunde așa mult dorințelor noastre sau la ceea ce vrem, ci mai degrabă la cine suntem. Așa că punându-te într-o anumită stare, aceasta îți permite să îți schimbi nu doar sănătatea, ci și direcțiile din viață.

Să luăm un exemplu despre modul în care toate acestea se reunesc. Să spunem că citești o carte numită De la iertare la iubire până la libertate personală și transformare

Nu este suficient doar să știi, trebuie să și faci

Și ai fost atât de încântat de ceea ce ai citit în carte, încât ai petrecut câteva ore conducând mașina și gândindu-te la ce ai învățat. Ai pus împreună noi idei din informațiile obținute din carte și ai ascultat și CD-ul însoțitor. 

Putem spune că toate aceste informații sunt intelectuale. Este teorie. Este înmagazinat în creierul tău care se ocupă de gândire. 

Pe măsură ce începi să reiei aceste informații, te gândești la ele, înveți, contempli, memorezi, toate acestea determină neuronii să înceapă să dezvolte o relație pe termen lung. 

Gândurile repetate întăresc circuitele create în creier

Brain Architecture

De fiecare dată când te gândești la ce ai învățat și repeți aceste gânduri sau îți reamintești de asta, întărești circuitele noi care s-au creat.

Putem spune că de fiecare dată când învățăm ceva nou se creează noi circuite în creier. 

De asemenea putem spune că reamintindu-ne menținem acele conexiuni. Prin procesul repetării tu îți întărești circuitele deci aceste circuite sunt mai lungi de câteva momente.

Toate aceste informații sunt depozitate în creierul pentru gândire. Acum, tu ești invitat la o petrecere organizată de compania unde lucrezi. 

Și cum te gândești să mergi la petrecere, ești foarte entuziasmat pentru că în ultimele săptămâni le-ai tot vorbit prietenilor tăi despre informațiile din cartea pe care ai citit-o. Toată informația este în capul tău. Nu ai simțit-o, dar ai vorbit foarte mult despre ea. Este teorie.

Deci ești invitat la această petrecere de la job și afli că va participa la petrecere și o persoană care ți-a făcut mult rău, te-a defăimat, care îți este dușman. Din momentul în care ai auzit acest lucru, începi să gândești cu vechiul Sine, cum te vei comporta, ce vei spune, cum te vei simți, ce vei gândi. 

Cum să răspunzi într-un mod diferit din noul tău Sine?

Și pe măsură ce vei gândi prin prisma vechiului tipar, îți vine un gând. Ce cunoștințe din ce am învățat în cartea respectivă aș putea aplica în cazul acesta? Ce aș putea demonstra? Cum aș putea să-mi schimb comportamentul și să fac exact cum am învățat din carte ca să pot avea o experiență nouă, diferită?  

Cu alte cuvinte, cum pot face astfel încât comportamentul meu să se potrivească și cu intențiile mele? Cum aș putea acționa în conformitate cu noile mele gânduri?

Și acum te gândești la asta, treci în revistă tot ce ai învățat, începi să-ți reamintești, să contempli tot ce ai citit și ai învățat în ultimul timp din cartea respectivă. 

Nu este suficient doar să știi, trebuie să și faci

În momentul în care gândești într-un mod diferit, îți forțezi creierul să meargă într-o direcție diferită, să creeze combinații noi, paternuri noi. Și ori de câte ori facem creierul să funcționeze diferit, ne creăm o nouă minte. 

Acum ai câteva circuite de folosit când intri în experiența respectivă. În timp ce conduci mașina, fiind în drum spre petrecere, îți reamintești ție însuți cine nu mai dorești să fii, modul în care nu mai vrei să acționezi și să simți. 

Pe măsură ce te gândești la asta și începi să devii conștient de acele înclinații inconștiente, simplul fapt de a le revizui împiedici anumite circuite să se declanșeze. Circuitele care nu se mai folosesc, se pierd. 

Când începi să aplici ceea ce citești în cărți

Read a Book – Act from Home

Începi să devii conștient de reacțiile automate și apoi începi să te gândești la un nou mod de a fi, în felul acesta pui circuitele pe o anumită direcție înainte să aibă loc experiența. Deci ajungi la petrecere și îți vezi inamicul. Și în loc să reacționezi automat, tu decizi să acționezi cum zice în carte. Ierți. Treci peste. Nu mai trăiești aceeași emoție. 

Și în timp ce te comporți cu cealaltă persoană după alegerea ta, a noului tău Sine și faci ce ai învățat în carte, adică ierți, începi să simți sensul dragostei. Simți sensul transformării personale și libertate în momentul în care se întâmplă. 

Ești într-o experiență nouă pentru că ți-ai schimbat comportamentul. Acum îți înveți corpul ceea ce mintea a înțeles pe plan intelectual. Cu alte cuvinte, corpul învață chimic ceea ce mintea a înțeles filosofic. Putem spune că gândurile sunt limbajul creierului, iar sentimentele sunt limbajul corpului.

În momentul în care faci ceea ce trebuie să faci, simți acel sentiment de iubire, trăiești acea emoție nouă de iertare și libertate, atunci se activează al doilea creier, iar mintea și corpul lucrează împreună. Acum ai încorporat/metabolizat acea cunoaștere și știi cum este iertarea și libertatea.

Nu este suficient să faci doar o singură dată.

Poți ierta dușmanul și să spui despre tine: ”Sunt un sfânt”. Trebuie să poți face asta din nou și din nou. Să memorezi starea. 

Repetarea în timp, atât neurologic cât și chimic se transformă în cel de-al treilea creier numit cerebel. Ce am făcut? Am trecut de la a gândi la a face și la a fi. Dacă practicăm acest lucru de mai multe ori, când ne punem într-o anumită stare, corpul și mintea vor fi în ordinea exactă. 

Suntem acum într-o nouă stare. Și dacă putem menține acel mod de a fi și să o memorăm într-o anumită ordine internă, nici o condiție din viața noastră nu le poate îndepărta. Și în acea stare de a fi, câmpul cuantic începe să manifeste ceea ce suntem.

90% până la 95% a cine suntem/ceea ce suntem până la vârsta de 35 de ani, se află în subconștient unde sunt depozitate mare parte a obiceiurilor și comportamentelor noastre. 

Dorința noastră naturală în viață este de a merge de la a gândi la face și la a fi. Când putem trăi/reproduce automat acele stări de spirit numite iubire, iertare, compasiune ca pe unele care ne conduc spre același numitor comun, atunci ne aflăm într-o aventură nouă. Ne îndreptăm către o viață nouă, o realitate nouă.

Sursa: Dr. Joe Dispenza

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!