Știi ce și cum să faci și totuși nu faci! De ce?

Publicat pe 05 martie 2021

Știi ce și cum să faci și totuși nu faci! De ce?

Acționează pentru visul tău. Uneori ai în față o sarcină dificilă și tot ce vrei să faci este să renunți și să te ascunzi. Poate că ai de scris un raport kilometric sau trebuie să dai un telefon incomod, pe care l-ai tot amânat de câteva zile. Sau poate ai avut o zi proastă și nu ai chef să faci nimic. Am fost cu toții acolo.

Și totuși nu există nicio modalitate de a evita acțiunea. Cum să-ți execuți acțiunile necesare atunci când o mare parte a minții și a corpului pur și simplu nu vor? Cum te miști să acționezi chiar și atunci când te simți nemotivat?

Mulți oameni pornesc cu strategia de autocritică pentru a se motiva, adică ne intimidăm ca să acționăm. Poate funcționează uneori această strategie totuși nu este una foarte eficientă. Nu alimentează o relație sănătoasă cu tine însuți. “Nu vreau” și “nu mă poți face” vor ieși învingători de fiecare dată, chiar cu prețul propriei tale stări de bine.

Acționează pentru visul tău. Ce te împiedică să acționezi? 

Gândurile tale limitative te împiedică să devii cine dorești să fii cu adevărat. Ori de câte ori te gândești la viața pe care ți-o dorești, la visul tău sau îți stabilești un obiectiv, mintea ta subconștientă îți va trimite gânduri limitative spunându-ți că orice vrei să realizezi nu este posibil.

De exemplu, vei avea un gând de genul: „Va trebui să muncesc de două ori mai mult” sau „Asta înseamnă că trebuie să mă trezesc cu 2 ore mai devreme în fiecare zi” sau „Nici măcar nu am suficient timp pentru familie, cum să petrec o oră pe zi citind…”.

Când vrei să faci ceva nou mintea va găsi diverse obstacole. Ori de câte ori vei vrea să ieși din zona de confort, gândurile limitative vor vrea să rămâi acolo unde te afli. Acest fenomen este absolut normal. Suntem instruiți și programați să gândim și să acționăm în zona noastră de confort, nu în afara ei.

Ori de câte ori ai aceste gânduri limitative, fii conștient de ele și ține minte că acestea sunt doar o parte naturală a procesului. Deci, ce ar trebui să faci? Simplu! Recunoaște-le și mergi înainte oricum.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Un factor important care împiedică majoritatea oamenilor să acționeze și să-și atingă obiectivul este frica și sentimentele negative pe care le au în interiorul lor. Fricile sunt normale la fel ca limitarea gândurilor. În epoca de piatră, frica funcționa ca un semnal care ne spunea că există un pericol real.

Fricile sunt doar proiecții ale minții, dar care nu sunt reale.

Cu toate acestea, anumite frici sunt importante atunci când ești într-un pericol real și de cele mai multe ori nu este așa. Trăim în lumea modernă și frica noastră nu mai ține de supraviețuire, în schimb, simțim frica de respingere, de eșec sau chiar frica de succes.

Ne este teamă să ne umilim și să ne simțim jenați dacă nu reușim să vorbim în public precum Tony Robbins.
Ne este frică să eșuăm și ne e groază cum ne vor privi alții. Înlocuirea gândurilor înfricoșătoare cu opusul pozitiv al acestora este una dintre cele mai ușoare modalități de a scăpa de frică și necesită un efort conștient imens.

Mai întâi trebuie să recunoști că frica există. Și atunci trebuie să-ți schimbi gândul înfricoșător cu ceva pozitiv. Și să repeți acțiunea aceasta până vei ajunge să crezi și gândul să vină de la sine.

Obstacole și blocaje. Spre deosebire de limitarea gândurilor și temerilor, obstacolele și blocajele sunt ceva real. Sunt doar circumstanțe din viața reală cu care trebuie să te confrunți.

Cum reacționezi tu atunci când te confrunți cu un obstacol? Cum te descurci cu el? Îl lași să te oprească pentru că nu ai abilitățile, timpul, oportunitatea, suportul sau resursa necesare? Sau găsești o modalitate de a-l depăși?

Există cel puțin o soluție pentru orice problemă.

Trebuie doar să îți amintești că pentru fiecare obstacol cu ​​care te confrunți acolo, cineva are un obstacol mai mare decât tine. Altcineva a depășit deja obstacolul respectiv. Trebuie doar să afli soluția. Există cel puțin o soluție pentru orice problemă. Răspunsurile sunt întotdeauna acolo și așteaptă să le descoperi.

Prin urmare, ori de câte ori te confrunți cu obstacole și blocaje, nu lăsa niciodată ca acestea să te oprească. Află soluția și depășește-le. Din păcate, majoritatea oamenilor privesc obstacolele și blocajele ca un semn de oprire mai degrabă decât ca parte a procesului de realizare a ceea ce doresc.

Dacă felul în care privești acum blocajele te limitează atunci schimbă-ți gândirea și modifică modul în care le percepi. Ele sunt doar parte integrantă a călătoriei către dezlănțuirea măreției din tine.

Dacă nu poți schimba faptele, atunci transformă-ți percepția pe care o ai despre ele.

Cum să treci de barierele interioare și să începi să faci ceea ce e cu adevărat important pentru tine.

scoala de coaching

Conștientizează, recunoaște unde ești și ce simți acum. Recunoaște că în acest moment, nu ai chef să acționezi și asumă-ți acest lucru.

E posibil ca orice înseamnă „a lua măsuri” pentru tine acum evocă o mulțime de sentimente dificile, cum ar fi plictiseala, frustrarea, furia, resentimentul sau poate chiar depresia. Și oricât de mult ți-ai dori să fii motivat, pur și simplu nu ești.

Din păcate, ne agățăm adesea de starea bună, ceea ce cauzează o mulțime de probleme. Când te agăți de ideea de a te simți bine ai tendința de a evita orice activitate care te aduce în contact cu emoțiile dificile sau neplăcute. Prin urmare, le eviți și amâni acțiunea.

Primul pas pentru a te face să acționezi este să renunți la ideea de a te simți motivat înainte să faci acțiunea. Renunță la ideea ta de a te simți motivat și condus spre obiectivul tău. Cu cât aștepți mai mult să te simți bine mai întâi, cu atât îți va fi mai greu să acționezi și vei tot amâna să o faci.

Acționează pentru visul tău. Fă loc disconfortului în viața ta.

Nu este suficient doar să renunți la atașamentul tău de a te simți bine în sensul de confortabil. Acțiunea te face să intri în contact cu o mulțime de gânduri și sentimente dificile. Cât timp te lupți cu propriile sentimente de disconfort, te vei lupta cu acțiunea.

Așadar, în loc să fii în conflict cu emoțiile negative dă-ți voie să le ai. Permite-ți să te simți plictisit, frustrat și poate chiar deprimat. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să-ți și placă ceea ce simți. Înseamnă că sentimentele tale neplăcute nu trebuie să se schimbe înainte de a face ceea ce contează cu adevărat pentru tine.

Cu cât îți accepți mai rapid toate emoțiile, cu atât mai repede poți începe să acționezi.

Care este DE CE-ul tău?

scoala de coaching

Nu este nevoie să simți disconfort dacă acest lucru nu este în serviciul a ceva important. Așadar, e important să știi ce contează cu adevărat pentru tine. De ce este important pentru tine să acționezi? 

Ce se se află dincolo? Vrei să acționezi pentru a-ți îmbunătăți cariera? Pentru sănătatea ta? Poate vrei să fii acolo pentru oamenii de care îți pasă cu adevărat? Concentrează-te asupra acțiunii pentru orice este un motiv foarte bun pentru tine. O alegere liberă.

Să-ți fie foarte clar care sunt obiectivele și valorile tale și lasă-le să te conducă spre acțiune.

Ia-ți un angajament, asumă-ți ceva. 

Acționează pentru visul tău. La ce ești dispus să te angajezi? Nu trebuie să fie ceva mare. Începe cu un obiectiv ușor ca să îți exersezi ”mușchiul” disponibilității. De exemplu, în loc să scrii o carte într-o săptămână, pune mâna și scrie o frază pe zi. La acest punct trebuie să iei decizia.

Așadar: Ce ești dispus să faci? Când și unde ești dispus să acționezi? Cu cât ești mai specific, cu atât mai bine.

Uneori cele mai bune strategii rămân de scurtă durată. Când se întâmplă acest lucru, întreabă-te: Cine spune că trebuie să iei măsuri? În loc de „Nu pot acționa”, transformă acest gând în „Pot să nu acționez”. Și o faci cu asumare. Asta înseamnă lipsă de acțiune din proprie inițiativă. 

Alimentează-ți capacitatea de a alege și de a-ți asuma responsabilitatea.

Trezește-ți mintea conștientă și decide alegerile pe care le ai de făcut. Viața nu este previzibilă, iar soluțiile pe care le cauți pentru a răspunde la întrebările tale nu vin mereu frumos împachetate.

A-ți trezi mintea conștientă pentru a accepta unde ești acum și a îmbrățișa schimbarea este un pas către  a afla ceea ce trebuie să faci în continuare cu viața ta.

Pune mâna și acționează! Fă ceva chiar acum. Nu contează cât de puțin, doar fă-o. Fă primul pas, apoi încă unul și încă unul. Consideră că viața este făcută doar din primul pas și fiecare dată fă-l ca și cum ar fi primul pas.

Acționează pentru visul tău. Vrei să faci un pas către schimbare?

Am creat pentru tine un Mini-Program de Dezvoltare Personală​​ ce conține exerciții și întrebări din coaching foarte puternice și valoroase care te ajută să faci primii tăi pași spre o viață mai bună, trăită conștient.


Ce beneficii ai dacă urmărești acest mini-program?​​ 

  • Identifici ce convingeri limitative ai prin exerciții de coaching;
  • Înveți câteva metode ușoare prin care să-ți schimbi convingerile limitative;
  • Dobândești mai multă încredere în tine prin practicarea exercițiului cu oglinda;
  • Afli cum poți manifesta ceea ce-ți dorești – formula în doi pași simpli pe care majoritatea oamenilor o aplică exact pe dos;​
  • Descoperi cum lucrează un coach profesionist cu clienții lui și faci primii pași spre a începe și tu să gândești ca un coach;​
  • Asculți care este rolul sufletului tău, rolul minții și rolul corpului în viața pe care o trăiești și pe care o creezi.

Durata totală a mini-programului de Dezvoltare Personală 4.5 ore.

Conține 3 video-uri cu temele:
1. Cum să cred mai mult în mine?
2. Cum recunosc și transform credințele limitative pe care le am?
3. Pot să-mi creez viața pe care mi-o doresc?

Click aici pentru Mini-Programul de dezvoltare personală.

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!