Cum atragi partenerul ideal?

Publicat pe 07 iunie 2021

Cum atragi partenerul ideal?

În mod cert nu e nimic în neregulă în a fi singur. Îți poți crea propriile reguli, poți face tot ceea ce dorești fără să ceri părerea cuiva și poți ocupa tot patul numai pentru tine. Totuși, la un moment dat, s-ar putea să decizi că dorești să împărtășești cu cineva viața minunată pe care o trăiești.   

1. Clarifică ce tip de partener îți dorești și ce fel de relație vrei să ai 

Ca să poți manifesta ceea ce vrei, mai întâi, ai nevoie să știi ce vrei. Ce calități dorești să aibă partenerul sau partenera ta? Cineva care este bun, iubitor și te adoră? Cineva care vrea să facă o diferență în lume? Cineva care crede în tine și te respectă?

Notează-ți, în detaliu, toate calitățile pe care dorești să le aibă partenerul sau partenera ta. Să fie minim 20 de lucruri. Ceea ce e scris poate deveni real. Și ce este cel mai important, pune-te în starea în care simți cine și cum este această persoană. În momentul în care poți simți persoana care are calitățile pe care le iubești, înainte ca aceasta să se materializeze în viața ta, atunci ești foarte aproape de faptul că acea persoană este aici.

Deși unele lucruri de pe lista ta pot fi negociabile, subliniază-le pe cele care nu sunt. Dacă tu știi că îți dorești copii nu are rost să-ți planifici viitorul alături de o persoană care decide că nu dorește copii. Pune la vedere lista respectivă și conectează-te cât mai des cu persoana care deține calitățile de pe lista ta. Respectând toți pașii din acest articol și fiind detașat vei întâlni cu siguranță persoana potrivită împreună cu care să creezi o viață extraordinară în doi.  

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

2. Cine trebuie să devii tu pentru a fi într-o astfel de relație 

Există un principiu cheie în viețile noastre de care e bine să ții cont. Asemănările sau similitudinile creează prietenie. Polaritatea sau diferențele creează atracție, pasiune, energie sexuală. 

Vei atrage partenerul în funcție de energia în care te afli: feminină sau masculină. Fiecare dintre noi avem atât energie feminină cât și energie masculină. Dacă e să asociem energia cu emisferele cerebrale cea stângă ar fi energia masculină care este mai rațională, structurală, iar emisfera dreaptă este energia feminină care este mai mult cu emoțiile, cu intuiția.

Ce calități ai nevoie să dezvolți la tine ca să atragi partenerul sau partenera care are calitățile pe care le-ai notat mai sus? Ce vei oferi din ceea ce ești tu unui astfel de partener? În ce stare emoțională ai nevoie să fii pentru a manifesta partenerul/partenera ideală?

3. Unde te plasezi acum

În ce locuri își petrece timpul partenerul tău ideal? Tu ești pasionat/ă de acele hobby-uri, obișnuiești să mergi în astfel de locuri? Este important să te plasezi strategi în locuri în care îți face plăcere și în care poți întâlni un posibil partener de viață.

Pune-te în papucii acelei persoane și observă-te prin ochii săi. Îți place ceea ce găsești? Dacă, de exemplu, îți dorești o persoană care se îngrijește de corpul său, fii persoana care se îngrijește de corpul său. Nu te aștepta să atragi pe cineva cu anumite calități pe care tu însuți nu le poți oferi.

Îți propun un exercițiu simplu de autocunoaștere legat de așteptările pe care le ai față de posibilul partener sau parteneră. Acest exercițiu te va ajuta să pornești pe plus într-o relație. 

Primul pas: Fă o listă cu ceea ce îți dorești să primești de la partenerul tău ideal. Cum vrei să se comporte cu tine, ce vrei să primești. Poți folosi și detalii de pe lista ta de mai sus.  

Pasul numărul doi. Ia fiecare detaliu la rând și observă dacă tu îți oferi ție ceea ce aștepți să primești de la el/ea. Ideea este că dacă tu nu îți oferi toate acele lucruri de ce te-ai aștepta ca să ți le ofere altcineva?  

Pasul numărul trei. Începe să faci tu pentru tine ceea ce aștepți de la partenerul sau partenera ta. Oferă-ți tu mai întâi ceea ce crezi că ai nevoie să primești și atunci din start vei porni pe plus, nu pe minus. Tu nu ești o jumătate care așteaptă să fie completată sau să își găsească jumătatea. Tu ești un întreg.

4. Recunoștința 

O modalitate sigură de a-ți crește fericirea este să devii recunoscător pentru ceea ce ai deja. Găsește un motiv de fericire și recunoștință în fiecare situație din viața ta. Poate că ești recunoscător sau recunoscătoare pentru relațiile din trecut, deoarece te-au ajutat să obții claritate asupra a ceea ce vrei cu adevărat de la un partener sau de la o parteneră. Poți fi recunoscător că te trezești în fiecare zi cu posibilitatea de a cunoaște pe cineva nou. Când dai dovadă de apreciere, atragi mai multă iubire în viața ta.

Comportă-te ca și cum persoana ideală ar fi deja în viața ta. Adoptă o atitudine de recunoștință. Fii recunoscător/recunoscătoare pentru partenerul sau partenera ta, da, chiar dacă nu sunteți încă împreună și nu v-ați cunoscut. Mulțumește pentru relația ta ca și cum ea deja ar exista, pentru că în plan subtil, la nivel mental și spiritual ea deja există.  

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!