Abundenta si lifestyle

Cum ne raportăm la bani astfel încât să avem liniște în această arie a vieții?

Publicat pe 02 iunie 2021

Share
Cum ne raportăm la bani astfel încât să avem liniște în această arie a vieții?

Cum privești tu banii? Care sunt convingerile tale din copilărie, despre bani, cu care ai trăit până acum? La ce convingeri ai renunțat pe parcurs?
Care sunt acele convingeri care încă te mai influențează și astăzi?

Te gândești, de exemplu, că banii sunt murdari? Sau că sunt ochiul dracului? Ai acest gând că este de nedorit să vrei să ai mai mulți bani? Ce reprezintă banii în viața ta? Sunt aceștia o sursă de stres, de bucurie sau de atașament? Reprezintă cumva un motiv de ceartă în casă, în familie? 

Starea ta de bine te ajută să generezi mai mulți bani

Din punctul meu de vedere banii sunt un instrument care îți permit să duci o viață confortabilă. Banii nu te fac fericit, dar te ajută să ai o viață confortabilă. Dacă ar fi să existe o legătură strictă între bani și fericire atunci toți oamenii bogați ar fi fericiți și toți cei săraci ar fi nefericiți. Însă vedem în jurul nostru că lucrurile nu stau deloc așa.

Greșeala pe care mulți oameni o fac este că nu se bucură cu adevărat de ceea ce primesc în schimbul banilor. În momentul în care tu plătești niște bani pentru un serviciu, simte-te bine că ai plătit și că beneficiezi de ceea ce ai cumpărat! Starea ta de bine te ajută să generezi și mai mulți bani. Să nu-ți pară rău pentru banii pe care i-ai oferit cuiva, pentru banii pe care i-ai plătit pentru un serviciu. 

În momentul în care tu oferi acei bani și te simți bine ca urmare a serviciului pe care l-ai primit în schimb, aduci această stare de bine în interiorul tău, îți crești vibrația și lași acest canal energetic liber. Trăim într-o societate în care nu ai cum să te sustragi banilor. Nu ai cum să funcționezi fără bani în societatea în care trăim așa cum este ea gândită. 

Gândește-te la bani ca la respirație. 

Fă următorul exercițiu: inspiră și ține-ți respirația. Cât de mult îți poți ține respirația? Doar pentru un timp, nu o poți ține la infinit. Inspiri și expiri. Exact acest lucru se întâmplă și cu circuitul banilor în viața ta. Câștigi bani, după care îi oferi sau îi cheltuiești, îi investești. Îți intră și îți ies bani. Nu poți doar să inspiri sau doar să expiri, întotdeauna există acest ciclu. Dacă tu cheltui mai mult decât câștigi, poți face asta doar pe termen scurt pentru că pe termen lung ajungi la faliment, la dezintegrare financiară.

Am cunoscut oameni care se concentrau numai pe economisire. Ar fi strâns fiecare leu pe care îl aveau. Nu ar fi creat în viața lor bucurie nici poate pentru o înghețată sau o pereche de pantofi ori pentru orice altă plăcere a vieții pe care ar fi putut să și-o ofere. Acești oameni nu reușesc să acumuleze sume mari de bani sau dacă le acumulează nu se pot bucura de ele. Nu sunt fericiți. 

Dacă ai și tu această atitudine, atunci gândește-te că este vorba despre copilul interior pe care noi toți îl avem. Mai devreme sau mai târziu dacă nu-i faci acestuia nicio bucurie atunci iese la suprafață și își cere drepturile. Înainte să-ți dai seama cum, vei cheltui triplu pentru că l-ai ținut din scurt și nu i-ai împlinit nicio bucurie. E bine ca în fiecare lună să ai un buget “de joacă”. Să ai o sumă pe care să ți-o aloci pentru o bucurie de-a ta, un răsfăț, o joacă sau pur și simplu pentru bucuria sufletului tău.

Ce reprezintă banii pentru tine?

nina

Fă următorul exercițiu.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

  • Scrie pe o listă cu toate convingerile limitative pe care le ai despre bani. (De exemplu: Oamenii bogați sunt egoiști.)
  • Ia fiecare convingere și dă-ți voie să o pui sub semnul întrebării. Îndoiește-te de ea. Întreabă-te: Cine spune asta și cu ce autoritate? Alege deliberat dacă dorești să mai crezi sau nu lucrul respectiv.
  • Răstoarnă convingerea! (De exemplu: Oamenii bogați sunt egoiști = Oamenii bogați pot fi generoși)
  • Creează cel puțin 5 convingeri despre bani, abundență pe care îți dorești să le implementezi în viața ta și repetă-le zilnic, de mai multe ori, dar nu papagalicește. Folosește vizualizarea. Pune-te în papucii persoanei care trăiește convingerile respective și observă ce simte aceasta. Simte și tu acele emoții.
    Exemplu: Omul care crede “Am suficienți bani și chiar mai mulți decât am nevoie” cum se simte atunci când trece prin fața unei vitrine și vede un produs frumos și costisitor? Simte și tu această emoție și repetă-ți în gând convingerea. 
  • Trăiește în fiecare zi ca și cum ai avea convingerile respective. 

    Spor la făcut bani, la economisit și investit. Bucură-te de fiecare ban pe care îl ai (oricâți ai)!

Citește și articolul: 5 metode prin care îți programezi subconștientul.

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?