Managementul mintii

5 metode prin care îți programezi subconștientul fără să-ți dai seama

Publicat pe 05 aprilie 2021

Share
5 metode prin care îți programezi subconștientul fără să-ți dai seama

Programarea subconștientului. Suntem înclinați să credem că procesul de a gândi este unul conștient, dar rar se întâmplă să gândim în mod cu totul conștient. Dacă am putea gândi întru totul conștient, am putea opri gândirea oricând am dori. Dar dacă vei încerca să faci lucrul acesta, vei vedea că nu poți. Cu toate astea subconștientul înmagazinează absolut toate experiențele tale fie că ești conștient complet de ele sau nu. Când ești în transă, adică o foarte mare parte a timpului, informațiile percepute la nivel de văz, auz, simț se duc direct în subconștient. 

În cele ce urmează vei găsi 5 modalități prin care îți programezi subconștientul fie că îți dai seama sau nu de acest lucru.

1. Care sunt melodiile tale preferate și ce mesaje transmit ele? Programarea subconștientului.

Un mod în care îți programezi subconștientul, de multe ori fără să îți dai seama este muzica pe care o asculți. Te-ai întrebat vreodată ce mesaje accepți în mod automat în subconștient prin muzica pe care o asculți? 

Prin versuri și ritm, prin faptul că asculți melodia de mai multe ori și te relaxezi, acele versuri repetate ajung în timp în subconștient și tu începi să le crezi și să le creezi în viața ta. După care nu înțelegi de ce ai anumite stări emoționale care nu îți plac, de ce ai gânduri care nu îți dau pace și te limitează în a trăi viața pe care ți-o dorești

Mai jos am pregătit pentru tine câteva exemple de melodii care conțin convingeri limitative și pe care sunt convinsă că nu ai dori să le integrezi în viața ta. Eu îți las doar câteva titluri și te provoc să urmărești cu atenție ce piese asculți tu cel mai mult, cu ce mesaje te hrănești. Ce melodii preferate ai? Așadar, iată câteva piese la care îți recomand să te gândești de două ori înainte să le asculți: ”Ce are ea și nu am eu”, “Love hurts”, “Perfeeect, fără tine, draga mea”, “De ce ne îndrăgostim de cine nu trebuie/De ce ne pierdem timpul cu tine nu trebuie”, “Nu mă înțeleg deloc cu mama ta, nu știu ce i-am făcut de nu mă vrea”, etc.

Ascultând în mod repetat aceste versuri, începi să crezi că dragostea doare sau că partenerul tău ar putea prefera o altă femeie pentru că tu ești insuficient de bună. Având aceste convingeri în subconștient ghici ce fel de experiențe vei atrage în viața ta? Exact asemeni convingerilor tale.

2. Programarea subconștientului. La ce emisiuni și la ce filme te uiți?  

Care sunt emisiunile TV pe care le urmărești? Ce mesaje, ce convingeri adopți urmărindu-le? Te uiți la emisiuni sau filme în care sunt arătate drame și suferințe în relații? Vei ajunge să trăiești și tu același lucru. Asta dacă nu cumva deja trăiești acele drame sau le-ai trăit în trecut și acum doar reîntărești acele emoții și convingeri din subconștient.

De cele mai multe ori când te uiți la televizor intri în starea de transă și tot ce auzi îți pătrunde direct în subconștient, fără a filtra informațiile. Tu cât timp pe zi te uiți la televizor și ce valoare îți iei din programele pe care le vezi? Sau ce anume vrei să compensezi, să aduci în viața ta prin timpul pe care îl petreci în fața televizorului? Cu ce altceva, care ți-ar aduce un plus valoare, ai putea schimba această activitate dacă ai vrea?

La fel de importante sunt și filmele pe care le urmărești. Scenele de acolo, dramele din dragoste, violența și tot ceea ce vezi în film reprezintă conținut pe care îl verși în subconștientul tău. Ce plantezi, aceea vei culege. 

3. Cuvintele pe care ți le spui în mintea ta îți programează subconștientul.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Cu cât îți repeți mai des un lucru cu atât vei ajunge să îl crezi mai mult. Când te lovești cu capul de dulap și spui “ah, ce prost sunt” te programezi să fii prost. De asemenea, gândește-te ce stare îți dă faptul că îți spui acest lucru. Observă care sunt gândurile tale cele mai frecvente. Poți chiar să ți le notezi, după care să le iei la rând și să le transformi. Unul câte unul.

Programarea subconștientului. Nu îți poți schimba dintr-o dată mintea veche la care ai lucrat ani de zile. Începe mai întâi să îți observi gândurile fără să le judeci. Doar să urmărești ce cuvinte și propoziții rulează cel mai frecvent în mintea ta.

După care pune-ți întrebarea minune: e posibil să mă înșel? E posibil să te înșeli când spui despre tine ”sunt prost”? E posibil să te înșeli când afirmi că nu poți face un lucru?

 4. Conversațiile cu prietenii îți programează subconștientul. 

Suntem suma celor 5 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Când ai prieteni care vorbesc despre lipsuri și nefericire, vei ajunge să atragi în viața ta lipsurile și nefericirea. Când ai prieteni singuri care vorbesc negativ despre sexul opus, vei ține la distanță un viitor partener. Fii atent cu cine îți împarți cel mai mult timpul. Ceilalți sunt oglinda noastră, însă persoanele cu care îți petreci cel mai mult timpul te influențează și îi influențezi la rândul tău. Alege să-ți petreci timpul cu oamenii care sunt așa cum îți dorești tu să devii, dar nu ești încă.  

 5. Casa ticsită cu lucruri te programează pentru haos. 

Programarea subconștientului. O casă plină de lucruri dezordonate arată haos în gânduri și dezordine emoțională. Lumea exterioară este o reflexie a lumii interioare. Dacă nu poți renunța la câteva obiecte, cum ai putea oare renunța la ideile învechite care nu te mai servesc? Mediul în care trăiești îți influențează gândirea. Și în același timp gândurile tale își lasă amprenta asupra mediului în care trăiești.

Menținerea lucrurilor pe care nu le-ai mai folosit de mult timp sau care sunt chiar stricate arată că nu te poți elibera de ceea ce nu-ți mai este folositor. O întrebare care te-ar putea ajuta legat de faptul că nu poți renunța la anumite lucruri este: 

Ce anume sper să (re)aducă în viața mea acest lucru? Începe prin a-ți face ordine în lucrurile personale și vei avea mai multă claritate inclusiv în viața ta. 

Programarea subconștientului. Vrei să afli cum poți face un aliat din puterea subconștientului tău?

Click aici pentru cursul Puterea subconștientului tău. Când începi să lucrezi cu subconștientul tău, atragi în viața ta ceea ce vrei ușor și natural. Pentru că dorințele tale sunt în armonie cu convingerile tale.

Învață cum să nu te mai lași influențat de modul cum ai fost programat până în prezent. Descoperă cum să lucrezi cu mintea ta astfel încât să atragi tot ceea ce îți dorești.

Cu ce te ajută acest curs:

  • Descoperi puterea ascunsă a subconștientului tău și înveți cum să-l folosești ca pe un aliat pentru a crea realitatea pe care ți-o dorești
  • Conștientizezi importanța subconștientului în viața ta și felul în care acesta îți conduce cea mai mare parte a vieții
  • Afli despre facultățile intelectuale superioare și cum să le folosești în avantajul tău
  • Înveți cum să-ți programezi subconștientul în fiecare clipă, chiar și atunci când desfășori alte activități de zi cu zi, fără să fie nevoie să faci meditații ghidate, prin metode pe care le afli în curs
  • Descoperi acea putere extraordinară din interiorul tău care îți poate aduce tot ceea ce îți dorești.

Curs online înregistrat, acces pe viață
Acces pe platformă dedicată de cursuri
Primești imediat pe email user și parola pentru a urmări cursul online
Durata cursului: 6 ore, 6 video-uri
Inclus: Exerciții practice
Trainer: Nina Paraschivescu – află mai multe despre Nina aici
Garanție: 7 zile 100% Money BackTrainer:

Click aici dacă vrei să aciziționezi cursul Puterea Subconștientului Tău.

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?