Iubire si relatii

De ce să urmez un curs de feminitate

Publicat pe 12 februarie 2021

Share
De ce să urmez un curs de feminitate

Cum te ajută un curs de feminitate? „Feminitate” este un termen din ce în ce mai familiar. Conversațiile despre feminitate sunt frecvente în viața de zi cu zi. Multe persoane au în vocabularul lor cuvântul „feminin/ă” pentru a se descrie pe ele însele și pe ceilalți. Ele folosesc acest termen ca echivalent al unei femei care întruchipează caracteristici precum a fi iubitoare, sensibilă, modestă sau dulce. Aceste stereotipuri sunt învățate la o vârstă fragedă și întărite pe tot parcursul vieții.

Când sunt examinate în ansamblu, expresiile individuale ale feminității dezvăluie modele distincte. Ideile despre feminitate reprezintă un concept mult mai larg decât pur și simplu purtarea machiajului și a tocurilor înalte, în timp ce zâmbești plăcut și stai cu picioarele încrucișate.

Când vorbim despre trăsăturile feminine, descriem trăsături de personalitate precum: sensibilitatea, dulceața, a fi suportivă, blândețea, căldura, pasivitatea, cooperativitatea, expresivitatea, modestia, smerenia, empatia, afecțiunea și tandrețea. A fi emoțională, amabilă, ajutătoare, grijulie, tolerantă, devotată, hrănitoare și înțelegătoare sunt calități feminine.

De ce este important să fii feminină?

Femeile care atrag bărbații alfa și păstrează inimile bărbaților sunt cele care practică strălucirea feminină și emană energie feminină. Feminitatea este importantă, deoarece cuprinde un principiu semnificativ și echilibrant al experienței noastre umane.

Nimic din toate acestea nu este nou sau surprinzător. Egiptenii și mai ales grecii știau despre asta și l-au reflectat în mitologia și arta lor și venerarea femininului divin alături de masculinitatea divină. Femeile poartă și aduc viața în lume. Ele întruchipează și reflectă în mod obișnuit calitățile pe care le descriem ca fiind feminine.

În cadrul tradiției evreiești, în special a Cabalei, Adam ha Rishon a fost o ființă spirituală, atât masculină, cât și feminină. A fost făcută după chipul Creatorului, sugerând că Dumnezeu are și calități masculine și feminine. Căderea lui Adam din grație, expulzarea din Grădina Edenului a fost o metaforă a omului spiritual care cade pe tărâmul fizic și se împarte într-un bărbat și o femeie. În tradiția Cabalei, relația sexuală este un ritual al scopului nostru. Aceasta conduce la reunirea principiilor noastre feminine și masculine separate umane, la recuperarea stării noastre inițiale și la starea de a fi asemeni Creatorului.

Când spunem feminitate, ne referim parțial la idei de orientare către proces față de obiectiv. De asemenea ne referim la modul în care se procesează informațiile, se definesc și se acordă prioritate valorilor și se comportă astfel social. Atât bărbații, cât și femeile împărtășesc aceste calități.

Cu toții avem calități umane pe care tindem să le împărțim în principii masculine și feminine.

Toxicitatea apare atunci când separăm acele calități și emoții și nu ne permitem să le accesăm pe cele pe care le considerăm inadecvate sexului nostru. Aici vorbim de calități precum: băieții nu plâng, fetele sunt prea emoționale și niciodată cele două nu se vor amesteca. Tot un dezechilibru întâlnim și atunci când o femeie adoptă preponderent calități masculine pierzându-și practic feminitatea. Când bărbatul nu se mai simte și nu se mai comportă asemeni unui bărbat.

Cum te ajută un curs de feminitate?

La un curs de feminitate înveți cum să îți vindeci fetița interioară rănită

fetita interioara

Există o legătură foarte clară între cultivarea relației cu fetița interioară și a cunoaște și a vindeca rănile emoționale. În fiecare dintre noi se află un copil care își dorește întotdeauna dragostea necondiționată și atenția adultului din noi.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Pe măsură ce ne maturizăm, nu suntem conștienți de copilul nostru interior. Nu ne dăm seama nici de faptul că numeroasele dificultăți prin care navigăm, inclusiv relațiile, comportamentele și emoțiile noastre, provin din faptul că acest copil nu este recunoscut și vindecat.

Când o persoană a avut o copilărie dificilă și nu a învățat ca adult cum să aibă grijă de copilul său interior se prea poate să se teamă de propriile sale suferințe sau răni. Aceasta încă mai așteaptă să primească din afară iubirea de care nu a avut parte atunci când era copil și i-a lipsit. Ai nevoie să înveți să devii părinte pentru tine însuți. La cursurile de feminitate înveți cum să lucrezi cu acest copil interior și să-l vindeci. Este parte din procesul natural de recăpătare a încrederii tale în feminin și masculin.

Foarte mulți oameni trăiesc o viață de copil într-un corp adult. Aceștia provoacă și primesc multă suferință pe parcursul călătoriei în această viață.

Ori de câte ori te enervezi pe partenerul tău pentru ceva minuscul și te simți abandonată pentru că el nu poate satisface nevoile tale, să știi că este fetița ta interioară rănită care se manifestă. Când te simți respinsă și te prăbușești în deznădejde, când îți manifești furia, e tot fetița ta interioară rănită. Ea nu îți vrea răul. Doar că este foarte rănită și are nevoie de iubirea și de atenția ta.

Neavând grijă de fetița ta interioară, perpetuezi frica și lipsa de siguranță. Și acest lucru alimentează în continuare rănile tale emoționale. Oamenii care neagă profunzimea a ceea ce ar fi trebuit să experimenteze în copilărie (iubire necondiționată) navighează prin viață fără să se cunoască pe ei înșiși. Fără să afle care este menirea lor cu adevărat.

Cum te ajută un curs de feminitate?

A ignora copilul interior creează un sentiment de înstrăinare și lipsă de apartenență în viață. Acest lucru se manifestă prin: stima de sine scăzută, imaginea pe care o ai despre corpul tău, problemele de intimitate, lipsa de încredere în tine însuți și în ceilalți. De asemenea, incapacitatea de a te exprima și de a compensa prin rigiditate și control.

Dacă înveți să îți creezi o relație cu fetița din interiorul tău, vei observa că ea știe de ce ai nevoie. Ea o să-ți spună de ce simți sau te comporți într-un anumit fel. Ea îți va atrage atenția atunci când ești prea ”ocupată” și uiți să te îngrijești de tine.

Vrei să exersezi întâlnirea cu copilul tău interior și ai nevoie de un ghid? Găsești aici un webinar în care vorbesc exclusiv despre copilul interior. Ai la îndemână și o transă ghidată care îți va ușura comunicarea cu acesta și câteva tehnici prin care poți vindeca această fetiță rănită din interiorul tău.

Afli ce își dorește un bărbat de la tine, dar nu știe să-ți comunice

Feminitatea este un atu important al femeii. Legea naturală a polarității este peste tot în jurul nostru: rece – cald, lumină – întuneric, bun – rău, frumos – urât, etc. Un aspect important este masculinitatea și feminitatea. În ordinea naturală, feminitatea (yin) și masculinitatea (yang) se completează reciproc.

Astăzi, conceptul de feminitate este modificat de cultură precum cel prezentat în mass-media și modă. Începând cu modele perfecte care au corpul perfect, machiaj perfect și până la casa perfectă sau familia perfectă. Așa cum știm perfecțiunea nu există. În timp ce frumusețea este în ochii privitorului, iar percepția feminității este afectată de cultură, elementele de bază ale feminității rămân aceleași încă din vârstele timpurii: deschidere, receptivitate, empatie, vulnerabilitate, intuiție.

Femeile feminine îmbrățișează arta flirtului. Modul de bază de a cocheta este oferind un compliment autentic și acceptând complimente cu blândețe. Acceptă toate complimentele cu un zâmbet de apreciere și mulțumire în loc să le respingă. Astăzi cultura leagă flirtul cu seducția, dar flirtul în sens feminin este mai mult o comunicare senzuală decât sexuală.

Cum te ajută un curs de feminitate? Alte modalități de exprimare a feminității sunt comunicarea și stilul de viață.

Fiecare dintre noi avem atât trăsături feminine, cât și masculine, diferența este variația. Sunt femei care au mai multă energie feminină și femeie care au mai multă energie masculină.Cel mai autentic nivel de feminitate a unei femei este cel pe care îl avea între 4 și 8 ani, înainte de a adopta influențe externe.

Bărbații iubesc femeile cu forme. Zâmbetul este și el o formă foarte importantă. Bărbații sunt învățați să fie „duri”, iar femeile sunt menite să fie „moi”, de aceea abordarea blândă funcționează mai bine cu bărbații. Bărbații concurează între ei, dar nu vor să concureze cu femeile, au nevoie de sprijinul femeilor.

„În spatele fieărui bărbat de succes, se află o femeie”.

Bărbații heterosexuali iubesc femeile pentru că sunt femei.O femeie care emană feminitate scoate la iveală masculinitatea din bărbat. Când exprimă trăsături masculine, aceasta scoate în evidență latura feminină a bărbatului.
În primele etape de atracție, bărbatul nu este îndrăgostit de o femeie. El este atras de corpul femeii și este îndrăgostit de felul în care femeia îl face să se simtă.

Cu cât o femeie îl face pe bărbatul ei să se simtă mai bărbat, cu atât se va îndrăgosti mai mult de ea. Când femeia primește deschis și este în contact cu calitățile ei feminine, aceasta insuflă în bărbat masculinitatea. Când un bărbat mărturisește, protejează și îi oferă siguranță și protecție unei femei, aceasta scoate la iveală tot ce este mai bun din bărbatul ei. Aceste acțiuni scot în evidență feminitatea unei femei și o fac să se simtă mai feminină. Ciclul continuă atât timp cât ambii parteneri contribuie activ la rolul lor.

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?