Iubire si relatii

Dorințele tale sau dorințele societății?

Publicat pe 20 ianuarie 2021

Share
Dorințele tale sau dorințele societății?

Dorințele tale sau dorințele societății? Omul tinde în mod natural permanent către unire. Către unire cu un partener de cuplu, către unire sexuală, către unire cu grupurile din care face parte la serviciu, între prieteni, în familie. Către unire cu Divinitatea, către unire chiar cu propriul lui suflet și unire a corpului cu spiritul.

Separarea sau ruperea de oricare din aceste părți creează frustrări individului, îi provoacă un conflict interior. Cu cât își va nega mai mult dorința de a se uni, de a se integra, cu atât mai mult acest conflict va crește la foc mocnit. Până când durerea interioară nu mai poate fi suportată de individ.

Atunci tot ceea ce omul atrage către el sunt exact acele părți din interiorul lui pe care și le neagă. Care îi apar în viață prin așa numitele ”semne”: oameni pe care îi întâlnește, întâmplări care i se petrec. Anumite vise pe care le are, gânduri care îi apar brusc în mintea conștientă.

De parcă totul îl urmărește. În realitate nu este nimic altceva decât subconștientul său care îi cere să recunoască ceea ce neagă. Să integreze în el lucrurile de care se îndepărtează.

Conflict între dorințele tale și cele ale societății?

Adesea există un conflict puternic între ceea ce tu îți dorești și ceea ce societatea sau grupul de oameni din care faci parte cer de la tine.

  • Tu ai vrea libertate, dar oamenii îți propovăduiesc peste tot siguranța.
  • Tu ai vrea să călătorești, să mai aștepți până te așezi la casa ta, dar oamenii îți vorbesc despre căsătorie și copii.
  • Tu ai vrea să-ți asumi riscul unei afaceri, ai vrea să crezi în tine, dar cei din jur te trimit la serviciu cu salar fix și bonuri de masă.
  • Tu ai vrea la 40 de ani să o iei de la capăt cu toate, dar societatea îți spune că ești nebun.
  • Tu ai vrea să faci o nebunie, oricare ar fi ea, doar pentru ca sufletul tău să vibreze, dar ți-e teamă că vei fi judecat.
  • Tu ai vrea poate să nu ai copii, dar oamenii îți spun că nu vei fi împlinit fără.
  • Tu ai vrea poate să te muți în Honolulu sau să trăiești într-o casă mică, dar să colinzi lumea-n lung și-n lat, însă oamenii îți spun că realizat ești doar dacă ai vilă cu piscină și nu știu ce mașină în garaj.

Câtă presiune socială! Și câtă dorință din partea ta de a fi acceptat!

Și pentru că tinzi către unire, iar adesea lucrurile cu care vrei să te unești sunt aflate la poli opuși, în interiorul tău apare o scindare.

Dorințele tale sau dorințele societății?
Ce alegi?

Alegi ce-ți spune sufletul tău sau alegi ceea ce vrea societatea? Cât de mult contează pentru tine unirea ta cu propriul tău suflet și propriul tău corp? Și cât de mult contează unirea cu diversele grupuri în care îți dorești să fii acceptat?

Cât de mult arăți din cine ești tu cu adevărat? Cât de mult curaj ai pentru a te exprima pe tine liber așa cum ești în realitate știind că la capătul acestei călătorii vei găsi alți indivizi ca tine care să te accepte?

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Cât de mult exprimi și cât de mult reprimi din ceea ce simți? Părțile din tine pe care le reprimi îți produc conflicte interioare care te seacă de energie și îți iau puterea de a performa în viață.

Când îți dorești ceva, dar nu faci acel lucru pentru a nu-i supăra pe ceilalți sau pentru a nu fi judecat tu suferi. Iar această suferință mai devreme sau mai tîrziu se va vedea în corpul tău. Te vei îmbolnăvi sau chipul tău va avea culoarea durerilor pe care le poți în interior.

Dorințele tale sunt ale tale?

Cât de mult din ceea ce tu spui că îți dorești pentru tine sunt idei ce provin din adâncul sufletului tău. Și câte dintre ele sunt de fapt idei inoculate de oamenii care te-au crescut? De familie, educatorii pe care i-ai avut, de prietenii tăi, de mass media, de societate în general?

Chiar sunt dorințele tale sau sunt ale altora? Gândește-te bine cât din ceea ce manifești tu în această lume te exprimă pe tine așa cum ești tu în interiorul tău. Și cât exprimi de fapt ideile pe care le-ai preluat de la alții sau care ți-au fost inoculate de alții?

Dacă ai uitat de tine, dorințele tale cel mai probabil le-ai împrumutat de la ceilalți.
Chiar așa dorințele tale ale cui sunt? Și ce-ți dorești de fapt? Meditează la întrebarea aceasta.

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?