Iubire si relatii

Exerciții de feminitate – Devino cea mai bună versiune a ta

Publicat pe 08 iunie 2021

Share
Exerciții de feminitate – Devino cea mai bună versiune a ta

Multe femei își doresc să devină mai feminine. Dar ce înseamnă exact a fi feminină? Legea polarității ne arată că în Univers există două energii diferite, opuse: bine-rău, sus-jos, conexiune-deconectare, cald-rece, aproape-departe, iubire-frică, energia feminină-energia masculină. 

Ce înseamnă feminitatea?

Pentru fiecare acțiune există o reacțiune egală și de sens opus – spune legea lui Newton. Aceasta înseamnă că forțele vin în perechi: pozitiv-negativ, acțiune-reacțiune, feminin-masculin.

Ai putea cunoaște bucuria fără să știi ce este tristețea? Ai putea știi ce este lumina fără întuneric?

Opușii se atrag. Una din cele mai puternice tipuri de polaritate este cea sexuală. Când energiile feminină și masculină sunt cu adevărat îmbrățișate într-o relație ele creează scântei sau pasiune. Cu cât mai opuse sunt energiile celor doi parteneri ai unui cuplu cu atât atracția va fi mai mare. Atracția fizică și conexiunea intimă sunt sporite într-o relație în care partenerii au energii opuse.

În general femeile sunt cele care au energia feminină predominantă, însă este posibil și un bărbat să aibă energie predominantă feminină. 

Persoana care are mai multă energie feminină într-o relație este cea care este mai deschisă, mai liberă, mai dornică să ofere și să primească iubire. Persoana cu energie feminină vrea să fie observată și înțeleasă. 

Energia feminină exprimă grație, blândețe, empatie și sensibilitate. 

Feminitatea este un dar

A nu se confunda feminitatea cu nuditatea, seducția sau cu erotismul. Feminitatea înseamnă mai mult decât a fi femeie. Este o atitudine, un mod de a fi. E mereu vizibilă, nu se pierde niciodată. Feminitatea este o forță naturală atât de bogată încât provoacă continuu perspectiva unor frumuseți neexplorate și interesul viu al celor care se bucură de ea.

Feminitatea poate consta într-un simplu gest al degetelor, o coborâre a genelor, o modulare a vocii, o deschidere a buzelor. Este un mers elegant. Despre feminitate, a vorbit Kant, în „Antropologie”, când a spus că ”femeile au misiunea de a rafina umanitatea.” Confirmând că în Franța limbajul feminin, răspândit în înalta societate, a influențat bunăvoința la francezi, bunătatea și amabilitatea lor. 

Farmecul feminin, spune Kant, determină o dinamică între bărbat și femeie în care sexul frumos exercită o putere reală asupra celuilalt. Feminitatea exercită un farmec care are puțin de-a face cu frumusețea, de vreme ce o femeie grațioasă atrage, în timp ce una frumoasă în interior, te mișcă.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

De ce e important pentru o femeie să-și mențină de-a lungul anilor feminitatea

  • În zilele noastre este ușor pentru o femeie să se îndepărteze de la energia ei feminină și să pășească în energia masculină. Job-ul sau afacerea necesită folosirea intensă a emisferei stângi și a atributelor masculine. Însă în relație pentru a menține atractivitatea și pasiunea de-a lungul anilor avem nevoie de opuși. În timp cuplurile se pot depolariza dacă cei doi indivizi nu își hrănesc fiecare tipul de energie predominantă.
  • Dacă ești mamă singură e posibil ca o mare parte din zi să te manifești din energia masculină. Tu trebuie să rezolvi în casă și în viața voastră lucruri de care altfel s-ar ocupa partenerul tău. De aceea este important să îți reamintești să îți hrănești și latura ta feminină. În plus amintește-ți că totul este o alegere, inclusiv faptul de a fi singură.
  • Ești o femeie puternică și de succes. Este important dacă multe ore din zi le petreci în energia ta masculină atunci când ajungi acasă să te relaxezi, să-i permiți partenerului tău să te ajute, să te deschizi către jovialitate și iubire, către pasiune. Viața personală este importantă și are nevoie de hrană emoțională.
  • Dacă ai trecut până acum prin experiențe negative cu tatăl tău, cu foști parteneri care te-au marcat sau poate chiar mama ta te-a încurajat să nu ai încredere într-un bărbat, este important să te vindeci. Poți merge la un psihoterapeut pentru vindecarea ta și/sau poți lucra cu un life coach pentru a învăța să îți schimbi focusul și gândurile.Persoana cu energie feminină este cea deschisă, se lasă văzută, admirată, iubește, are încredere și oferă încredere.

7 exerciții de feminitate 

În cele ce urmează vei găsi câteva exerciții care să te ajute să rămâi în energia feminină și să o accesezi când dorești.

1. Emoțiile și corpul 

Dacă te numeri printre acele femei care se ascund și se acoperă, se rușinează de corpul lor, te invit să reflectezi la asta și să începi să te iubești serios. Este în regulă să te lași privită de partenerul tău și să te simți confortabil în același timp. Nu mai pierde timp, nu rata ocazia de a experimenta bucuria și mai ales de a trăi cu bucurie în inima ta feminină. Există o legătură strânsă între emoții și corp.

Bazinul, pelvisul este și bazinul energetic fundamental al întregului corp. Observă fiecare postură pe care o ai. Ești încordată? Încerci să ascunzi anumite părți ale corpului tău? Te rușinezi de părțile tale feminine? Observă cum te raportezi la părțile corpului tău. Ce îți place? Ce NU îți place?

Observă ce emoții sunt atașate de părțile corpului care nu îți plac. Eliberează-le. Alege deliberat să renunți la emoțiile negative pe care le ai asociate cu corpul tău. Nu te mai critica. Ești frumoasă și partenerul tău te iubește. Tu l-ai ales pe el și el te-a ales pe tine.

Prin dizolvarea emoțiilor și întărirea încrederii în tine ca femeie, îți poți reconstrui feminitatea naturală care este expresia unei părți din tine și care are o legătură strânsă cu iubirea de sine. 

2. Mișcarea fizică

Este binecunoscut până acum, dar merită reamintit faptul că desfășurarea activității motorii regulate mărește tonusul și forța musculară, îmbunătățește funcția articulară, crește densitatea osoasă, crește colesterolul bun (HDL), îmbunătățește starea de spirit și funcțiile cognitive și protejează împotriva bolilor cardiovasculare, diabet și unele tipuri de cancer.

A fi o persoană care face sport nu înseamnă să renunți la tocurile înalte, dar să ne amintim să le limităm utilizarea, deoarece tocurile activează mușchii spatelui, care pe termen lung pot deveni rigizi și contractați, generând dureri în spate și picioare. Un corp bine îngrijit și tonifiat manifestă cu mai multă încredere și ușurință latura feminină.

Întinderea gambei, masajul de 5 minute a diferitelor puncte de pe talpa piciorului cu o minge de cauciuc și utilizarea separatoarelor de la picioare pentru a întinde mușchii piciorului pot fi foarte utile pentru ameliorarea durerilor de spate. Mingea poate fi, de asemenea, valoroasă pentru a-ți masa spatele și picioarele timp de câteva minute în timp ce stai la locul de muncă.

3. Poartă îmbrăcăminte care să nu te restricționeze

Deoarece energia feminină este dinamism și mișcare pură, nu-i place să fie încastrată sau restricționată. Femeile urăsc să li se spună cum să se simtă la fel de mult cum un uragan refuză să fie împachetat.

Blugii și pantalonii au adesea această tendință restrictivă. La fel și o parte din îmbrăcămintea ”office”. Fă o „dezintoxicare de pantaloni și de culori triste” și alege deliberat să porți doar fuste sau rochii vesele timp de o lună. 

Vezi ce simți. Treci cu mai multă fluiditate prin viața ta? Ești mai liberă în mișcări? Te simți mai puțin restricționată și mult mai feminină? Ești mai fericită și zâmbești mai des? Țesăturile cu curgere moale reflectă elementul în mișcare constantă a energiei feminine într-un mod tangibil.

4. Învață să primești cu bucurie

Energia masculină pătrunde. Energia feminină primește. Prin primirea dragostei, a energiei, a atenției se umple fântâna profundă de energie feminină. Când partenerul tău te scoate la cină în oraș exprimă cu cuvinte și cu zâmbete bucuria de a primi din partea lui acest gest. Apreciază când primești din partea lui un serviciu, un compliment, ajutorul și tot ceea ce îți oferă.

Bucură-te că primești și exprimă în cuvinte această bucurie. Învață să primești. Poți primi și printr-un masaj, prin pedichiura pe care ți-o faci la salon sau atunci când cineva gătește pentru tine o masă luxoasă și hrănitoare. De exemplu, în masaj, respirația și relaxarea care permit mâinilor maseuzei să pătrundă sub straturile de stres și tensiune sunt profund satisfăcătoare pentru energia ta feminină.

Așadar, scoate-ți calendarul și rezervă-ți în program un timp pentru a primi.

5. Folosește-ți creativitatea. Creează

Pentru a scutura un pic lucrurile în rutina ta, poți picta sau crea o poezie, scrie un cântec sau poți face o masă delicioasă pentru tine și pentru cei dragi.

Cântecul, poezia sau masa nici măcar nu trebuie să fie „grozave” trebuie doar să le creezi. Renunță la așteptări și crează pur și simplu de dragul de a crea.

6. Trăiește în stare de flux. Eliberează-te

Acesta este un pas important pe care trebuie să-l faci. Dacă vrei să devii cu adevărat feminină, renunță la așteptările și opiniile altor persoane. Trăiește-ți viața și eliberează-te de judecată. Odată ce ai acceptat cine ești, vei putea să te conectezi cu latura ta feminină și să-ți arăți feminitatea.

Fii conștientă de valoarea ta, de cine ești și ce poți. Știind cine ești, ce vrei, care sunt obiectivele tale și având capacitatea de a ști cum să comunici într-un mod simplu și direct, vei impresiona fără să vrei. Persoana care demonstrează încredere devine în mod natural atrăgătoare.  

7. Zâmbetul este aliatul și prietenul tău

Zâmbește cât de des poți. Atât pentru tine cât și pentru ceilalți. Nimănui nu îi place o față îmbufnată, nici măcar ție, așa că asigură-te că zâmbești des și că emani fericire. Nu mai ești o adolescentă necăjită, așa că nu te purta așa. 

A fi fericită este un semn clar al feminității și arată că ești pozitivă și entuziasmată de ziua și de viața ta. Această doză masivă de pozitivitate va topi cu siguranță inima chiar și celor mai mari critici.

Ascultă mai mult decât vorbești. Folosește-te de blândețea ta cât poți de des. O modalitate de a fi mai feminină este să fii drăguță și amabilă cu toată lumea. De la superiorul tău la cel fără adăpost de la colțul străzii. Politețea este cheia pentru a fi o femeie feminină și respectată. Tratează-i pe toți ca pe un egal și nu te considera niciodată mai presus de nimeni. 

A fi femeie înseamnă să simți și pământul și cerul în același timp.
A fi femeie înseamnă a purta viață, speranță și iubire în sine.
A fi femeie înseamnă a face creația mai bună și mai frumoasă.
A fi femeie este un zâmbet care te face imediat să te simți iubit.
A fi femeie înseamnă să știi să vezi un fir de iarbă și să simți universul dansând cu bucurie!
A fi femeie sunt toate emoțiile care pot fi numite! (O femeie pe nume Paula)

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?