Iubire si relatii

Iartă-te și iubește-te mai mult

Publicat pe 20 ianuarie 2021

Share
Iartă-te și iubește-te mai mult

Iartă-te și iubește-te mai mult. Nu purta cu tine fantome ale trecutului. Fă pace cu oamenii din viața ta, cu poveștile tale de viață, cu trecutul tău, cu tine însuți. Trecutul e trecut și nu se va repeta dacă tu nu vei permite asta. Dacă un om te-a trădat nu înseamnă că o vor face și alții.

Dacă un om te-a dezamăgit nu înseamnă că o vor face toți. Nu căra în spatele tău un rucsac plin cu povești triste. Cu atâtea poveri pe-un suflet înlănțuit cât de sprinten crezi că poți alerga spre noi începuturi și spre o viață mai bună?

Iartă. Uită. Rescrie-ți propria istorie. Eliberează-te!

Avem nevoie să ne iertăm pe noi înșine pentru a putea merge mai departe, pentru a avea forța interioară de a ne reinventa și pentru a putea trăi o viață legendară. Cultivarea iertării de sine este ceva ce nu te-a învățat nimeni să faci. Și acest tip de iertare este foarte importantă pentru că ea reprezintă primul pas spre iubirea de sine.

Iartă-te și iubește-te mai mult. Cum faci asta?

Un om care se acuză permanent și se învinovățește pe sine nu se poate iubi cu adevărat. Neiubindu-te tu pe tine, nu le permiți nici celorlalți să o facă pentru că inconștient transmiți această atitudine, iar oamenii în relația pe care o au cu noi copiază felul în care noi ne purtăm cu noi înșine.

Și uite așa ne mirăm de ce nu avem parte de iubire în viața noastră. Iartă-te, acceptă-te cu bune și cu mai puțin bune, fii conștient că la vremea respectivă ai luat cele mai bune decizii având în vedere persoana care erai tu atunci, cunoștințele pe care le aveai și universul în care trăiai.

Gândește-te la tine în această seară înainte de a adormi. Ce nu ți-ai iertat? Pentru ce te acuzi cel mai mult? Cum ai putea privi altfel acel eveniment din viața ta? Societatea în care trăim ne-a învățat că este bine să suferim. Ni s-a indus ideea că dacă vom suferi vom fi oarecum mântuiți.

Din acest motiv inconștient avem impresia că dacă suferim vom avea cumva acces la o fericire ulterioară, care va veni ca urmare a acestei suferințe pe care ne-o provocăm singuri acuzându-ne de tot felul de lucruri. Nimic mai fals!

Fericirea nu este o consecință a suferinței.

Cum să fii fericit când suferi? Fericirea nu este o consecință a suferinței! Cineva îmi spunea la un moment dat că doar nebunii sunt mereu fericiți și eventual copiii. Greșit.

Fericiți sunt oamenii care vor să fie fericiți, care se iartă pe ei înșiși, se acceptă așa cum sunt și îi acceptă și pe ceilalți așa cum sunt neîncercând să îi transforme după chipul și asemănarea lor. Însă sunt fericiți sunt cei care își propun să fie așa și care își dau voie să fie fericiți. Gândește-te dacă te-ai iertat pe tine și îți dai voie să fii fericit.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Să ne iertăm pe noi. Avem nevoie de asta. Să ne privim în ochi și să acordăm toată înțelegerea pe care ne-o putem acorda. Să ne iertăm pentru nenumăratele dăți când ne-am abandonat în favoarea altora.

Când am uitat de dorințele noastre, când ne-am sacrificat pentru ceilalți, când nu am știut să fim fericiți și singuri și am cerșit înn schimb o fărămână de iubire de la alții.

Iartă-te și iubește-te mai mult.
Urmează calea inimii tale și te vei simți împlinit.

Să ne iertăm și pentru că nu am crezut în noi. Și în sinea noastră știam că putem, știam că suntem capabili, dar ne-a fost teamă și rușine și am tăcut, am plecat capul ca niște neputincioși. De fapt eram doar lipsiți de încredere.

Să ne privim în ochi cu bunătate și să ne mângâiem obrazul pe care de sute de ori am vărsat lacrimi amare de durere. Știm că nu toate au fost dureri reale, multe au fost din ego-ul nostru, din orgoliu, din mintea noastră care nu a știut să înțeleagă altfel.

Să ne iertăm pentru că am crezut că iubirea de sine înseamnă egoism, iar încred

erea în sine este narcisim. Să ne iertăm pentru că ne-am schingiuit sufletul cu atâte erori pe care le-am comis tocmai împotriva noastră.

Să ne iertăm pe noi pentru că nu ne-am urmat visurile și ne-am lăsat cocoșați de această existență pe care ne-o puteam face frumoasă încă dintotdeauna. 

Să ne iertăm pe noi pentru că am suferit, am plâns și am uitat de noi. Ne-am gândit la toți ceilalți, i-am pus pe primul loc, dar nouă nu ne-am oferit o mângâiere. Să ne iertăm pe noi pentru că am greșit față de ceilalți.

Să ne iertăm pentru că nu ne-am iubit corpul. Ne-a fost lene să facem sport și l-am considerat adesea coșul nostru de gunoi mâncând resturile ce rămâneau în farfurii sau mâncăruri care știam că nu ne fac bine.

Iartă-te și iubește-te mai mult.
Căci toate au vremea lor și motivul lor

Să ne iertăm pe noi pentru că nu am știut că nu suntem doar materie, ci că suntem în primul rând spirit.

Să ne iertăm pentru că de spiritul nostru nu am avut grijă, nu am crezut în Dumnezeu și în minunile acestei lumi doar pentru că la vremea respectivă nu le-am înțeles sau le-am asociat cu lucruri greșite. Să ne iertăm pe noi pentru că de prea multe ori nu ne-am ținut tocmai promisiunile față de noi înșine. Să ne iertăm și pentru că de multe ori ne-am mințit singuri.

Să ne iertăm pe noi și să ne iubim în sfârșit! Să ne dezghețăm inima față de noi înșine, să ne purtăm sufletul pe brațe și să ne promitem că nu ne vom mai uita niciodată. Să avem grijă de noi în modul cel mai profund. Să ne acordăm respect, să ne valorizăm, să știm că suntem importanți și contăm.

Să ne iertăm și să ne iubim. Atât trebuie să facem. Și s-o facem bine și până la capăt. Restul va veni treptat, pas cu pas. Căci toate au vremea lor și motivul lor. Ai grijă de tine pentru că te iubești și te-ai iertat, nu pentru că te îngrijorezi în legătură cu viitorul tău.

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?