Iuliana Amza: ”Nu te mai poți mira că ai o depresie fără motiv când de fapt tu ți-ai ales gândurile”

Publicat pe 22 aprilie 2021

Iuliana Amza: ”Nu te mai poți mira că ai o depresie fără motiv când de fapt tu ți-ai ales gândurile”

Procesul de transformare prin NLP pentru mine a însemnat să am grijă de mintea mea conștientă și subconștientă, a fost un gest de iubire față de mine și de care vor beneficia și cei din jurul meu.

Cel mai puternic impact în viața mea l-a avut rescrierea percepțiilor din subconștient. Mă simt mai puternică acum pentru că pot să-mi schimb percepția, gândurile, emoțiile. Casa mea emoțională este mai luminoasă. Sunt chiar mai tolerantă ca înainte. Sunt mai încrezătoare în viitor.

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că Nina ne-a făcut accesibile noțiuni dificile, inedite și extrem de utile. 

Un pic m-a tulburat lucrul cu subconștientul, probabil din cauza ineditului. Acum când am o stare emoțională mai proastă îmi aduc aminte ce ai spus, Nina: că totul este o alegere și îmi construiesc o altă casă emoțională. Îmi dau seama că totul e alegerea mea. Eu aleg să mă simt în felul respectiv și atunci punând responsabilitatea majoritară pe mine îmi dau seama ca tot eu pot schimba lucrurile. Nu mă mai simt victima împrejurărilor sau a sorții. Sunt mai puternică.

Până la cursurile acestea când aveam anumite stări emoționale mai neplăcute dădeam vina pe biochimie. Știți cum ne învață la școală că fiecare avem o constelație a neurotransmițătorilor și poate unii sunt mai predispuși la depresie, la anxietate, la stări negative. Și acum după curs mi-am dat seama că de fapt gândurile sunt cele care îți dau biochimia. 

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Gândurile pe care tu alegi să le gândești îți determină și constelatia neurotransmițătorilor și atunci nu te mai poți mira că ai o depresie fără motiv așa cum poate crezi, ci conștientizezi că de fapt tu ți-ai ales gândurile respective. Aceasta este foarte important pentru mine pentru că aveam senzația că e un dat de la natură să te simți într-un anume fel și nu că este ceva care tu poți schimba.

Medicul spune: ”stai un pic că tu ai depresie, îți trebuie medicamentul x, y. Ai un deficit de serotonină, de dopamină. Ia de aici!” Când, de fapt, dacă tu reușești să-ți controlezi gândurile, emoțiile schimbându-ți schema mentală, harta, poți să eviți o groază de substanțe chimice din afară. E minunată treaba asta!

Cursul de NLP îl recomand oamenilor care simt nevoia de alinare.

Înainte de NLP credeam că suferința trecutului e bătută în cuie, acum, după cursul de NLP cred că întotdeauna cauza ești tu. 

Nina ești super tare ca trainer. Mulțumesc din suflet! Ești foarte bun ca profesor.

Vezi aici ce spune Iuliana:


Reușești să ții în priză oamenii tot timpul, nu am avut nici o secundă de plictiseală la curs. Tot timpul a fost ceva nou, ceva fain, example, glume și, bineînțeles, energia ta, de care nu mai zic, e monumentală. 

A fost un curs extraordinar. După coaching nu credeam că o să fie ceva mai frumos. Cumva m-a mișcat mai mult decât coaching-ul. E nemaipomenit să fii înconjurat de oameni care vor să fie din ce în ce mai buni. 

Mă simt ca și cum m-aș mai fi născut încă o dată, adică cumva simt că am toate șansele și că acum depinde numai de mine. 

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!