Nimeni nu te poate face să te simți într-un anume fel fără permisiunea ta

Publicat pe 19 octombrie 2021

Nimeni nu te poate face să te simți într-un anume fel fără permisiunea ta

Ai spus vreodată “Tu mă enervezi…”, “Tu mă faci fericit/ă” sau “Tu mă faci să mă simt…”?

De fiecare dată când spui afirmații precum cele de mai sus oferi puterea ta altcuiva.

Îți schimbi gândirea, îți schimbi viața.

Tu ai puterea de a-ți transforma viața exact așa cum vrei. Tu ești un om extraordinar și meriți tot ce este mai bun. Preia controlul gândurilor tale, schimbă-ți atitudinea și viața ta va trece la următorul nivel.

Nimeni nu te poate face să te simți într-un anume fel fără permisiunea ta.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Oamenii din viața ta te pot face fericit sau te pot enerva doar dacă tu permiți acest lucru. Când lași pe cineva să te enerveze, te va enerva. Dacă tu te menții ferm în poziția de a fi în controlul propriilor tale stări emoționale, atunci nimeni nu te mai poate influența. Nu mai atragi experiențe neplăcute. Sau dacă le-ai atras, vei pleca imediat din ele.

Știi acea prietenă care te sună să se vaite? Iar la finalul fiecărei conversații cu ea, începi și tu să te vaiți că te-a tras în jos cu starea ei? Acea prietenă nu te va mai suna. Vibrația voastră va fi diferită pentru că tu ai gânduri diferite.

Gândurile noastre sunt precum undele telefonului.

Formezi o combinație de numere și suni pe cine îți dorești. La fel există și frecvențe ale creierului nostru. Accesezi o anumită frecvență a creierului, atragi anumite experiențe. Frecvență joasă, experiențe toxice. Frecvență înaltă, experiențe fericite.
Știu, vei spune: “Și dacă cineva mă înșeală sau mă trădează înseamnă că eu am creat asta și ar trebui să simt fericire și o să fie totul bine?”.

Primul lucru pe care vreau să-l înțelegi este că tu creezi tot ceea ce există în viața ta. Tot. Tu ești creatorul. Mie mi-a fost greu să accept lucrul acesta la început. Spuneam mereu “dar nu eu am creat această realitate”. Însă o voce din interiorul meu spunea în același timp: “Ba da, tu ai creat această realitate prin focus și prin gândurile tale.”

Gândurile tale creează realitatea pe care o trăiești. Voi detalia lucrul acesta într-un articol viitor. Acum vreau să rămânem cu atenția pe emoții.

Emoția și comportamentul nu sunt același lucru.

Cu alte cuvinte poți să simți fericire chiar dacă treci printr-o relație toxică, dar asta nu înseamnă că rămâi în acea relație.

Fericirea ta va fi fericirea care vine din lucruri ce nu au legătură cu relația. Sau vei simți fericirea care vine din faptul că alegi altceva pentru tine. Te îndepărtezi de tot ceea ce este toxic. Mai întâi mental și emoțional, iar apoi fizic.

Când tu ești Cea Mai Bună Versiune A Ta și când alegi să te simți fericit fie cealaltă persoană se adaptează la noua ta frecvență și implicit se va schimba, fie drumurile voastre se vor despărți. Ce este sigur este că starea ta emoțională nu are legătură cu ceilalți oameni.

În cursul “Devino cea mai bună versiune a ta” aduc în fața ta 50 de concepte și tehnici puternice din Life Coaching și NLP care să te ajute să obții prin puterea minții tale viața extraordinară pe care o meriți.

Nu poți schimba o altă persoană, dar te poți schimba pe tine însuți.

Și când te schimbi pe tine, atragi experiențe diferite. Creezi experiențe diferite. Cu o versiune nouă a aceleiași persoane sau cu o persoană cu totul nouă.

Nu căuta fericirea în afara ta.

Nu îi cere partenerului tău să te facă fericit/ă. Nu avea această așteptare. Nu pune responsabilitatea vieții tale, a emoțiilor tale și a sentimentelor tale pe umerii oamenilor pe care îi iubești cel mai mult. Tu ești responsabil de a te face fericit. Tu ai capacitatea de a lua decizii pentru tine.

Nu căuta fericirea într-o promovare la job, într-o casă mai mare, în bani mai mulți, într-un nou gadget sau în realizările copiilor tăi.

Fericirea nu este în nimic din afara ta.

Sunt oameni care au totul și nu sunt fericiți. Dacă fericirea ar sta în ceva din exterior atunci acești oameni ar trebui să fie fericiți. Dar știm cu toții că nu se întâmplă astfel.

Fericirea este într-un singur loc. În interiorul tău.

Folosește-ți inteligent mintea. Tu poți fi fericit indiferent ce se întâmplă în viața ta pentru că fericirea nu depinde de evenimente, de oameni și de nicio condiție exterioară din viața ta.

Fericirea ta depinde de semnificația pe care o dai lucrurilor care se întâmplă în viața ta.

Să spunem că cineva îți vorbește urât. Felul cum tu te simți depinde de cum privești această situație. Poți să crezi că acea persoană este nerecunoscătoare și te vei supăra. Poți să crezi că există o urmă de adevăr în acele jigniri și să te superi. Poți să crezi că nu meriți respectivele cuvinte și atunci vei plânge și te vei întrista.

Fiecare om vorbește despre el însuși. Acele cuvinte urâte vorbesc nu despre tine, ci despre cealaltă persoană. Omul care suferă cel mai mult este omul care va răni cel mai mult. Un om fericit nu atacă și nu creează răni. Un om rănit, un om nefericit va crea în jurul lui suferință prin comportamentul pe care îl are.

Nu este datoria ta să salvezi pe nimeni.
Doar pe tine însuți.

Eliberează durerea pe care o cari în suflet, iartă-i pe ceilalți, iartă-te și pe tine și mergi înainte. Devino cea mai bună versiune a ta. Învață să îți folosești puterea minții tale pentru a crea experiențe diferite în viața ta. Tu ești creatorul.

Viața întotdeauna se întâmplă pentru tine.

Tot ceea ce trăiești în viața ta în prezent servește unui scop mai înalt decât poți înțelege acum.
Ai grijă de nevoile tale. Este de datoria ta să le împlinești.

Devino Cea Mai Bună Versiune A Ta.
Apoi împărtășește cu oamenii din jur bucuria ta. Vei fi chiar mai fericit când împărtășești și când dăruiești. Vei trăi o fericire reală care durează.

Fă-ți un scop din a dărui. Dăruiește. Dăruiește.
Ai cu adevărat doar ceea ce poți dărui.

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!