Tu ce alegi să faci cu puterea ta interioară?

Publicat pe 19 iunie 2021

Tu ce alegi să faci cu puterea ta interioară?

Știai că tu ai o comoară, care odată descoperită, îți garantează succesul în tot ceea ce îți dorești? Chiar și în iubire?

Aceasta comoară este puterea ta interioară.

Iar puterea interioară este fundamentul unei vieți fericite și al unei relații împlinite. Este elementul care determină calitatea tuturor relațiilor din viața ta și bineînțeles în relația ta de cuplu.

Majoritatea oamenilor nici nu sunt conștienți de puterea lor interioară, iar felul cum acționează în fiecare zi le aduce exact ce NU își doresc: lipsă de iubire, despărțiri, trădări, relații toxice, anturaj nepotrivit, un job pe care îl detestă și insucces.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Ce alegi să faci cu puterea ta interioară?

Ai două variante:

Ori o predai altcuiva, ori o deții tu.

Ce se întâmplă atunci când crezi că puterea ta interioară depinde de a avea o relație, de a avea mai mulți bani sau de orice altceva din exterior? Tu încetezi să îți mai aparții, să mai fii stăpân pe viața ta, pe trăirile tale, pe inima ta. Comoara ta cea mai de preț este deja în tine.

Ești deja o persoană valoroasă și ai acces la tot ceea ce îți dorești. Trebuie să începi să te vizualizezi fiind o persoană valoroasă.

Când nu te simți o persoană valoroasă, energia ta se schimbă într-o energie anxioasă, nevoiașă, disperată, asemenea unei plante agățătoare care, efectiv, se agață de ceva din exterior, de un partener/ă, de un job, de o afacere, de prieteni.

Un om valoros petrece timp de calitate atât cu cei dragi cât și cu el însuși.

O femeie valoroasă știe să aibă grijă de ea însăși, să ofere și să primească iubire și îngrijire.
Un bărbat valoros știe să contribuie, să ofere plus valoare în viața femeii de lângă el și să primească aprecierea și respectul acesteia.
O relație este întotdeauna un schimb reciproc: oferi cu generozitate și primești cu recunoștință. Nu întotdeauna balanța este echilibrată și nici nu este vorba despre a ține socoteală. În momentul în care faci calcule: ce oferi, ce primești ești deja pe un drum greșit.

Ce înseamnă să îți deții puterea interioară în relație?

Dacă ești femeie înseamnă să fii conștientă de feminitatea ta, care este cheia succesului, și să o pui în valoare.

Dacă ești bărbat înseamnă să fii conștient și să-ți dezvolți masculinitatea autentică pentru a putea fi un stâlp de susținere pentru familia ta.

Unul din mentorii mei John Gray spunea la un moment dat că femeia este precum marea, iar bărbatul este precum stânca. Marea are flux și reflux, însă indiferent dacă valurile sunt mari sau mici, vin sau pleacă, bărbatul este precum stânca pe care nu o clatină valurile, prezent, ferm în masculinitatea lui, în ceea ce și-a propus să realizeze.

Un om puternic are încredere în el.

Să îți deții puterea interioară înseamnă să te eliberezi definitiv de ce cred ceilalți despre tine și de teama de ce vor spune alții despre tine. Tu nu trăiești în casă cu lumea.

Chiar astăzi am avut o sesiune de coaching cu o femeie care este dornică să redevină feminină și la un moment dat mi-a spus: “Mi-a plăcut mult postarea ta și mă bătea gândul să răspund ceva, dar până la urmă mi-am dat seama că vede toata lumea și nu am mai făcut-o”.

Puterea ta interioară te eliberează și te curăță instant de astfel de gânduri și de frici. Un om care trăiește în frici nu este conștient de puterea lui și de ce impact fantastic poate avea feminitatea și masculinitatea asupra fiecărei arii din viața lui.

Ce legătură are puterea ta interioară cu relația de iubire?

Când puterea este înapoi la tine, atunci modul tău de relaționare se schimbă complet. Știi că ești valoros și te comporți corespunzător.

O femeie are nevoie de masculinitatea bărbatului ei. Ea pentru a se relaxa total are nevoie de stabilitatea lui de rocă, de încrederea lui în el însuși, de forța cu care el muncește pentru ei, pentru a realiza visurile lor, de determinarea lui, de starea lui de prezență și de calmul lui pe care nicio furtună nu îl poate clătina.

Bărbatul are nevoie de feminitatea femeii, de iubirea ei, de zâmbetul ei și starea ei de fericire, de felul cum ea îl îngrijește și îl drăgălește după o zi întreagă de lucru, de căldura sărutărilor și a brațelor ei, de deschiderea ei, de spiritul ei jucăuș, de cum face ea din cei 4 pereți ai lor un cămin primitor, de cum îngrijește și educă ea copii lor așa cum doar o femeie o poate face.

Masculinitatea și feminitatea sunt energii esențiale ale Universului. Totul în natură este creat datorită principiului feminin și al celui masculin puse în uniune. Împreună aceste două energii formează creația.

Am pregătit pentru toate femeile o surpriză și vreau să te ajut să-ți redescoperi feminitatea. În ceea ce urmează îți voi explica pe scurt despre ce cadou este vorba.

Moduri de a te conecta cu feminitatea ta

1. Conectează-te cu emoțiile tale, cu absolut toate, fie că este vorba de iubire sau teamă, de bucurie sau tristețe.

Dă-ți voie să simți tot ce simți, fără să-ți reprimi emoțiile sau să te prefaci că totul e ok. O femeie puternică nu este cea care duce multe, face multe și îndură multe, ci cea care își recunoaște, îmbrățișează emoțiile și nu mai luptă cu ele.

E în regulă uneori să te simți slabă sau neputincioasă în anumite contexte. E în regulă să ceri ajutorul. E în regulă să primești ajutor, nu pentru că nu ai putea singură, ci pentru că ești femeie și meriți să fii ajutată și susținută de partenerul tău. Este reconfortant să știi că este cineva acolo cu tine. Arată partenerului tău latura ta feminină care știe să primească.

2. Tu alegi cum te simți. Nu permite ca nimic din ce se întâmplă în afara ta să dicteze starea ta emoțională.

Când partenerul tău face sau nu face un lucru, tu alegi ce înseamnă acel gest sau acele cuvinte pentru tine. Tu alegi semnificația.

În fiecare zi după job lasă masculinitatea la ușă și reconectează-te cu energia ta feminină: aprinde câteva lumânări parfumate, pune o muzică liniștită în surdină, fă câțiva pași de dans, savurează un cub de ciocolată sau ceva ce-ți încântă simțurile, fă o baie caldă. În felul acesta te deschizi și ești pregătită să primești și să oferi din energia ta feminină.

Când o femeie trăiește în energie masculină ea va fi stresată, încordată, îi va lipsi bucuria vieții, va da ordine și va fi în “modul acțiune” tot timpul exact așa cum de altfel îi este util să fie la job sau în business.

3. Înlătură-te din orice context negativ și nu mai crea nici tu contexte negative.

A crea contexte negative arată că încă suferi în interiorul tău, că încă te simți rănită. Și ai nevoie de vindecare. A rămâne într-un context negativ doar pentru că așa te-ai obișnuit nu va face decât să îți răpească ani buni din viață, pe care îi poți valorifica la maxim în alte circumstanțe. Dacă nu îți place jobul tău, schimbă-l. Dacă nu îți place stilul tău de viață, fă schimbări mici în fiecare zi și creează o viață nouă.

4. Trăiește în prezent.

Alege să fii aici și acum și să iei cea mai bună decizie pentru tine bazându-te pe ceea ce vezi, auzi și simți în clipa prezentă și nu pe ce a fost în trecut sau ce poate fi în viitor.

Unde este puterea ta acum?

Reconectează-te cu puterea ta feminină, cu această comoară incredibilă pe care o găsești doar în interiorul tău.

Feminitatea ta nu depinde de un bărbat sau de activitatea ta profesională. Sunt femei care cred că nu pot fi feminine pentru că au funcții de conducere. Nimic mai neadevărat.
Feminitatea ta depinde de atitudinea ta.
Acum este timpul tău să redevii acea femeie puternică și valoroasă, pe care orice bărbat și-ar dori să o aibă în viața lui.

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!