Managementul mintii

Cum devii Cea Mai Bună Versiune A Ta în cel mai scurt timp

Publicat pe 03 iunie 2021

Share
Cum devii Cea Mai Bună Versiune A Ta în cel mai scurt timp

Fiecare dintre noi avem propria călătorie spre cea mai bună versiune a noastră. Această călătorie este una dinamică și schimbarea are loc prima oară în interior apoi în exterior. Interiorul creează exteriorul și nu invers. 

Orice transformare dorești să realizezi în viața ta mai întâi devii conștient că dorești acest lucru după care îți creezi în minte un film sau o poveste a ceea ce dorești, apoi acționezi. Acesta este un pas obligatoriu care îți va permite să trăiești aliniat cu valorile tale care sunt busola ta interioară. Să trăiești conform valorilor tale îți permite să fii împlinit și, prin urmare, fericit.

Ce înseamnă pentru tine Cea Mai Bună Versiune A Ta? 

E foarte important să fie clar pentru tine cine dorești să devii. Cel mai probabil vei ajusta acest lucru de multe ori pe parcursul călătoriei tale. De fapt, cu fiecare pas pe care îl faci tu devii o altă versiune a ta chiar dacă nu te gândești la asta. Persoana de azi nu mai este cea de ieri, ea este mai bogată cu o zi și cu toate experiențele pe care le conține ziua anterioară.  

În NLP (Programare Neuro-Lingvistică) sunt mai multe presupoziții. Te invit să reflectezi la următoarea: ”Oamenii funcționează perfect și întotdeauna fac cele mai bune alegeri de care dispun când acționează.” Pe baza acestui principiu ești întotdeauna cea mai bună variantă a ta și totul este perfect la tine așa cum ești în momentul prezent. Pentru că ceea ce ești este suma a ceea ce ai trăit până acum.  

Schimbarea nu înseamnă să negi anumite părți din tine sau laturi care nu îți plac și ți-ai dori să te lipsești de ele. Acum ești aici exact așa cum ești și poți alege ce dorești să îmbunătățești și cum vrei să fii mâine. E important să fii conștient cine ești acum ca să poți decide cine dorești să devii mâine. În momentul când tu acționezi și faci schimbări în viața ta acest lucru se răsfrânge și asupra celor din jurul tău.

Unde ești acum și unde vrei să ajungi?

Următoarele întrebări, dacă ți le adresezi, te vor ajuta să conturezi unde vrei să ajungi și cine dorești să devii.

 • Ce/cine vreau să devin?
 • Ce îmi place să fac?
 • Unde vreau să ajung?
 • Cum vreau să mă simt?
 • Ce îmi doresc cu adevărat?
 • Care sunt valorile care mă mișcă și care mă motivează?
 • Ce este important cu adevărat pentru mine?

Pe baza acestor răspunsuri, scenariile vor începe să se contureze. Iar pe baza lor tu îți poți defini un obiectiv precis, de atins, care te poate conduce către îndeplinirea scenariului identificat.

Verifică realitatea: Unde ești astăzi în călătoria ta spre cea mai bună versiune a ta?

Odată ce ai stabilit unde dorești să ajungi este important să conștientizezi unde te afli și, prin urmare, cât de aproape sau nu ești de ținta propusă.

Știind cât de departe vrei să ajungi îți permite să-ți planifici pașii, care vor fi calibrați în funcție de voința ta și de îndeplinirea lor. Stabilește-ți și câteva obiective intermediare, mai ales dacă visul tău este mare sau îndepărtat în timp. Acestea te vor ajuta să rămâi ancorat pe cale și te ajută să te bucuri mai mult de succes. Îți vor alimenta motorul interior.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Adevărata fericire în drumul spre Cea Mai Bună Versiune A Ta

Motivul pentru care faci un lucru îți determină succesul sau nu. Majoritatea oamenilor spun: Când o să am x mă voi simți y și voi face z. Adică exact ce ar trebui să facă acum. De exemplu, când voi avea timp, mă voi simți liniștit și voi avea energie să ofer două ore pe zi dezvoltării pasiunii mele.

Spuneam mai sus că schimbările se fac mai întâi din interior. Ce înseamnă interior? Înseamnă mindset și stare emoțională. Cât de educată îți este mintea și aici nu mă refer la educația de la liceu sau de la facultate, ci la modul tău de a gândi. Cât de ușor faci față provocărilor vieții? Cât de rapid îți poți schimba starea emoțională? Cum percepi o nereușită? O vezi ca pe un eșec sau ca pe o lecție? Cât de flexibil ești în fața vieții?

Adevărata fericire vine din a fi: în momentul în care înțelegi cine ești cu adevărat și te manifești pe tine la nivel spiritual. Când te exprimi pe tine așa cum ești contribui cu ceea ce ești la ceva mai măreț decât tine și simți că ești și tu o părticică în acea creație (în imaginea de ansamblu) atunci este adevărata stare de împlinire a sufletului care umple acel gol emoțional.

Pași mărunți spre Cea Mai Bună Versiune A Ta

O să-ți las câteva puncte foarte simple și ușor de aplicat:

 • Oprește-te de mai multe ori în timpul zilei pentru câteva secunde și întreabă-te: Ce simt eu acum? Acest lucru te ajută să îți conștientizezi emoțiile și să observi cam în ce stări emoționale te scalzi zi de zi.
 • Știai că noi, în cea mai mare parte a timpului suntem în transă? Propune-ți, timp de o săptămână, (sau mai mult) să îți observi gândurile. Care sunt gândurile tale cele mai frecvente? Care din ele se repetă? Ce emoții nasc în tine gândurile respective?
 • Ia-ți câte un minut de cel puțin 3 ori pe zi și oprește-te din ceea ce faci. Închide ochii și asociază-te cu un moment extraordinar din viața ta. Retrăiește momentul respectiv și amplifică emoția pe care o simți.
 • În fiecare seară înainte să adormi găsește cel puțin 3 lucruri pentru care să fii recunoscător.

Și aș vrea să închei cu 2 premise din NLP care pe mine m-au ajutat în dezvoltarea mea personală și în creșterea afacerii pe care o am:

”Dacă vrei să înțelegi, acționează.” Înveți făcând. ”Nu există eșec, există feedback.”

Cadoul Ninei
pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău, în fiecare zi de luni?