4 moduri în care te poți folosi de subconștient pentru a-ți împlini visurile

Publicat pe 25 iunie 2021

4 moduri în care te poți folosi de subconștient pentru a-ți împlini visurile

Folosește subconștientul pentru a-ți împlini visurile. ”Subconştientul este sediul emoțiilor, dorinţelor, sentimentelor şi trăirilor latente în om. Este însăşi forţa creatoare în fiinţa umană.” Joseph Murphy

Mintea subconștientă este un sistem puternic care conduce din background totul în viața ta. Să înveți cum să comunici atât cu conștientul cât și cu subconștientul este o abilitate puternică pentru a dobândi succes, fericire și abundență.

Folosește subconștientul pentru a-ți împlini visurile

Cum își pot folosi oamenii subconștientul astfel încât să atragă în viața lor bani, iubire, fericire? 

Subconştientul nu face comparaţii sau raţionamente şi nici nu reflectează, aceste funcţii sunt caracteristice laturii conştiente.

Descarcă acum gratuit

Abonează-te la newsletter şi primeşti gratuit ebook-ul Cele 10 secrete ale fericirii.

Latura conștientă este partea care raţionează, iar subconştientul este impersonal, nu are capacitatea de a alege şi ia drept bună orice idee care ajunge la el. 

Însă tu cum poți să te folosești de subconștient pentru a-ți împlini visurile?

Gândurile tale pătrund direct în subconştient

Este important să știi că, o dată ce o idee a fost acceptată de către subconştient, acesta începe imediat să acționeze pentru ca ideea să devină realitate. Forţele latente pot fi puse în mişcare, în egală măsură, atât de un gând neproductiv, cât și de unul productiv.

Imediat ce subconștientul acceptă ideea, începe să o execute prin diferite asocieri. Și, pentru a-și atinge scopul, se folosește de orice cunoştinţă pe care ai acumulat-o în decursul vieţii. 

Subconştientul acceptă ca adevărat ceea ce gândești în mod permanent. Acesta nu judecă faptele, așa cum o face conștientul, ci este asemenea pământului care primeşte orice fel de seminţe. 

El nu este interesat dacă gândurile tale sunt bune sau rele, adevărate sau false, ci, pur şi simplu, răspunde în deplină conformitate cu natura acestor gânduri. Îi repeți o minciună, el o crede și o materializează.

De exemplu, dacă în mod conștient tu accepți ceva ca fiind adevărat, chiar dacă acea idee era falsă, subconştientul tău va materializa ideea respectivă în modul în care tu i-ai transmis, chiar și involuntar.

Știai că muzica pe care o asculți îți influențează subconștientul? Programează-ți subconștientul pentru succes și ascultă cu atenție mesajele pe care le au versurile melodiilor tale preferate.

Cum treci informația de la conștient la subconștient

Folosește subconștientul pentru a-ți împlini visurile. Sunt două moduri prin care poți implementa o idee sau o convingere din conștient în subconștient. 

1.Prin emoție

Doar gândurile care sunt transmise cu emoții puternice ajung în subconștient. Din păcate sau din fericire, acest lucru este valabil atât pentru emoțiile negative cât și pentru cele pozitive.

Emoțiile negative sunt de obicei mai puternice decât cele pozitive întrucât mulți oameni le experimentează cu mai multă intensitate și mai frecvent. Sunt mai obișnuiți să simtă emoții negative decât emoții pozitive.

Un eveniment cu impact emoțional major, pentru un copil de exemplu, poate fi acela în care el își dorește ceva cu ardoare și cere acest lucru de la părinte. Iar părintele îi zice <nu> fără să-i dea nici o explicație. El poate rămâne de aici cu o convingere de genul: dorințele mele nu sunt suficient de importante.

2.Prin repetiție.

Ceea ce repeți în mintea ta îți influențează foarte mult viața. Este de o importanță vitală să fii atent la ceea ce intră în mintea subconștientă. Cuvintele și gândurile pe care le rulezi adesea în mintea ta se întăresc prin repetări.

Aceste gânduri trec direct în mintea subconștientă și îți pot afecta comportamentul, acțiunile și reacțiile, dacă nu sunt constructive.

Aceasta înseamnă că, dacă îți spui adesea că este dificil sau imposibil să dobândești bani, mintea subconștientă va accepta aceste cuvinte ca fiind o dorință de-a ta. Evident, îți va pune obstacole în cale pentru a nu dobândi bani.

Este important să știi că nici o sugestie nu poate pătrunde în subconștient fără ca ea să fie mai întâi acceptată în mod conștient. Așadar, partea conștientă are puterea de a respinge orice sugestie. Conștientul este filtrul, gardianul ce stă de pază la poarta subconștientului. 

4 moduri în care să folosești subconștientul pentru a-ți împlini visurile 

Folosește subconștientul pentru a-ți împlini visurile. În cele ce urmează, îți voi lăsa patru metode pe care le poți folosi pentru a-ți împlini visurile accesând puterea subconștientului tău.

#Dorința ta arzătoare

Mintea ta subconștientă va acționa asupra gândurilor care sunt transmise cu dorință. Alimentat de dorință, subconștientul tău va face orice pentru a obține obiectul dorinței.

De asemenea, acesta deschide toate canalele disponibile către mintea conștientă pentru informații despre cum să faci acest lucru. Când obiectivul tău devine obsesia consumatoare a vieții tale și ai dorința aprinsă de a-l vedea împlinit, atunci vei avea succes. 

Când ți-ai focusat mintea subconștientă pe sarcina susținută de acea emoție puternică, atunci subconștientul tău îți va permite să vezi și să creezi oportunitățile din viață care te vor conduce la obiectivul tău.

Cei mai buni sportivi devin cei mai buni doar datorită dorinței lor aprinse de a fi numărul unu. Acesta este visul dominant al vieții lor. Sunt dispuși să facă ceea ce este necesar pentru a-l realiza. Care e dorința ta arzătoare?

#Afirmațiile pozitive 

Folosește subconștientul pentru a-ți împlini visurile. Spuneam mai sus că unul din modurile în care ajungem la subconștient este repetiția. De-a lungul vieții noastre, permitem altora să ne spună cine suntem în loc să alegem pentru noi înșine.

Poate în copilărie ți s-a spus că ești timid, leneș, prost, gras sau dezorganizat (fie că era sau nu real). Aceste afirmații ale altora au avut, fără îndoială, un impact semnificativ asupra a cine ai devenit și a felului în care te percepi acum ca adult.

Mintea subconștientă nu poate măsura diferența dintre un gând bazat pe fapt și unul imaginat. Acum îți poți crea sau alege propriile afirmații pe care să ți le repeți. 

Ți-am pregătit o listă cu 100 de afirmații pozitive pentru iubire, care să te ajute să-ți găsești jumătatea pe care o visezi.

Inspiră-te și din lista cu 100 de afirmații pentru abundență și prosperitate ca să ajungi la stabilitatea financiară pe care ți-o dorești și 100 de afirmații pozitive pentru încredere în sine. Așa, vei vedea cum reușești să-ți crești încrederea în sine și să lași în spate stima de sine scăzută.

Gândește în felul acesta cât mai des. Repetă afirmațiile care se regăsesc în listele de mai sus în timp ce mergi pe stradă sau în timp ce faci duș. Te poți vedea chiar și cu ochii minții cum spui aceste afirmații. Astfel, reușești să-ți impregnezi în subconștient noi idei și o nouă imagine de sine.

Când ajungem la conștientizarea împuternicitoare, că suntem capabili să creăm orice ne dorim doar prin gândurile noastre, avem ocazia de a ne transforma viața. Și de a ne bucura cu adevărat, așa cum nu ne-am fi putut imagina până acum.

Află și cum îți programezi subconștientul fără să vrei. Dacă afli aceste metode de programare ale subconștientului, vei știi cum să le folosești în folosul tău.

#Observă-ți fricile și definește-le

Este în regulă să-ți asculți temerile și să definești exact fricile care te împiedică să devii cea mai bună versiune a ta. Ia-ți un caiet, notează-le și apoi înfruntă-le.

Ce exercițiu grozav! Înfruntarea necunoscutului este un exercițiu important care ar trebui să te ajute să-ți reprogramezi subconștientul.

Pune-ți întrebări care să te ajute:

Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Ce pot face atunci?
Care este cel mai bun lucru care se poate întâmpla?
Cât de real este lucrul de care mi-e frică?
Câte șanse sunt ca scenariile pe care mi le fac în minte să se adeverească?
Și dacă mi-aș crea doar scenarii care mă împuternicesc cum ar fi? 

#Vizualizarea

Vizualizarea este una dintre cele mai bune metode de a ne folosi puterea minții subconștiente care operează cu emoții și imagini. Ia-ți obiectivul și tradu-l în limbajul pe care mintea subconștientă îl poate înțelege. Acesta este un limbaj de imagini și simțuri și aici vei începe cu adevărat să deblochezi puterea creierului.

De exemplu, obiectivul: ,,Trăiesc o viață sănătoasă și confortabilă într-o casă în care mă simt extraordinar.”

Vezi cum stabilești obiective personale și cum setezi corect un obiectiv pentru a reuși tot ceea ce-ți propui.

Acum trebuie să traduci mesajul în imagini. Vizualizează imagini pozitive, sunete și simțuri ca și când ai trăi aievea în locul respectiv. Ce observi? Ce vezi, ce simți, ce auzi, ce miroși? Cine e cu tine? Cum te simți?

În timp ce vizualizezi, repetă-ți mesajul pozitiv. Acest lucru va face ca subconștientul tău să lucreze deja pentru obiectivul pe care ți l-ai stabilit la nivelul conștientului. 

Folosește subconștientul pentru a-ți împlini visurile. Citește și articolul cu tehnici de vizualizare pentru atingerea obiectivelor.

Cadoul Ninei pentru tine

Porneşte în călătoria ta, cu un dar de bun augur de la Nina. Fie că vrei să-ţi schimbi cariera, că îţi cauți rostul sau vindecarea, există câte un dar pentru fiecare.

Aboneaza-te pentru a primi sfaturi de la Nina pe email

Vrei inspiraţie, sfaturi şi energie pentru o nouă săptămână, în inbox-ul tău? Alătură-te comunității Școala de Coaching!